Kosarlabda3

Ingyenes kosárleckék a BEAC-on!

2014. 01. 15.
Kosarlabda3

Az ELTE-BEAC Kosárlabda Szakosztálya Balogh Judit irányításával ingyenes sportolási lehetőséget biztosít az ELTE dolgozók gyerekei számára – 10 évesek és egyetemistáknak egyaránt!

Kosaraztál már, megtetszett a sport, csak éppen nem tudod, hogy hol folytasd? Esetleg eddig még nem próbáltad ki, de gondolkozol rajta, hogy elkezd? Az ELTE-BEAC számára kiemelten fontos, hogy az egyetem dolgozóinak, valamint családjaik, gyermekeik számára is sportolási lehetőséget nyújtson. Ebben a folyamatban példaértékű kezdeményezésnek bizonyul Kosárlabda Szakosztályunk döntése, amelynek értelmében az ELTE dolgozóinak lány gyermekei számára - kenguruktól az U23-ig bezárólag - ingyenes edzéseket biztosít.

A jelenlegi államtitkárt, Klinghammer Istvánt néhány éve elnökeként soraiban tudó kosaras szakosztály a sportág honi úttörői és meghonosítói közé tartozik. Aki komolyan kívánja űzni ezt a sportágat, azok számára több szempontból is meghatározó perspektívát jelenthet a BEAC mezét magára ölteni: női kosárlabda csapatunk már az 1939/40-ben megrendezett első bajnokság és azóta is megszakítás nélkül(!) a legjobbak között, a női NB I.-ben pattogtatják a lasztit. Lányaink tavaly kiegyensúlyozott teljesítménnyel hódították el a Hepp Ferenc Kupát, míg az idén profi gárdákkal is kiegészült mezőnyben egyedüli amatőr együttesként jutott el a négyes döntőig.

Női csapatunk szakmai vezetője a kosárlabda berkekben "Bubuként" közismertté vált Balogh Judit, aki játékosként 223 alkalommal húzta magára a nemzeti csapat mezét, négyszeres magyar bajnok, Francia Kupa-győztes, háromszoros EB 3. és kilencszer(!) választották az Év játékosának Magyarországon.

Tovább is van, mondjuk még...?! Férfi együttesünk napjainkra az NB II.-es pontvadászat stabil, meghatározó résztvevőjévé nőtte ki magát, míg a hazánkban működő tizenhárom utánpótlás bázis egyikén, a megalapulásának 115. évfordulóját idén ünneplő klubunk által működtetett Újbudai Kosárlabda Akadémián napról napra példaértékű szakmai munka folyik.

A BEAC kosárlabda szakosztályán belül immár több mint 40 korosztályos együttes - köztük 8 felnőtt és egyetemista csapat - közül választhatnak az ifjak. Lehetsz (újra)kezdő, lehetsz haladó; nemtől és kortól függetlenül tárt karokkal vár az ELTE-BEAC. Nagyon széles a repertoár, kizárólag rajtad áll, hogy hol szeretnél játszani, milyen szinten, melyik edzővel.

További információ és jelentkezés:

Sándor Ádám: [email protected]; 06-30-944-09-93

Horváth Enikő: [email protected]; 06-30-453-92-32

Honlap: BEAC kosárlabda szakosztály

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech