Jóga

Jógázzunk együtt februártól a BEAC-on!

2014. 01. 20.
Jóga

A szorgalmi időszak első hetétől az utolsóig újra indulnak a jóga órák, heti rendszerességgel. A kezdő és a középhaladó csoport időpontjaira jelentkezni a sportszervező email címén tudtok!

Amit az órákról tudnod érdemes:

Gerincjóga: Testtudat fejlesztés, testtartás javítás, erősítés, nyújtás, helyes légzés, relaxáció. Ha ezek érdekelnek, várunk az órákon!

Mindkét óra típusa gerincjóga. A gerincjóga célja a fizikai test egészségének helyreállítása, elsősorban a testtartás javításával: a helyes tartás nem csupán a mozgásszervi problémák gyógyításának alapfeltétele, de a megfelelő légzés elsajátításának is. A helyes légzés kiemelt szerepet kap a jógában, mivel azonnali, közvetlen hatással van a hormonrendszerre, az emésztésre és a közérzetre. A hatha jóga testtartásaiból kiinduló gerincjóga biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal segíti elő a mélyizmok erősítését, az elmerevedett izmok nyújtását és megteremti a relaxációra való képességet.

A kezdő óra - csütörtökönként este fél hattól - gyakorlatait mindenki végezheti, nem szükséges hozzá semmilyen sportmúlt vagy jógás tapasztalat. Kifejezetten ajánlott ülő munkát végzőknek, mozgásszegény életmódot folytatóknak. Ajánljuk mindenkinek, aki szeretné megismerni teste működését, magasabb szintű testtudatra kíván szert tenni. A kezdő órán testtartást tudatosító és javító, erősítő és nyújtó gyakorlatokra számíthatsz. Megismerkedünk a kezdő légzéstechnikákkal és a relaxációval.

A középhaladó óra - hétfőnként este hattól - a kezdő foglakozások gyakorlataira épít, de a foglalkozásokon való részvételnek nem feltétele, a kezdő kurzus teljesítése. Jó fizikai állapot és korábbi jógás gyakorlat ajánlott. Az órák felépítése lehetővé teszi, hogy mindenki a saját szintjének megfelelő gyakorlatokat sajátítsa el, de teljesen kezdőként javasoljuk, hogy ne ezt az órát válaszd. A középhaladó órán dinamikusabb gyakorlatsorokra, sok erősítésre, nyújtásra, haladó légző gyakorlatokra és relaxációra számíthatsz.

Középhaladó csoport: hétfő 18:00-19:30

Kezdő csoport: csütörtök 17:30-19:00

Kezdés: 2014. február 10. - 2014. május 15.

A 12 alkalmas bérlet ára: 11800 Ft, amit február 7-ig, a BEAC Sportirodában tudtok befizetni!

Jelentkezés a megjelölt időpontra: a [email protected] email címen tudtok; név, lakcím, telefonszám megadásával!

Részletes leírást az órákról a Facebook oldalunkon olvashattok!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech