Korkep mix cik Robi

Korán véget ért a téli pihenő: évindító nagyüzem kosárlabda és futsal szakosztályunknál

2017. 01. 12.
Korkep mix cik Robi

Nincs megállás: már január első hétvégéjén parkettre léptek kosárlabdacsapataink; s mindeközben férfi futsalegyüttesünk újabb sikerével felzárkózott a NB II. élmenőinek nyakára.

Íme 2017 elsői: leghamarabb Balogh Judit irányította NB I.-es női kosarasaink léptek pályára 2017-ben - a soproniak elleni becsületes helytállásuk másnapján megszülettek az év első ELTE-BEAC-os győzelmei. Ellenáll6atlanul kezdett a másodosztály élmezőnyébe igyekvő férfi futsalcsapatunk: fiaink szemre is tetszetős játékkal múlták felül a Tolna-Mözs legjobbjait. Hírkavalkádunkban számot adunk még sport- és egészségnépszerűsítő kampányunk folytatásaként megálmodott eseményről, a Testközelben című előadásról.

Egészségfejlesztés

Nehezen teszed meg az első lépést, hogy elköteleződj a rendszeres mozgás mellett? Nincs megfelelő motivációd, hogy sportolj? Szeretnéd megtenni az első lépést, de nem tudod, milyen mozgásforma számodra az ideális? Rendszeresen űztél egy sportágat, de mára felhagytál vele? Sport- és egészségnépszerűsítő kampányunk Kapás Boglárkával közösen megtett első lépését újabb követi: Testközelben címmel szervez előadást klubunk, továbbá az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara. Elsődleges célközönségül az egyetem dolgozóit szólítja meg január 25-ai rendezvényünk, amelynek az ELTE PPK Kazinczy utcai épülete ad otthont. Az előadások több rendkívül fontos témát is érintenek: ízelítőt és kedvet adnak a sportos, mozgással teli élethez. A testi tudatosságtól kezdve az életmódváltáson és a mozgás élettani hatásán át a szabadidősportok ismertetéséig számos lényeges és népszerű kérdésre is kitérnek.

beachu_cover

Futsal

6ásos évkezdés: álomszerű első félidő után kétség sem fért futsalosaink magabiztos győzelméhez! Másodosztályban vitézkedő férfi együttesünk tizennyolc perc után felnégyelte a BEAC Sportcsarnokban vendégszereplő Tolna-Mözs legjobbjait. Fiaink jól harmonizáló csapatmunkájának legékesebb bizonyítéka, hogy góljainkon Kovácsfi Barna, Szini László, Dobos Dávid és Árendás Tamás osztozott. Térfélcsere után a tolnaiak sem maradtak adósak az eredményes futsallal, míg a mieink a biztos előny birtokában már színezték a játékot. Szini László újabb találatával bejelentkezett az NB II. góllövőlistájának élmenői közé, míg a formán kívül játszó vendégek a második félidő közepén szépítettek. Bereczky Máté találata jelezte, hogy az ELTE-BEAC csapata a hátralevő játékidőt sem veszi fél vállról és részsikert sem engedélyez ellenfélének. Ez a törekvés a vendéglátók kései második góljának köszönhetően elbukott, ám a 6-2-s siker és a látottak fiaink sokra hivatottak - sőt, még a feljutásért vívott pozíciós harcba is beleszólhatnak.

eltebeacffifutsal

(férfiak – NB II., Közép-nyugati csoport) ELTE-BEAC – Tolna-Mözs 6-2

Kosárlabda

Becsülettel helytállt bejgli-kómában "szenvedő" női élvonalbeli együttesünk a címvédő soproniak ellen. Három kosármentes hétvégét követően Balogh Judit irányította hölgyeinknek a Gabányi László Sportcsarnokban az előző évi bajnokság győztese és a jelenlegi pontvadászat listavezetője ellen volt jelenése. Az újév első összecsapását lányaink indították ponterősebben, ám két egyéni akciónkat követően bekeményített védekezésében a Sopron. Sőt, a vendégek egy 13-0-s rohammal rögvest magukhoz ragadták a kezdeményezést. Ezt a lendületet a Hűség Városában mai napig legendaként kezelt vezetőedzőnk, Bubu sem tudta megtörni időkérésével. Külső dobásaink rendre célt tévesztettek, míg a palánk alatt szinte eltüntették centerünket, Barnai Juditot. Váltani kellett lányainknak, és az egész pályás letámadás nem csak a szerzett labdák számában hozta meg a sikert: szemfüles megoldások, egyéni akciók révén az első negyed végére 10 ponton belülre kerültünk. Percekig tartott részsikerünk: a második felvonásban a soproniak légiósai alaposan megszórták magukat, míg a felek közti sebességkülönbségnek köszönhetően egyre több leindításból származó kosarat kapott az ELTE-BEAC Újbuda. Szerencsénkre Suppán Anna a legjobbkor szállt be a meccsbe és hat perc alatt dobott hat pontjával nem engedte meglógni a bajnokot. Üröm is vegyült örömpillanatainkba: az első húsz perc alatt begyűjtött 4 faultja okán Süle Krisztina a kipontozódás szélére került.

Triplarohammal indult a harmadik felvonás, ugyanis az első 4 percben csak a hárompontos vonalon túlról találtak be az együttesek. Barnai Judie bátor betörésével 20 pontra sikerült csökkenteni a különbséget, de az esélyesebb Sopron legjobbjai rögtön sebességi fokozatot váltottak. A 'közte 30' újabb időkérésre és váltásra sarkallta Balogh Juditot: bár a zónavédekezésünket is többször átjátszották a vendégek, azonban a csapatok közti differencia állandósulni látszott. Nagy rohanás jellemezte a zárónegyedet is: ellenfelünk a 100 pont elérése űzte, míg lányainkat a tetemes hátrányból való faragás. Végül egyik sem jött össze: Süle Krisztina triplái és Lelik Réka szólója ellenére is 31 pontos sikert aratott a bajnokesélyes a fővárosban.

sopron-hazai

(nők – NB I.) ELTE-BEAC Újbuda – UNIQA Sopron 67-98 (17-26, 15-25, 13-21, 22-26)

Győzelemmel indította az évet U23-as csapatunk! Ugyan a Sopron elleni NB I.-es mérkőzés még éreztette hatását a lábakban, az Amatőr Női Bajnokság Nyugati csoportjában szereplő együttesünk végül meggyőző sikert aratott Tatán. A félidőig még fej-fej mellett haladtak a felek, ám a nagyszünetet követően a palánkok alatt egyre több lepattanót és ennek köszönhetően egyre több pontot gyűjtöttek lányaink. Sorainkból a legponterősebbnek Lelik Réka és László Boróka bizonyult: a vezérletükkel az utolsó játékrészben már kontroll alatt tartottuk a meccset.

(nők – Amatőr NB I., Nyugati csoport) Tatai Sportegyesület – ELTE-BEAC Újbuda U23 64-89 (21-24, 21-23, 9-29, 13-13)

beac-ffi-kosar-nbii

(férfiak – NB II., Közép csoport) ELTE-BEAC – Malév SC 73-57 (15-14, 24-13, 11-19, 23-11)

(nők – Budapest Bajnokság 'A' csoport) ICO – ELTE-BEAC 62-44 (12-9, 26-12, 14-4, 10-19)

Labdarúgás

Bár az eredményjelző fagyott volna be: mínusz 10 Celsius-fokban 'közte 10'. Kétszámjegyű vereséggel nyitotta a téli felkészülési időszakot Szabó András irányította labdarúgóink. A Siketek Sporttelepen lebonyolított Téli Nagypályás Torna elitkategóriájában szereplő csapatunk az első fordulóban a két osztállyal magasabban jegyzett, korábbi győztes Unione FC ellen kezdte meg szereplését. Az irreális időjárási körülményekkel a rivális birkózott meg sikeresebben: az első percek tapogatózását követően Földes Gábor mesterhármasig jutott, míg rajta kívül több, NB-s bajnokságokban is megfordult játékos talált be az első félidőben. Fordulást követően a sorcserék ellenére sem változott az összkép: a meddő mezőnyfölényben futballozó Unione már a mieink térfelén megfojtotta a támadásokat. Ez a gólok számában már nem köszönt ilyen mértékben vissza: a számos elfecsérelt helyzetet követően újabb három támadás végén került a kapunkba a labda. A javítási és bizonyítási lehetőség adott: jövő héten egy újabb BLASZ I.-es csapat, a Testvériség SE ellen.

10

(férfiak – Téli Nagypályás Torna, 1. forduló) ELTE-BEAC – Unione FC 0-10

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech