Korkep mix cik Robi

Hosszú táv hosszútávon

2017. 06. 14.
Korkep mix cik Robi

Csere Gáspár helsinki félmaratoni futása, továbbá a K&H mozdulj! maratoni- és félmaratoniváltó történései mellett cheersikereink és a célba érkező KEK-adomány sorsa is helyet kért magának a beszámolóban.

Nem telt el hét újabb BEAC-os éremszerzése nélkül: ezúttal a sportok királynőjének számító atlétika és cheerleading sportágában szállították sportolóink a jobbnál jobb eredményeket. Idehaza, valamint Helsinkiben startvonalhoz álló hosszútávfutóink és Kovácsik Rita vezette táncakrobatáink nyakában minden éremből pontosan egyet gyűjtöttek be. Ezen felül célba ért klubunk egy nemes kezdeményezése is: több mint egymillió forintot gyűjtöttek össze a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának játékosai, szurkolói és támogatói, amelyet a szervezők személyesen juttattak el a kedvezményezett fél, a Péterfalvi Református Líceum számára.

Atlétika

Utolérhetetlen Gepárdinák a K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón! Érmek fémjelezték a klubunk atlétáinak teljesítményét a hőség és a bőség közepette: a meleg ellenére a csapatversenyeket jellemző lelkesedés kiapadhatatlan volt, ugyanis 8300 futó, 1460 váltócsapat állt rajthoz. A csapatok futóünnepét Béres Alexandra bemelegítő edzése indította útjára. A hazai fitnessélet mosolygós nagyasszonyára amellett, hogy bemelegítette az egyéni félmaratoni versenyszám 2300 fős mezőnyét, a rajtnál is fontos szerep várt, az ő kezében szólalt meg ugyanis a rajtduda. Az öt percen át rajtoló egyéni félmaratonisták három, 7032 méteres kört tettek meg a versenyszám városligeti útvonalán. Ebben a műfajban két érem jutott versenyzőinknek: a férfiaknál a Sashegyi Gepárdok színeiben induló Varga István a harmadik helyen ért célba, míg a hölgyeknél Bíróné Molnár Valéria a dobogó középső fokára állt fel. Az egyéni teljesítők között több száz olyan futó volt, aki mániákusan futja a BSI-félmaratonokat, és a hétvégi félmaratonnal végére ért a Félmaratonmánia négyévszakos sorozatának. 580 futó igazán örülhetett, hiszen a félmaratoni érme mellé kapott egy félmaratonmánia-érmet is a nyakába.

BEAC-os szemszögből a legszínesebb medáliát a váltóversenyek során gyűjtötték be atlétáink: a háromfős váltókkal teljesíthető futószámban a leggyorsabb női csapat a Sashegyi Gepárdinák lett, akik a riválisaikon túl a déli meleget is felülmúlták.

45 másodperc választotta el Csere Gáspár a győzelemtől a Helsinki Félmaratonin! Riói olimpiát is megjárt sportolónk egy dobogós helyezésért eredt a finn fővárosba, és egy kemény futással ezüstérmesként zárta a tavaszi szezont. A mi fiunk 68:34 perces időeredménnyel teljesítette a távot és másodikként szakította át a célvonalat. Gazsi elégedetten értékelte teljesítményét:

"Igazán küzdelmes, de végeredményben sikeres és hasznos félmaratont van a hátam mögött. Az időeredménnyel tudtam, hogy nem érdemes foglalkozni, mert ez meglehetősen technikás pályának számít. Viszont nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz: az útvonal tele volt éles kanyarokkal - teljesen sík szakasszal alig volt. A tengerparton is sokat mentünk, de sajnos rosszabb minőségű bicikliutakon, járdákon. Szóval ez igazából nem "road running" volt, hanem amolyan "urban cross". Finnország elképesztő kietlen, alig vannak emberek a városban, így szurkolókkal se nagyon találkoztam.. Az élmezőnyben öten voltunk, de a győztes kenyaival 5 km után egyedül maradtam. Igazából már 7 km-nél eljött az első holtpont. A pálya miatt nem tudtam gazdaságosan futni, az utószezon furcsa, kissé lemerült érzése is előjött. Így nagy kihívás volt kapaszkodni az afrikaira. Isten támogatását többször is átéltem, több megújulással 15 km-ig sikerült eljutnom. Egy újabb tempóváltásnál kissé leszakadtam, és inkább beálltam egy mérsékeltebb iramba, hogy a végére maradjon erőm. Az utolsó 5 km-en sajnos csak 3:20as iramot bírtam, igaz pont ezen a szakaszon volt a legtöbb emelkedő. Összességében elégedett vagyok ezzel a 3:13-as átlagirammal és az ezüstéremmel."

Cheerleading

Éremeső Schwechatban: klubunk mindhárom egysége érmet szerzett az Austrian International Open versenyen! Sportolóink immár hatodik alkalommal vettek részt az ausztriai megmérettetésen a Multiversum Arénában, amely tavaly a Cheerleading Európa- bajnokságnak is otthont adott! Ezúttal Magyarország, Szlovénia, Ausztria, Csehország, Svájc több mint 1000 sportolója indult el Performace Cheer és Cheerleading kategóriákban. Szabó Hanna és Balogh Patrícia párosa a szezon zárásaként a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Világbajnokságot is megjárt duónknak a félév során ez volt a hatodik versenyük és lenyűgöző teljesítményt produkálva a szakmai bírák egyöntetű véleménye alapján került nyakukba az arany. Az ELTE Coed Group Stunt szoros versenyben ezüstéremmel tért haza, míg Botos Edgár és Kovács Barbara senior jazz párosunk a 3. helyen végzett! Két hét múlva már a kontinenstornán mutathatják meg legjobbjukat versenyzőink!

Futsal

Több mint egymillió forintot gyűjtött a KEK! Klubunk és az ELTE által rendezett Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának szervezői idén ötödjére szerveztek gyűjtést egy rászoruló határon túli magyar intézménynek. Harmadik alkalommal kerültek egy kárpátaljai magyar közösséghez a jótékonysági programon belül összegyűlt felajánlások: ezúttal a Péterfalvi Református Líceum lett a kedvezményezett. A rekordszámú, közel hétszáz sportolót megmozgató KEK zárásaként június 6-án a szervezők több száz diák jelenlétében adták át a játékosok, szurkolók és támogatók által közösen összegyűjtött adományokat a Tisza Stadionban. A támogatók felajánlásaiból közel négyszázezer forintot az iskolai testneveléshez szükséges sportfelszerelésekre fordított az intézmény, míg a fennmaradó összeget pénzbeni támogatásként kapták meg. A "ceremoniális" részt követően a KEK szervezői a líceum diákjaival közösen kosár -és focimeccsekkel foglalták keretbe a jeles eseményt.

Modern jazztánc

Wéber Edi és Pék Kriszti diktálja a ritmust a vizsgaidőszak zárultával a Mérnök utcában! Sorozatban az ötödik nyáron fogadja táncmaraton az érdeklődőket az ELTE sporttelepén: július 6-a és 9-e között sportszervezőink jazz és latin műfajú foglalkozások keretein belül fejlesztik a tanfolyamon résztvevők képességeit. A jazztánc kurzust azoknak ajánljuk, akik legalább fél évig minimum heti 2 alkalommal vettek részt moderntánc órán, míg a latin foglalkozásokat teljesen kezdők is látogathatják. A tréning áráról a Facebook-eseménynél olvashatóak részletek, így többek között az is, hogy a kedvezményt akkor tudjátok érvényesíteni, ha június 27-ig befizeted a kurzus díját, vagy még nem töltötted be a 15. életéved és ezt igazolni is tudod. A jelentkezéseket, illetve a kérdéseket az [email protected] címen várják Wéber Ediék!

Muay thai

Ritkán látható döntetlent hozott az amazonok csatája! A gödöllői gálaesten esett át a tűzkeresztségen szakosztályunk profi versenyzője, Kolozsváry Melinda. Élete első bokszmeccsét Majláth Bianka ellen vívta, akivel korábban a K1-es szabályrendszerben már összemérte az erejét - az az összecsapás a mi harcosnőnk sikerét hozta. Mindkét hölgy sokat fejlődött azóta, így a Trafó Klubban lebonyolított ütközetük parázs meneteket és nagy pofonokat hozott. Amíg Bianka élt a magasságából származó előnnyel és rendre a hosszú egyeneseire támaszkodott, addig Melinda a felkészülés alatt begyakorolt elhajolásaira alapozott és kontrázott. Az összecsapás végén a főbíró egyszerre emelt a levegőbe a két fél kezét, így némiképp szokatlan módon egyikük se tudta felülmúlni a másikat.

Vízilabda

Bravúrpontok az élmenők ellen! A labdajátékokban érdekelt csapataink közül egyedüliként a vízilabdázóink számára nem fejeződött be a 2016/2017-es szezon, de már ők is a finisbe értek a két nap alatt lejátszott két mérkőzéssel. Előbb a Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság alsóházi rájátszásának éllovasa, a BVSC várt fiainkra a Szőnyi úti uszodában és az álomszerű második negyed végére négygólos előnyt alakítottak ki. Végül a kettő pont helyett csak egy jutott: zuglói riválisunk a negyedik felvonás elejéig nem tudta ledolgozni hátrányát, ám az utolsó öt percben megvillantották, miért is ők nyerték meg az alsóházat.

Egy (játék)nappal később a harmadik pozíciót elfoglaló Ozorai-Faterpóló VSE legjobbjai csobbantak a Tüzér utcai uszodában. A testvéries elosztásban tíz találatot hozó első negyedet követően már csak fiaink maradtak lendületben: a második és negyedik játékrészben is öt-öt góllal terhelték meg a rivális kapuját. Gyollai Ákos egymaga hét találatig jutott, aminél már csak az beszédesebb, hogy ötöt is akcióból ért el. Legényeink ezzel a győzelemmel a hetedik helyre zárkóztak fel, és ha a hátralevő két bajnokit is sikerrel veszik, még az ötödik hely is elérhetővé válhat.

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság, alsóházi rájátszás) BVSC – ELTE-BEAC Vízilabda DSK 13-13 (4-4, 1-5, 4-2, 4-2)

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság, alsóházi rájátszás) ELTE-BEAC Vízilabda DSK – Ozorai Faterpóló VSE 15-8 (5-5, 5-1, 0-1, 5-1)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech