Flag 1900524 1920 3

Labdarúgó játékvezető képzés az ELTE-n

2018. 01. 09.
Flag 1900524 1920 3

2017 decemberében minden hallgató sikeres vizsgát tett az MLSZ ingyenes játékvezetői képzésén, amit 3 kredites választható kurzusként bármely ELTE-s hallgató felvehetett

2017 decemberében minden hallgató sikeres vizsgát tett az MLSZ ingyenes játékvezetői képzésén, amit 3 kredites választható kurzusként bármely ELTE-s hallgató felvehetett. Az első félévben 19 fő – köztük számos hölgy – tett sikeres elméleti vizsgát, ami azt jelenti, hogy részt vehetnek a játékvezető képzés gyakorlati tanfolyamán 2018-ban.

2017 nyarán kötött szerződést a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és az ELTE, melynek értelmében ingyenes képzésben vehetnek részt az egyetem hallgatói, melyet a profi státuszú élvonalbeli magyar játékvezetők tartanak minden őszi félévben. A legmodernebb, online is elérhető oktatási anyaggal, videókkal, helyzetelemzésekkel és tesztkérdésekkel ismertetik a sportág 17 szabályát. Az elméleti vizsga sikeres letétele után a hallgatók csatlakozhatnak a megyei, budapesti tanfolyamok gyakorlati képzéséhez, melyet követően aktív játékvezetőként vehetnek részt a magyar labdarúgás szervezeti életében.

Az első félév tapasztalatai alapján kijelenthető, az egyetemi és a magyar labdarúgás fejlődésének szempontjából is nagyon fontos lépés, hogy minél több értelmiségi, egyetemet végzett fiatal vegyen részt a sportág fejlesztésében, akár edzőként, sportvezetőként vagy éppen játékvezetőként!

Az ELTE ezzel csatlakozott azon felsőoktatási intézményekhez, ahol már korábban elindultak ilyen kiegészítő képzések az egyetemisták számára.

A mindkét fél számára kedvező fogadtatás eredményeképpen 2018 őszén is elindul a játékvezető képzés az egyetemen.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech