Csajok

Ismétlés a tudás anyja: idén is négyes döntőbe jutott női együttesünk a futsal MEFOB-on!

2016. 03. 30.
Csajok

Felül is múlhatja tavalyi bronzos szereplését Sajben Marcell vezette egyetemi válogatottunk, amely meggyőző sikerrel vette a pécsi Futsal MEFOB Final Fourba vezető egri selejtezőtornát.

Sikerrel vette a Futsal MEFOB Final Four előtti selejtezőtornát aktív ELTE-s hallgatókból álló csapatunk, amely a tavalyi harmadik helyezés után Pécsre is az éremszerzés reményébe utazik. Húsvéti körképünkben számot adunk még Fazekas Tibor one-man showjának köszönhetően újra éledező pólósaink csoportkörös szerepléséről a MEFOB-on, az élvonalbeli tagság megőrzéséért ki-ki párharcra készülő női kosárlabdázóink alapszakaszban megvívott utolsó bajnokijáról, valamint az április 15-én a BEAC-on állomásozó Kettler After Work Fitness Party-ról!

Aerobik

Kamu diéták árnyékában! Csak úgy özönlenek feléd a jobbnál jobbnak beállított fogyókúrás módszerek és ötleted sincs, melyiket kövesd? 90 napos, szétválasztó, paleolit, update, gyümölcskúrázó, húshagyó, kalóriaszámoló, vércsoport szerinti falatozó, anyagcsere típus szerinti táplálkozó, Atkins, Zóna és még sorolhatnánk hosszasan... Ne diétázz, válts életmódot! Tudd meg az ELTE Aerobik+ Program soron következő eseményén, miért ez az egyetlen jó hozzáállás! Április 6-án 19 órai kezdettel minden érdeklődő szempár Kálmán Terézre, aerobik edzőnkre és életmód tanácsadónkra szegeződik, aki kiscsoportos foglalkozás keretein belül nyújt személyes segítséget a BEAC Hilton termében. A jelképes 500 Ft-os beugróért nem csupán tanácsokkal látunk el, hanem a megjelenésedért egy ELTE Aerobik+ pontot is jóváírunk! Részvételi szándékotokat az [email protected] címen tudjátok jelezni!

fitness

Tovább is van, mondjuk még: április 15-én a BEAC-on állomásozik Kettler After Work Fitness Party! Készítsd össze az edzőruhádat, edzőcipődet, dobj be egy-két energiaszeletet és munka vagy suli után irány egyből a Bogdánfy úti sportcsarnok! Négy nagyszerű edzésen vehetsz részt a Fitness Company országos rendezvénysorozatának harmadik megállóján, ahol Gáspár Katalin, Lukácsi Bernadett, Vadász Ákos, Pati Nagy Attila óravezetők társaságában töltődhetsz fel, vezetheted le a feszültséget, és ezen felül vidám arcokkal találkozhatsz és szuper edzőkkel sportolhatsz együtt. Az esemény honlapjának segítségével ismerd meg kicsit közelebbről az előadókat, nézd meg a programot és eddz velük április 15-én!

vegFutsal

Ismétlés a tudás anyja: Sajben Marcell irányította női együttesünk idén is a négyes döntőbe jutott az "egyetemisták diákolimpiáján". Egy éve a dobogó legalsó fokára állt fel az aktív ELTE-s hallgatókból összeállított csapatunk, és most is már csak győzelem választja el legjobbjainkat az éremszerzéstől. A Final Fourba jutást az egri selejtezőtornán harcolta ki együttesünk: Pfundtner Viviék a két éve orruk alá borsot törő Eszterházy Károly Főiskola, továbbá a Debreceni Egyetem lányaival mérkőztek meg. A két továbbjutást érő hely sorsáról hamar döntöttek a csapatok. Beke Adrienn duplájával és Pinczi Anita találatával magabiztos győzelmet arattak a mieink, míg az Eszterházy Károly Főiskola - Debreceni Egyetem találkozón született cívissiker azt eredményezte, hogy formalitássá vált a csoport utolsó mérkőzése - le se játszották a felek. Folytatás április 19-én az pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban vívott elődöntőkkel és helyosztókkal.

(nők – MEFOB) Eszterházy Károly Főiskola – ELTE-BEAC 0-3

edzoAmilyen sikeresen zárták hölgyeink a szerdai kupameccset, olyan nehezen indult a pénteki bajnoki! Vesegyulladás, bokasérülés is szerepelt azon a listán, amivel hat húzóemberünk az oldalvonalon túlra szorult a Veresegyház elleni rangadót megelőzően. Ennek megfelelően a meccs első félideje a hazaiakról szólt: kontrollálták a játékot, rendezetlen védekezésünk nehezen szűrte meg a támadásokat. Érthetetlen módon gólt mégis egy szabadrúgást követően kapott együttesünk, ám az időközben feljavuló támadójátékunk egy Tatai-Kokány összejáték végén kiegyenlítette az állást. A félidő hátralevő részében nem született további találat, így Sajben Marcellnek lehetősége nyílt a sorok rendezésére. Óriási elánnal vetették bele magukat a csapatok a meccsbe, kiegyenlítetté vált a játék, és a semleges szurkolók örömére mindez azzal párosult, hogy felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Egy labdaszerzés, majd az azt követő kapu előtti kavarodás után Winternitz Katalin bizonyult eredményesnek és ez góllavinát indított el. A veresegyháziak egyre feszültebbé váltak, rohanniuk kellett az eredmény után, ami a mieink malmára hajtotta a vizet. Egy döntetlen közeli eredmény reálisabbnak hatott volna a látottak alapján, ám ez mit sem érdekelte Kokány Reginát, aki második mérkőzésén bő két perc alatt két gólt is szerzett és ezzel eldöntötte a mérkőzést.

(nők – NB II., Nyugati csoport) Veresegyház VSK – ELTE-BEAC 1-4

(férfiak U17 – NB II., Közép 3 csoport) ELTE-BEAC – Kastélydombi SE 13-0

(férfiak U17 – NB II., Közép 3 csoport) ELTE-BEAC – Félegyházi TSI 7-0

(férfiak U17 – NB II., Közép 3 csoport) ELTE-BEAC – Magyar Máltai Szeretetszolgálat SE 2-1

(férfiak U17 – NB II., Közép 3 csoport) ELTE-BEAC – Magyar Máltai Szeretetszolgálat SE 2-0

(férfiak U17 – NB II., Közép 3 csoport) ELTE-BEAC – Kastélydombi SE 19-0

(férfiak U17 – NB II., Közép 3 csoport) ELTE-BEAC – AirEnergy SE 0-1

szívKosárlabda

Tisztes helytállás Győrött, jöhet a Vasassal az élvonalban maradásért vívott élet-halál párharc! Pontesővel és hullámvasutazással indult Balogh Judit irányította női kosarasaink alapszakasz záró bajnokija: a közelről és távolról egyaránt jó hatásfokkal dobáló CMB CARGO UNI Győr diktálta a tempót, több ízben is megugrottak, ám Barnai Judie és Süle Krisztina vezetésével a második negyed közepéig tapadni tudtak lányaink. A meccs ezen periódusában már nem záporoztak a kosarak, ám a felvonások hajrája a győriek "egyeduralmát" hozta: az idegenlégiósaira bátran és tudatosan építő hazaiak egy nagyobb rohanás végén már 20 pont fölé növelték előnyüket. Az összecsapás a nagyszünet utáni felvonásban dőlt el végérvényesen: a centerek pozíciós játékát a kisalföldiek nyerték mind a pontszerzésben, mind lepattanószedésben. A bajnokit és az alapszakaszt záró 10 percben vendéglátóink már a fiatalokat és kiegészítő embereket küldték parkettre, ezáltal kiegyenlítettebbé is vált a játék. Együttesünkből Barna Judie teljesítménye feltétlen szót érdemelt: nem őrlődött fel a kiváló győri centerekkel szemben és dupla-dupláig - 22 pont, 11 lepattanó - jutott. A szezon érdemi és számunkra legmeghatározóbb része most veszi kezdetét: kilencedik helyen végző együttesünk két győzelemig tartó párbajt vív az elsőosztályú tagság megőrzéséért a Vasas Akadémia ellen. Helyezéséből kifolyólag pályaelőnyt élveznek hölgyeink: április 2-án a Gabányi Sportcsarnokban kezdik a párharcot, és ideális esetben április 6-án Pasaréten pont kerülhet a csatározásukra - szükség esetén április 10-én derül ki, melyik fővárosi együttes marad élvonalbeli.

(nők – NB I.) CMB CARGO UNI Győr – ELTE-BEAC Újbuda 80-51 (26-17, 19-10, 17-10, 18-14)

(nők – MEFOB, Nyugati csoport) ELTE-BEAC – PE Petőfi SE 70-28 (17-6, 20-6, 16-7, 17-9)

(nők – Budapest Bajnokság, A csoport) ELTE-BEAC – BEAC Budafok

(férfiak – NB II., Közép "A" csoport) BC Csepel II. – ELTE-BEAC 74-66 (22-24, 18-11, 12-23, 22-8)

(férfiak – MEFOB, Nyugati csoport) PE Veszprém KK – ELTE-BEAC 87-65 (30-12, 20-12, 18-19, 19-22)

Labdarúgás

Papírforma győzelmet és meghökkentő képsorokat hozott nagypályás labdarúgóink hétvégi mérkőzései! Mindkét csapatunk a Kövér Lajos utcai "katlanban" fogadta aktuális riválisát: előbb a BLASZ IV. élmezőnyébe tartozó fiaink léptek pályára a bajnokság utolsó helyezettje, a Thán Károly SE ellen, majd a BLASZ III. rangadója következett az ELTE-BEAC I. és a Törökbálinti FC előadásában.

Ünnepek ide, tartalékos összeállítás oda, a "kettő" már az első félidőben számtalan helyzetet dolgozott ki és a duplázó Kovács Gergely irányításával már az első félidő végére megnyugtató, háromgólos előnyt épített ki. A meccs összképe további találatokat sugallt a második játékrészre, ám a lehetőségekkel bőkezűen bánt együttesünk. A hajrában Beke Zoltán találatának köszönhetően azonban ezt a 45 percet is megnyerték a mieink, akik ezzel a sikerrel továbbra is szorosan tapadnak a pontvadászat élmenőire.

(férfiak – BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. – Thán Károly SE 4-0

Ilyet a mennyeiben is ritkán látni: alig fél óráig tartott Szabó András legényeinek a törökbálintiak elleni, feljutásért (is) vívott ütközete. Gyászszünettel indult, viharos összecsapást produkáltak a pontvadászat dobogóján tartózkodó felek: a kezdeti visszafogottságot követően 4 piros lap is villant a vendégek részről, akik egy fura sérülést követően idő előtt 6(!) játékosra fogyatkoztak. Húsz percen át élénk mezőnyjáték és kevés gólszerzési lehetőség jellemezte a mérkőzést, amelyen Porogi Mátyás szlalomozása meghatározónak bizonyult. Gólhelyzetben kitörő támadónkat hárman is alig bírták feltartóztatni, ám egyikük szabálytalanul tette. A fault súlyosságát illetően a bíró határozottan - túlzott szigorral - mutatta fel a piros lapot, amelynek köszönhetően elszabadultak az indulatok. Állóháború és szópárbaj alakult ki a vendégek és a játékvezető között, amelynek eredményeképp további két törökbálinti játékos mehetett idő előtt zuhanyozni. Úgy tűnt, rövid időre a játék kerülhet főszerepbe, hiszen mindkét kapu előtt rögzített játékhelyzet után született egy-egy gól: Flaskay Miklós tökéletesen kivitelezett szabadrúgásgóllal osztozott csapattársa, Fodor Csaba gyászában. A mérkőzés érdemi része itt ért véget ugyanis egy újabb indokolatlan belépő után villant a negyedik piros. Ez a jelenetsor végérvényesen megpecsételte a vendégek sorsát, akik színpadias jelentek közepette - érdekesen időzített sérülés, tovatűnő cserejátékosok - fogyatkoztak 6 emberre. Folytatás zöld asztalnál!

(férfiak – BLASZ III.) ELTE-BEAC – Törökbálinti FC 3-0

kep3Vízilabda

Húsvéti feltámadás vízilabdás módra: Fazekas Tibor remek visszatérése jótékony hatással bírt játékunkra és MEFOB-nyolcaddöntős esélyeinkre! A nyitókörben elszenvedett két vereséggel szorult helyzetből várta férfi együttesünk az új lebonyolítási rendszerű MEFOB-bajnokság folytatását. Rögvest embert próbáló feladattal szembesültek fiaink: aktuális ellenfelük az utóbbi évek verhetetlennek tűnő bajnokával, a BGE-vel bravúros döntetlent játszó Pécsi Tudományegyetem. A Pesterzsébeti Uszodába hosszú kispaddal és komoly játékosokkal érkező mecsekaljaikkal szemben a mieinknek ismét egy szűkös keretből kellett okosan gazdálkodniuk. A két héttel ezelőtti fordulóhoz képest létszámban nem gyarapodott együttesünk, ám minőségben jelentősen erősödött: soraikban ott szerepelt Fazekas Tibor is, aki a legmagasabb szinten, a felnőtt férfi OB I.-es bajnokságban űzi ezt a sportágat. Döntőnek bizonyult a Budapesti Honvédnak meghatározó játékosának szerepeltetése: egymaga 9 góllal, megannyi remek átadással és kiváló védekezéssel segítette csapatunkat, amely 17-8-ra legyőzte a pécsieket.

Ez a siker nagy lendületet adott a Pázmány Péter Katolikus Egyetem elleni revansra. Nem indult jól a mérkőzés fiaink számára, ugyanis az odavágón 5 gólt elérő Haraszin Edgárdot már az első ráúszás előtt elvesztették. Azonban az alázatos harcmodor, valamint Fazekas Tibor és Lajtai Márk villanásai a nap második győzelmét eredményeztek - ezúttal 16-12 arányban. Ezzel a két sikerrel a döntés az utolsó játéknapra hárult a csoportmásodik helyet illetően, amelynek elhappolás nagy fegyvertényt jelent az április 17-ei negyeddöntők előtt.

(férfiak – MEFOB, B csoport) ELTE-BEAC – Pécsi Tudományegyetem 17-8

(férfiak – MEFOB, B csoport) ELTE-BEAC – Pázmány Péter Katolikus Egyetem 16-12

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech