Beac női kosár

Makulátlan hazai mérleggel menetelnek Balogh Juditék

2014. 01. 20.
Beac női kosár

A Hepp-kupa négyes döntőjéig jutó női kosarasaink továbbra is magabiztosan menetelnek: a BEAC “katlanban” ezúttal a győri együttes volt a szenvedő alany.

Körkép a hétvége ELTE-BEAC-os mérkőzéseiről, eredményekről:

Női kosárlabda: Izgalmas mérkőzésnek ígérkezett a Balogh Judit irányította együttesünk legutóbbi bajnokija, amelyen a junior válogatottakkal teletűzdelt győriekkel néztek farkasszemet. Az amatőr női NB I. felsőházában tanyázó csapatok az első negyedben pontszegény játékkal rukkoltak elő: mindösszesen 18 pontig jutottak a felek. A folytatásban lányaink kapták el hamarabb a fonalat és a remek ritmusváltásuknak köszönhetően 8 pontos előnnyel vonulhattak pihenőre. A találkozó második felében is a Guti Alexandrát, Cseh-Szombathy Flórát és Csicsai Katát kényszerűségből nélkülöző hazaik kezében maradt a karmesteri pálca: kiváló csapategységüknek és a bombaformában játszó Horváth Szilvia középtávoli dobásaival 20 pontosra hízott a különbség. Az utolsó negyed ismét kiegyenlített játékot hozott, ám ez a fellángolás mindösszesen a két csapat közti különbség kozmetikására bizonyult elegendőnek. Jövő héten csúcsrangadó vár Bubuékra: vasárnap a dobogóról éppen csak leszoruló tatabányaiak otthonába utaznak lányaink!

ELTE-BEAC Újbuda - UNI Győr SZKA 64-46 (8-10, 21-11, 18-6, 17-19)

ELTE-BEAC Újbuda: György -, Horváth E. 6/3, Bakó 3, Horváth Sz. 23, Szász 4 Cserék: Mozsolics 10, Horváth B. 7/3, Szathmáry 4/3, Tóth 4, Brixel 3

Férfi kosárlabda: Budafok "B" – ELTE-BEAC 77-78 (25-19, 25-20, 14-22, 13-17)

Szentendrei KSE – ELTE-BEAC

Futsal (fiúk): Aki minőségi szórakozásra vágyott, kilátogatott a BEAC csarnokába, ahol az ELTE fogadta a listavezető Dunakeszi Kinizsi futsal csapatát a férfi futsal NB II rangadóján. A vendégcsapatban több ismert arcot fel lehetett fedezni, így ott volt a Manchester United ellen gólpasszt adó Szamosi Tamás, a „tizenegyesölő” Tóth Iván, az U20-as válogatott Berki István, a Győri ETO frissen kinevezett edzője, Horváth Ferenc és a Parlament csatára, Szijjártó Péter is a Kinizsit erősítette. A hazai oldalon a budapesti kispályás bajnokságok csapataiból lehetett pár játékos ismerős, hiszen az NSZK, a Paksi Halászlé és a Torpedo Vodka évek óta meghatározó együttesei a ligának.

A játék színvonala méltó volt a tabella első két helyezettjéhez és a kispályás foci minden szépségét felvonultatta. Már a 2. percben betaláltunk egy kontrából, elnémítva ezzel a lelkes vendég szurkolókat. (Mintegy 20 ultra kísérte el a dunakeszi alakulatot, akiknek átlagos életkora 10-15 és 60-80 év között mozgott.) A gyors gól felpörgette a Kinizsit, hat perc alatt válaszoltak, majd fél percre rá már az előny is náluk volt. Az ELTE-BEAC sem szeppent meg, egy szerencsés góllal tíz perc után döntetlenre állt a találkozó. Szijjártó Péter csapatkapitány együttese a félidő előtt időt kért, ami hasznosnak bizonyult, mivel tíz másodperccel a lefújás előtt a spanyol légiós Jordi Alba Illa találatával a pihenőre a vendégek mehettek egy gólos előnnyel. A cikk folytatását az ELTE Online-on olvashatjátok!

ELTE-BEAC – Dunakeszi Kinizsi 6-7

Decathlon Tolna-MÖZS – ELTE-BEAC 5-3

Futsal (lányok): ELTE-BEAC – Dunakeszi Kinizsi 3-9

Nagypályás labdarúgás (Téli felkészülési torna): ELTE-BEAC - Csillaghegy II. 3-1; ELTE-BEAC - SZAC 0-0

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech