Triathlon

Két ELTE-BEAC-os arany és egy ezüst a IV. Keszthelyi Kilométereken

2011. 06. 06.
Triathlon

Június 5-én, vasárnap rendezték meg Keszthelyen a IV. Keszthelyi Kilométerek elnevezésű maratoni távú versenyt, ahol ELTE-BEAC Polythlon Triatlon szakosztályunk futókörének, a Sashegyi Gepárdoknak élsportolói is részt vettek. Gepárdjaink ezen a napon nem találtak legyőzőre. Szabó Gábor (ELTE TTK) az első, Makár László a második helyen érkezett a célba, míg Varga Dániel (ELTE PPK) váltó csapatban állhatott a dobogó legfelső fokára.

Futókörünk vezetője, Szabó Gábor (ELTE TTK) 2:44:45-ös időeredményével immár negyedszerre szerezte meg az első helyet a Keszthelyi Kilométereken. Az igen nagy létszámú 888 fővel elrajtoló verseny nehézsége, hogy az egyébként is hosszú táv a legnagyobb rekkenő hőségben, igen magas páratartalom mellett zajlik, ráadásul négy alkalommal is fel kellett futni a Festetics kastélyhoz. A sportolók nagy leterheltsége miatt a mentőknek bőven akadt dolguk. Nem kevesen lettek rosszul, kaptak napszúrást a 30 fok feletti hőségben. Sportolóinkat szerencsére sem a hőség, sem a nehéz terep nem tudta megállítani. Az ELTE-BEAC utcai futóköre nem csak az immár négyszeres bajnok Szabó Gáborral képviseltette magát. Makár László a 2. helyet szerezte meg egyéniben, Varga Dániel (ELTE PPK) pedig váltóban állhatott a dobogó legfelső fokára. Az ELTE-BEAC-os hölgyek képviseletében félmaraton távon Korenovszkij Júlia korosztályában negyedik helyezést ér el.

További információk a versenyről: ITT

Csatlakozz Te is a Gepárdokhoz!
Készülj velünk az utcai futóveresnyekre! Kezdő, haladó és versenysportolók jelentkezését is várjuk!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech