Kupasiker

Karnyújtási közelségbe kerültek női kosarasaink az alapszakasz-győzelemhez!

2015. 02. 10.
Kupasiker

Izgalmas végjátékban fektette két vállra Balogh Judit együttese a Nyíregyházi Kosársuli lányait, így két hét múlva az MTK Budapest legjobbjai ellen hazai pályán vívott mérkőzésen dől el az alapszakasz elsőség sorsa.

Kosárlabda:

Győzelembe hajszolta a BEAC-szív kosaras hölgyeinket! Négy fordulóval az amatőr NB I. alapszakaszának vége előtt együttesünk a nyíregyháziakat fogadta a Gabányi sportcsarnokban és újabb diadalunk esetén a szezon felénél részsikerünket - a papírforma alapján - egyedül a fővárosi kék-fehérek, az MTK Budapest veszélyeztethetné. Ennek tükrében kissé összeszedetlennek tűnt védekezésünk a mérkőzés első negyedében és ez az eredményben is meglátszott. Sorra kaptuk a kosarakat az egyéni védekezés hiánya miatt, lányaink buta faultokat ütöttek, így a nyitó játékrész végén 18-18-at mutatott az eredményjelző tábla.

A második negyed sem hozott gördülékenyebb játékot: mind támadásban, mind védekezésben elkapkodott döntéseket hoztunk, így nem tudtunk ellépni a szabolcsiaktól. Gondjaink akadtak a kizárással, rengeteg támadólepattanót szedett az ellen, akik így gyengébb dobószázalékkal is a sarkunkban tudtak maradni. Majd a pihenőben Balogh "Bubu" felpörgeti a lányokat - remélték a hazai fanatikusok. Kezdetben többször is úgy tűnt, hogy Horváth Enikőék kisebb-nagyobb előnyre tudnak szert tenni, de rögvest jött a válasz a nyíregyháziaktól. A záró 10 perc előtt 4 pont választotta el a feleket egymástól - érezhető volt, hogy egyéni villanások helyett ezen a délutánon a nagyobb akarás dönthet a bajnoki pontok sorsáról.

Ebben a játékrészben a nyírségiek pontról pontra férkőztek közelebb a mieinkhez, akiknek az utolsó percekre kis létszámú, ám annál lelkesebb közönségük szurkolásából merítettek új erőt. Süle Krisztina utolsó percekben kiharcolt 2+1-es kombinációi jelentették a különbséget a két csapat között. Ellenfelünk számára némi vigaszt nyújthat a tény, hogy a vereség ellenére ők is a középszakasz felsőházába kerültek.

(nők - amatőr NB I.) ELTE-BEAC Újbuda Nyíregyházi Kosársuli 65-64 (18-18, 22-21, 15-12, 10-13)

(nők - Budapest Bajnokság) Külker SC "B" – ELTE-BEAC

(férfiak - NB II. Közép B csoport) Nagykőrösi KSE – ELTE-BEAC 108-77 (34-23, 32-20, 20-17, 22-17)

Vízilabda:

mefob poloBelehúztak pólósaink: egy csoportba került a tavalyi MEFOB első négy helyezettje! Február 5-én elkészítették az idei, két felvonásos vízilabda Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság sorsolását, amelynek során a 11 nevező együttest két "részre" osztották szét. Férfi együttesünk a február 14-15-ei és április 11-ei csoportmeccseit a "B" jelzésű hatosban vívja meg a két továbbjutó helyért, ám az előzetes erőviszonyok ismeretében Fortuna a halálcsoportba sodorta a mieinket. Csoportunkban a tavalyi bajnok Budapest Gazdasági Főiskola, a tavalyi bronzérmes Pécsi Tudományegyetem, a tavalyi negyedik Budapesti Corvinus Egyetem, valamint a Károli Gáspár Református Egyetem és a Debreceni Egyetem legjobbjai kaptak besor(s)olást. Szabó Attiláék a soron következő hétvégén három mérkőzést játszanak a Nyéki Imre Sportuszodában: a pécsiek, a címvédő BGF-esek és a KRE pólósai elleni meccsek reményeink szerint egy újabb nagy menetelés részeseivé válnak!

Atlétika:

atlKiemelkedő fedett pályás és szabadtéren elért eredményekkel kezdték atlétáink az futószezont! A debreceni Oxigén Kupán aratott győzelmeinkről, pálya- és egyéni csúcsokról szakosztályvezetőnk, Gerendási István számolt be a BEAC atlétika honlapon:

"Hajdú Anna egyéni, és egyben pályacsúccsal nyerte meg a 10 km-es versenyt. Ragyogó teljesítményt nyújtva pár hónap alatt, amióta a BEAC-hoz került, edzés munkájával, szorgalmával, elhivatottságával megalapozta mostani eredményét. Nagyon jó szellemiségű versenyzőről van szó, aki tudatosan építi sport karrierjét, és tanulmányait. További kiváló eredményeket fog elérni az elkövetkezendő időszakban is. Győzelméhez egyéni, és pálya csúcsához tiszta szívből gratulálunk.

Kenesei Zsanett 1500 méteren erős ellenfelekkel szemben újabb győzelmet aratott. A mezőny tagja volt Tóth Lili Anna, az Ifjúsági Olimpia bronzérmes atlétája, valamint egy Horvátországból érkezett futónő is. Zsanett évek óta a 800, és 1500 méteres síkfutás kiemelkedő képességű versenyzője, aki megszámlálhatatlan országos bajnoki címmel rendelkezik, sokszoros válogatott atléta, világversenyek résztvevője. Természetesen idehaza mindenki Őt szeretné megverni, hiszen a bajnokot legyőzni minden versenyző vágya. Ezen a versenyen újból legyőzött mindenkit, és jó teljesítménnyel haladt át elsőként a célon. Nem könnyű teher mindig a győzelem tudatában futni, azonban Zsanett kiváló képességei minden téren nehéz feladat elé állítja a versenyzőket, akik le szeretnék őt győzni. Ragyogó kezdés volt, aminek várjuk folytatását az idény további versenyein.

Dani Áron a 3000 méteres síkfutásnak nagy mezőnye volt, amelyben két BEAC-os atléta egymás között döntötte el az első két hely sorsát kiváló időeredménnyel. Áron rendkívüli versenyzői erényeit ezen a versenyen is tökéletesen megvalósította. Kiváló taktikai érzékkel versenyzett, erejét beosztva a táv utolsó harmadán kezdte el a felzárkózást, és mindenkit megelőzve elsőként haladt át a célon. Síkon, és akadályon egyaránt kiváló eredményei vannak, most is egyéni csúcs közelben futott. Az év során további kiváló eredményeket fog elérni eddigi pályafutásához hasonlóan, vagy még jobbat.

Farkas Dáriusz a 3000 méteres verseny másik BEAC-os résztvevője egyszerűen lenyűgöző, bátor futásával felvállalva a nagy iramot, és a vezetés veszélyeit, óriási egyéni csúccsal legjobb fedett pályás eredményén 16 másodpercet javítva másodikként érkezett be. Véleményem szerint a második hely most győzelmet jelentett saját maga, és a mi számunkra egyaránt. Nem olyan rég került szakosztályunkhoz, az ő személye tudtuk, már a kezdet kezdetén pontosan beleillik abba a BEAC-os szellemiségbe, amit 117 éve atlétáink képviselnek. Szerénysége, tehetsége, az atlétika iránti elhivatottsága kiváló eredmények felé fogják repíteni az elkövetkezendő időszakban is. Dani Áronnal a pályán ellenfelek, de olyanok, akik tisztelik egymás eredményeit, és barátként élnek a mindennapokban, valamint az edzéseken is önzetlenül segítik egymást.

Perjés Fanni és Pernesz Zsófia a női 800 méteres versenynek is két BEAC-os résztvevője volt, ahol a második-harmadik helyen végeztek. Az első kör sajnos nagyon lassú volt, a második kört viszont kitűnően megfutották, így értek el jó időeredményt. Mindkét versenyzőnk az év folyamán egyéni csúcsaikkal fogják bizonyítani évről évre való folyamatos fejlődésüket."

Cheerleading:

taborEdzőtáborral készültek a KEK-re Kovácsik Rita lányai! Magasan képzett edzők segítségével vetette bele magát a munkába az ELTE Cheerleading és Cheer Dance csapata az idei első, versenyszezonra felkészítő táborozásuk során. Az egy teljes hetvégét felölelő alapozás alatt a lányok és a fiúk visszarázódhattak az edzésekbe a vizsgaidőszak lezárultával. A felkészülési időszak során elsajátított mozdulatokat, látványelemeket, koreográfiai finomságokat hamarosan, a március eleji Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján is viszont láthatja a közönség, és társaságuk tagjai ismét bebizonyítják, hogy bárki magasan képzett sportolóvá válhat az egyetemi tanulmányok mellett is.

Futsal:

(nők - NB I.) Brand Mission Tolna Mözs – ELTE-BEAC 7-1

(férfiak U20 - NB II.) ELTE-BEAC – Szászvári SE-Fürge Nyuszi 2-6

(férfiak U20 - NB II.) ELTE-BEAC – Félegyházi TSI 3-7

(férfiak U20 - NB II.) ELTE-BEAC – Ferihegy Vecsés 2-7

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech