BEAC120 logo

Kezdetét vette a BEAC 120. emlékéve!

2017. 11. 08.
BEAC120 logo

Számos programmal, köztük emléktábla avatással, ünnepi közgyűléssel és könyvkiadással ünnepli alapításának 120. évfordulóját a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club.

Az 1898-as alapításra emlékezve idén november 5-től egészen 2018. november 5-ig tartó „BEAC-120” emlékévben az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával változatos sporteseményekkel, plakátkampánnyal és kulturális programokkal eleveníti fel patinás történetét a BEAC.

A 119 évvel ezelőtt, az ELTE sportegyesületeként 1898. november 5-én alapított BEAC a kezdetektől fogva úttörő szerepet töltött be a magyar sportéletben. A 20. század elején az egyesület a magyar sport fejlődésének egyik fontos szereplőjévé vált.

A Klub 120 éves történetéről 2016 májusában „BEAC-Az elsők” címmel sporttörténeti vándorkiállítás nyílt, amely a BEAC 120. emlékévét alapozta meg. A kiállítás ELTE-s körútját járja, jelenleg a BTK hallgatói és dolgozói tekinthetik meg a Múzeum körúti főépületben.

Az emlékév egy pályázat keretében egyedi arculatot kapott, a számos beérkezett mű közül Béky Patrik pályaműve nyerte el leginkább a zsűri tetszését.

Az emlékév egyik nyitányaként óriásplakát kampányt is indított a klub a Bogdánfy úti sporttelep környékén, amely az emlékévre hívja fel a figyelmet egykori, és jelenkori kiváló sportolóink segítségével, köztük az NB1-ben szereplő női kosárlabdázókkal, a riói olimpikon Csere Gáspárral és a BEAC olimpiai bajnokaival.

A BEAC, Pestszentlőrinc és a magyar céllövészet első olimpiai bajnokáról, Prokopp Sándor életútjáról egy könyv készül, mellyel méltó emléket állíthat első bajnokának. A könyv megjelenése az ünnepi könyvhétre várható.

A fenti események mellett még számos további programmal készül a BEAC, amelyekről az emlékév során folyamatosan hírt adunk.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech