Névtelen 1

Kosarazz a BEAC-ban! Téged is várnak az utánpótlás csapataink!

2018. 02. 07.
Névtelen 1

Egyesületünk kosárlabda edzőinek irányításával Újbuda több iskolájában is működik előkészítő csoport. Bemutatjuk utánpótlás csapatainkat!

Egyesületünk kosárlabda edzőinek irányításával Újbuda több iskolájában is működik előkészítő csoport. A csoportok mindenütt nyitottak és már első osztálytól várják a kosarazni vágyó gyerekeket. Az alábbiakban utánpótlás bázisainkat mutatjuk be.

Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola

A Kiskőrös utca 1. szám alatt található általános iskolában jelenleg két előkészítő csoportunk működik. Az 1. és 2. osztályosok hetente kétszer, kedden és csütörtökön vesznek részt edzésen, míg a 3. és 4. osztályosok számára heti három alkalommal, hétfőn, kedden és pénteken van foglalkozás. A csoportok természetesen nyitottak, bárki csatlakozhat hozzájuk év közben is. Az iskolában az idei évben kezdődtek a kosaras foglalkozások, Haragh Zsófia vezetésével. A cél, hogy sikerüljön az iskolában kialakítani a kosárlabda szemléletet, és minél többen szeressék meg a sportágat már alsó tagozatos korban. Ennek érdekében december elején az iskolában Mikulás Kupát szerveztek, ahová meghívták felnőtt csapatunk játékosait is, akik egy remek hangulatú délutánt töltöttek el a gyerekekkel közösen. Az ifjú sportolók egyébként már maguk is belekóstolhatnak a versenyzésbe, hiszen rendszeres résztvevői a BEAC-MAFC Alsós Kupának, és az MKOSZ idén útjára indított Palánta programjának első fordulójában szép sikert értek el: a harmadik osztályosokból álló csapat megnyerte a számukra kiírt versenyt.

A Petőfi iskolában működő csapatokba bárkit szeretettel várnak, akár más iskolából is, aki úgy érzi, szívesen kipróbálná a kosárlabdát.

A csoport vezetője Haragh Zsófia.

https://www.beac.hu/kosarlabda/edzo/haragh-zsofia/

Domokos Pál Péter Általános Iskola

A Sopron út 50. szám alatt található iskolában hetente kétszer, szerdán és pénteken tart kosaras foglalkozást fiatal edzőnk, Mecséri Alexandra. A csoport vegyes, első-negyedik osztályos gyerekek alkotják, és bárki csatlakozhat. A kosaras edzések itt teljesen ingyenesek. Az itteni kis sportolók még nem versenyeznek, de a jövőben az a cél, hogy az alapok elsajátítása után ők is bekapcsolódjanak a BEAC-MAFC Alsós Kupa mezőnyébe. Az iskola közel esik a Grosics Gyula Sport Általános Iskolához, így a tehetségesebb gyerekek az ottani csapatokhoz csatlakozhatnak.

Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola

A Bikszádi utca 11-15. szám alatti iskolában már hosszú évek óta működik kosaras bázisunk. Sportiskola révén itt kiemelt figyelmet kapnak a sportoló gyerekek, akik több sportág közül választhatnak – az iskolában dolgozó két korábbi kosárlabdázó testnevelőtanárnak köszönhetően sokan választják a gyerekek közül ezt a sportot. Egyesületünknek jelenleg alsós előkészítő, gyerek és kenguru csapata is van a Grosicsban. Az első-második osztályos előkészítő csapat hetente kétszer találkozik, itt még nagy a fluktuáció, hiszen sokan jönnek, kipróbálják a sportágat, aztán döntenek arról, hogy maradnak-e vagy más érdekli őket inkább. Akik maradnak, a BEAC-MAFC Alsós Kupában próbálhatják ki a versenyzés örömét. A harmadik-negyedik osztályosok által alkotott kenguru csapat, a BEAC Kisvizslák csapata már heti három alkalommal edzenek, és az Alsós Kupa mellett az Országos Kenguru Kupában is versenyeznek. A negyedik-ötödik osztályos BEAC Vizslák pedig a heti négy edzés mellett az Alsós Kupa, valamint a Gyerek és a Kenguru Kupa rendszeres résztvevői. Emellett több éve a kerületi iskolák versengésében, a „Dobd a kosárba!” programban és a Palánta programban is részt vettek.

A szisztematikus és évek óta tartó lelkes munka eredményeként a Kenguru tabellán (a lány csapatok között) a BEAC Vizslák csapata az első helyen áll. Az itteni iskolába látogatott el az ősszel Bruce Bowen, az NBA kosarasa is, ami óriási élményt jelentett a gyerekeknek. A kosaras csoportok természetesen itt is nyitottak, azaz bárki csatlakozhat hozzájuk, ahogy azt sokan teszik például a közeli Teleki Blanka Általános Iskolából is. A Petőfi és a Domokos iskola legtehetségesebb kosarasait is a Grosicsba irányítják edzőink, ahonnan aztán serdülő korosztályban már a BEAC Tüskecsarnokban tartott edzéseibe kapcsolódhatnak be.

A csoportok vezetőedzője: Gyeőry Zsuzsanna edzők: Hegyi Hanna, Mecséri Alexandra

https://www.beac.hu/kosarlabda/edzo/gyeory-zsuzsanna/

https://www.beac.hu/kosarlabda/edzo/hegyi-hanna/

https://www.beac.hu/kosarlabda/edzo/mecseri-alexandra/

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech