Rugby

Közel kétezer mozogni vágyó érdeklődőt vonzott az ELTE Sport7!

2015. 09. 15.
Rugby

Szabad volt a sport az ELTE HÖK és az ELTE-BEAC ingyenes sportágválasztóján szeptember 7-11. között, amelynek sikerét a csütörtök késő délután a sportcsarnokon kívül keletkezett tűzeset sem tudta megtörni.

Látványos bemutatók és edzések, hamarjában megfékezett lángok, továbbá közel kétezer érdeklődő jellemezte a szorgalmi időszak első hetét. Az ELTE Sport7 célja minden évben az, hogy közelebb hozza, ismertté és elérhetővé tegye az ELTE számos sportolási lehetőségét, sportprogramját az ELTE polgárai számára.

Az ELTE HÖK és a BEAC ezért szervezte meg szeptember 7. és 11. között, immáron második alkalommal ezt a tanévnyitó programot. Az ELTE Sport7-et megelőző pénteken Mezey Barna, az egyetem rektora is felhívta a figyelmet ünnepi beszédében és örömmel jegyezte meg, hogy immár több mint 5000 sportolnak az ELTE-n, a BEAC-ban.

kettle

Az ELTE Sport7 óriási népszerűsége egyben az ELTE tanévkezdő, sportnépszerűsítő kampányának sikerességét is mutatja. A BEAC hétfőtől péntekig tárt kapukkal várta az ELTE sportolni vágyó hallgatóit, és dolgozóit.

pole

A jógától az atlétikáig, a polefitnesztől a küzdősportokig, közel 40 sportágat próbáltak ki a résztvevők, melyek közül mindenki megtalálta azt, ami a legközelebb áll hozzá. A Bogdánfy úti sporttelep mellett a Mérnök utcában, a Vízisporttelepen és több más külső helyszínen is voltak ingyenes programok. Így lehetett tekézni, kajakozni, falat mászni vagy éppen zumbázni is.

aero

A rendezvényünk sikerét még a csütörtök esti tűzeset sem tudta megtörni a Bogdánfy úti sporttelepen. A tűz a csarnok épületen kívül keletkezett, de a nagy füst miatt az egész épületet ki kellett üríteni. A tűzoltók nagy erőkkel és rendkívül gyorsan vonultak fel, és hamar megfékezték a lángokat, így szerencsére senki sem sérült meg. A csarnok aznap esti programjait sajnos le kellett fújni, azonban a többi teremben és helyszínen esedékes sportprogramokat megtartották.

tűz

tűz2

A Sport7-et kéthetes gólyatábori, beiratkozási és kollégiumi kampány előzte meg, ahol az ELTE 2015/2016-os tanévéről szóló Sportkisokosát 10 000 példányban osztották ki a BEAC munkatársai.

fut

Az esemény párhuzamosan zajlott az Európai Unió által a sportolás hetének kikiáltott, figyelemfelhívó rendezvény sorozattal, amely egész Európában egy héten keresztül az egészséges életmód és a mozgás jelentőségére hívta fel a figyelmet. Az ELTE tanévnyitóján kitüntetett Kapás Boglárka a BEAC Sportcsarnokából élőben nyilatkozott az Európai Sport Hét fontosságáról, az egyetemi sportról és a rendszeres sportolásról a Magyar Rádiónak.

bogika

Az ELTE Sport7-hez egy nyereményjáték is kapcsolódott, amelyet 775-en töltöttek ki. A kisorsolt nyertesek Polar pulzusmérő órát, márkás BEAC melegítőt és Nike edzőcipőt nyertek, valamint a BEAC webshop közel húsz ajándékának egyikét.

trx

Aki lemaradt a Sport7-ről, annak sem kell csüggednie, ugyanis a bemutatott sportágak bármelyikéhez folyamatosan lehet csatlakozni az év folyamán. Keress minket, a BEAC munkatársait és segítünk megtalálni számodra a megfelelő sportágat! Személyesen hétköznap 8:30-16:30 között a Bogdánfy úti Sporttelep első lépcsőház 2. emeletén található BEAC irodában.

Telefon: 06-1-209-06-17

E-mail: [email protected]

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech