DSC 2218 2

Megjött a hullám és meg is lovagolták – Pokolian fontos rangadót nyert az ELTE-BEAC

2023. 03. 14.
DSC 2218 2

Dunai András idénybeli első BEAC-os gólja rögtön három pontot ért – ráadásul a legnagyobb rivális ellen. Béni Zoltán fiai továbbra is veretlenek a rájátszásban.

A Nyíregyháza elleni bravúros döntetlen után első hazai meccsére készült a Férfi Futsal NBI rájátszásában az ELTE-BEAC csapata, amely a Magyar Futsal Akadémiát ‘látta vendégül’. A hazai mérkőzéseit szintén a Sport11-ben lebonyolító ‘hangos szomszéd’ 16 pontot gyűjtve az előkelő kilencedik helyen zárta az első etapot, szeptemberben és decemberben pedig egyaránt győztesen jött ki az egymás elleni csörtékből – olykor szerencsésen. Csakhogy az első körben a Rubeola ellen 2-1-es vereséget szenvedett, ezzel pedig már hatra nyújtotta a nyeretlenségi szériáját. Ezzel szemben a mieink Nyíregyházáról hoztak el egy pontot, ami igencsak jót tett a fejeknek.

Az első félidőben mégis inkább az óvatosság és koncentráció hiánya látszódott meg a felek játékán, kisebb helyzetek azonban így is adódtak. A BEAC és az MFA is sok hibával játszott, az utolsó passzok rendre nem jutottak el a címzetthez, de talán a mieink irányították jobban a találkozót. A játékrész végén aztán megtört a jég, a télen visszaigazolt Dunai András villant és vette be remek mozdulattal a sérülése után visszatérő Boldizsár Márk kapuját (1-0). 26 éves kiválóságunknak ez volt az első gólja a BEAC színeiben ebben az idényben – összesen pedig nyolcnál jár az első osztályban.

A második félidőben a játék képe nem igazán változott, Tóth Szabolcs ezt észlelve öt a négy elleni játékra váltott és bár a játékszert megbecsülte a vendég együttes, ez inkább meddő mezőnyfölényt jelentett a továbbiakban – noha Oswaldnak egy-egy védéssel néhányszor ki kellett segítenie a BEAC védelmét. A végjátékban nemcsak a pályán, hanem a lelátón is magasabb fokozatra kapcsoltak a szereplők – a szurkolók lelkesedése érezhetően átragadt – főként – a BEAC játékosaira. A védelmet rendkívül jól irányító Gémesi Áron többször is extázisban tört ki egy-egy blokkját követően, hát még, amikor a játékvezető lefújta az összecsapást. Az MFA második vereséget könyvelhette el, a BEAC továbbra is veretlen a rájátszásban és csütörtökön a regionális rangadót nyerő, Nyírbátort fogadja és ha győzni tud, a szezonban először, biztosan elkerüli a kiesőzónát.

NB I, Alsóházi Rájátszás, 2. forduló

ELTE-BEAC-Magyar Futsal Akadémia 1-0

Kezdőcsapat: Oswald (k), Vadászi, Szini, Tarjáni, Szekér.

Cserék: Hoffer (k), Juhász (k), Gémesi, Kovács, Boros, Dunai, Fülöp, Károly, Dauner.

Gólszerzők: Dunai.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech