Janecsko

Janecskó András emlékére

2022. 08. 15.
Janecsko

Fájó szívvel tudatjuk, hogy Janecskó András, egyetemünk oktatója, az ELTE SE Atlétika Szakosztályának vezetője, edzője augusztus 6-án elhunyt.

Janecskó András az egyetemi atlétikai élet megkerülhetetlen alakja volt, testnevelés óráin hallgatók ezrei vettek részt az évek folyamán, emellett a Budapesti Egyetemi Atlétikai Bajnokságokat is töretlenül szervezte.

Nevéhez számos ELTE-s MEFOB siker fűződik. 2017-ben, 22 év eltelte után az ő vezetésével lett ismét bajnok az ELTE atléta gárdája az egyetemi bajnokságban.

Janecsko3

Barátja és volt kollégája, az ELTE PPK ESI egykori igazgatója, Dr. Bárdos György így emlékezett vissza rá:

Az ESI-ben, de a BEAC-ban is, sőt más egyetemen is az járta: ha atlétika, akkor „Janecskó tanár úr”. Ha volt pálya, ha nem, ő megoldotta az ilyen órákat; sokszor láttuk az eszközöket az udvaron, a füves részeken, a házak között, akárhol... És a tanítványok nyertek és nyertek a versenyeken, és ragaszkodtak hozzá.
Janecsko2
Nekem külön élvezet volt vele dolgozni: néha eldicsekedett a sikerekkel, néha panaszkodott a lehetőségek miatt, máskor bosszankodott, hogy az atlétika lassan kiszorul a képzésből. De a legjobban szerettem, amikor saját sportolásáról mesélt: meglett korában is még rendszeresen versenyzett, többek között rúdugrásban is, ami közönséges földi halandónak már elképzelhetetlen volt. De neki bármi, ami, aminek sikere lehetett, lehetséges volt; sportolt, oktatott, edzett és mesélt minderről az utolsó pillanatokig. Eszményi oktató és tanár, barátságos ember, és elkötelezett sportszerető volt. Áldott legyen az emléke.
Gyászjelentés

Janecskó Tanár Úr temetésére augusztus 26-án 12:30-kor a Rákospalotai temetőben kerül sor.

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech