Kisgy

Kis Gyula országúti kerékpár 5. helyezéssel készül a vb-re

2011. 04. 05.
Kisgy

Kis Gyula az ELTE-BEAC Polythlon-Triatlon Klub sportolója és egyben vezetőedzője jócskán meglepte az országúti amatőr kerékpározók mezőnyét idén tavasszal. A Magyar Köztársaság Összetett Kerékpáros Amatőr Bajnokságának két időfutam fordulójában is az abszolút ötödik helyen végzett.

Nem egyedülálló hogy triatlonisták ki-kikacsintanak a három alapsport egyikére felkészülés gyanánt. Az ELTE-BEAC-os Kis Gyula számára eddig a három szám közül a kerékpár volt a legnagyobb kihívás, ahol jelentősen szerette volna javítani teljesítményét. Ezért az elmúlt fél évben nagyon komolyan rákoncentrált erre a számra, és felkészülési versenyként beütemezett két időfutam versenyt is az említett kupasorozatból az elmúlt hetekben. Bár Kis Gyula hosszabb távokra készül, bizonyította, hogy a gyorsaságával sincs gond. Mindkét versenyen a táv rövidnek volt mondható (egy hosszú távú triatlonistának.) Az első versenyre március 27-én került sor a Szentendrei szigeten Tahiban. Itt Kis Gyula meglepően jó tempóban, közel 43 km/h-s átlagot produkálva ért célba az ötödik helyen. Ugyanezt a helyezést ismételte meg egy héttel később Tarjánban 30 kilométeren. Itt 44 perc 59 másodperccel ért célba, ami több mint 40 kilométeres óránkénti átlagsebességet jelent, az említésre méltó 360 méteres szintkülönbséggel együtt.

„Időnként úgy érzem, hogy a triatlon sokkal komplexebb gondolkodást, alaposabb erőbeosztás és figyelmet igényel, mint külön az úszás, kerékpározás, futás. Nekünk mindhárom számban magas szinten kell teljesítünk, ezért kőkeményen készülünk szinte egész évben. Egy vasembernek pedig nincs lehetetlen, nincs bocsánat. De félre a tréfával. Nagyon örülök, hogy ennyit fejlődtem az elmúlt fél évben, hiszen a tarjáni időfutamon több mint 2 percet sikerült javítanom a 2009-es eredményemhez képest. Nagyon bizakodóan tekintek a szezonomra, amely csak májusban fog indulni. Célom a Magyar bajnoki cím megvédése, és a hosszú távú világbajnokságon való részvétel és top 20-as eredmény. Ezek a versenyek nagyon jó felkészülések, hiszen mind magamat, mind a taktikákat, mind a technikát tudom tesztelni.”

Gyula legközelebb az Extreme Duatlon OB-n vesz részt a Baranya megyei Orfűn, ahol nagyon nehéz terep és körülmények várják. Itt ismét megmutathatja mit tud! Szorítunk neki!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech