Flag 1900524 1920 3

Labdarúgó játékvezető képzés az ELTE-n

2018. 01. 09.
Flag 1900524 1920 3

2017 decemberében minden hallgató sikeres vizsgát tett az MLSZ ingyenes játékvezetői képzésén, amit 3 kredites választható kurzusként bármely ELTE-s hallgató felvehetett

2017 decemberében minden hallgató sikeres vizsgát tett az MLSZ ingyenes játékvezetői képzésén, amit 3 kredites választható kurzusként bármely ELTE-s hallgató felvehetett. Az első félévben 19 fő – köztük számos hölgy – tett sikeres elméleti vizsgát, ami azt jelenti, hogy részt vehetnek a játékvezető képzés gyakorlati tanfolyamán 2018-ban.

2017 nyarán kötött szerződést a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és az ELTE, melynek értelmében ingyenes képzésben vehetnek részt az egyetem hallgatói, melyet a profi státuszú élvonalbeli magyar játékvezetők tartanak minden őszi félévben. A legmodernebb, online is elérhető oktatási anyaggal, videókkal, helyzetelemzésekkel és tesztkérdésekkel ismertetik a sportág 17 szabályát. Az elméleti vizsga sikeres letétele után a hallgatók csatlakozhatnak a megyei, budapesti tanfolyamok gyakorlati képzéséhez, melyet követően aktív játékvezetőként vehetnek részt a magyar labdarúgás szervezeti életében.

Az első félév tapasztalatai alapján kijelenthető, az egyetemi és a magyar labdarúgás fejlődésének szempontjából is nagyon fontos lépés, hogy minél több értelmiségi, egyetemet végzett fiatal vegyen részt a sportág fejlesztésében, akár edzőként, sportvezetőként vagy éppen játékvezetőként!

Az ELTE ezzel csatlakozott azon felsőoktatási intézményekhez, ahol már korábban elindultak ilyen kiegészítő képzések az egyetemisták számára.

A mindkét fél számára kedvező fogadtatás eredményeképpen 2018 őszén is elindul a játékvezető képzés az egyetemen.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech