DSC 0449

Kerékpáros expedícióval is emlékeznek Eötvös Lóránd születésének 175. évfordulójára

2023. 08. 10.
DSC 0449

A tudós-politikus kivételes sportteljesítményét megismételve, az egyetem Budapestről induló túrát szervezett, az Alpokban fekvő Dolomitok Eötvös-csúcsához. A teljes táv 700 kilométer hosszú. Az 5 napos útra 9-en indultak el, köztük a BEAC és az ELTE sportolói valamint dolgozói is.

Eötvös Lóránd báró születésének 175. évfordulóján 9 biciklis, köztük az ELTE Triatlon szakosztály sportolói indultak útnak Budapestről.

A magyar fizikus vonattal ment Székesfehérvárig majd ott átszállva a kétkerekűre tekert egészen a róla elnevezett Eötvös-csúcsig, ami 2835 méter magasan van.

Eötvös Lóránd, korának legismertebb fizikusa, egyetemi rektor és remek sportoló is volt egyben. Az ELTE ezt a harmonikus szemléletmódot igyekszik megtartani és továbbadni a diákjainak.

A kitartásra nevelés egyik legjobb eszköze a sport, ami hozzá segít ahhoz hogy az élet minden területén fejlődhessünk és sikeresek lehessünk - mondta Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja.

A HírTV riportja az eseményről ITT érhető el!

DSC 0480
DSC 0345
DSC 0384
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech