Sebők1

Ilyen a (thai) boksz: Sebők Máté jött ki rosszabbul a szombat esti adok-kapokból

2014. 10. 27.
Sebők1

Rekreáció szakos hallgatónk mérkőzése a szentendrei Muay Thai Mania 5 Fight Card rendezvény egyik fénypontját jelentette: szoros mérkőzésen egy térdelés és orrtörés jelentette a mi fiunk végzetét. Revans decemberben.

Muay thai:

Parázs küzdelmeket, nagy pofonokat hozott az ötödik alkalommal megrendezett Muay Thai Mania 5 Fight Card elnevezésű rendezvény a szentendrei csarnokban. A Kőfaragó utcában található edzőterem több rangos gálának adott otthont, a nézők a kis csarnokban ezúttal is kitűnő hangulatot teremtettek, így ilyen környezetben a harcosoknak is jutalomjátékkal ért fel kesztyűt húzni.

sebők2Előzetesen a szervezők úgy állították össze a szombat esti menetrendet, hogy a klubunknál thai boksz foglalkozásokat tartó Sebők Máté, valamint a debreceniek ászának számító Berényi Roland összecsapása a gála egyik fő látványosságának ígérkezett. A hajdúságiak üdvöskéje imponáló mérleggel rendelkezett: utóbbi hét mérkőzését magabiztosan nyerte, ellenfelei szinte kivétel nélkül orvosi kezelésre szorultak a csaták után. A mi fiunk sötét lónak számított a 'bukiknál', hiszen korábban nem szerepelt a Muay Thai Mania rendezvényein, ám bokszos eredménylistája így is tekintélyt parancsoló: tizenötször magyar thai-boksz bajnok, profi kick-box világbajnoki második helyezés.

Összecsapásukra a 70 kilogrammosok súlycsoportjában került sor és a profi szabályrendszerben kötelek közé lépő harcosoknak 5*3 perc alatt kellett dűlőre vinni párharcukat. Lássuk, miként élte meg belülről a mérkőzést Máté:

"Technikás ellenfelem jó genetikával rendelkezett: annak ellenére, hogy a súlyunk megegyezett, egy fejjel magasabb volt nálam. Mindez persze nem riasztott meg. Szoros volt a mérkőzés, sajnos az elején még feszült voltam, nem dolgoztam eleget kézzel, nem éreztem az ütő- és rúgótávot. Clinchelés közben sikerült bevinnem pár könyökkel végrehajtott támadást, és volt pár erős combrúgásom. A második menet végére kezdtem bemelegedni, viszont sajnálatos módon nem sikerült megfelelően hárítanom egy térdelést, elcsúszott a védekezésemen és eltörte az orrom. Így a második menetben technikai K.O.-val vereséget szenvedtem. Ennek ellenére nem vagyok letörve, ez benne van a pakliban. A mérkőzés után egyből jött az ellenfelem edzője, és februári visszavágóra kért fel bennünket. Örömmel el is fogadtunk, mert egy erős és sportszerű harcos ellen mindig élmény küzdeni. Mindenkinek köszönöm, aki személyesen vagy csak lélekben, de velem volt és szorított értem!"

A következő mérkőzés valószínű, hogy december 20-án lesz a Harcosok Klubja rendezvényen, Budapesten, de ebbe még beleszólhat a sérülés regenerációja. Mindenesetre februárban biztosan lehet számítani a revansra, ebből is tanultam, és még komolyabb felkészülés veszi kezdetét."

Ilyen a boksz.

Muay Thai MANIA 5 FIGHT CARD, Szentendre:

Berényi Roland (Taskó Fight Debrecen) vs. Sebők Máté (White Brutal Warrior) technikai K.O. a második menetben

Polythlon:

ultramaratonAlig két hét elteltével ismét az ELTE Sashegyi Gepárdokról szólnak a hírek: maratoni OB-győzelmüket követően dobogós helyen futottak be a Győr-Budapest Ultramaratonon! Polythlon klubunk versenyzői két kategóriában álltak rajtvonalhoz: az 5 fős váltók 205, 4 kilométeres össztávot teljesítettek, míg egyéniben mindenki letudott legalább egy félmaratont is. A Bécs-Pozsony-Budapest Ultramaraton által megszervezett futóversenyen sorainkból Varga Dániel produkálta a leggyorsabb félmaratont, míg az összesített idők alapján a Beda Szabolcs, Deli Gergő, Németh Gábor, Pelsőczy Attila, Varga Dániel kvintett kicsivel több, mint fél nap alatt futotta le az ultramaratonit.

5 fős váltóverseny (205,4 km: 62+59+4*21,1)

2. helyezés: Sashegyi Gepárdok Gold 12:04:36 (Beda Szabolcs, Deli Gergő, Németh Gábor, Pelsőczy Attila, Varga Dániel)

5. helyezés: Sashegyi Gepárdok Silver 13:05:40 (Beták Bence, Csőkör Zoltán, Lesták Mátyás, Pach Péter Pál, Szabó Gábor)

20. helyezés: RoadRunners 16:05:59 (Balázs Levente, Németh Norbert, Papp Zsolt,Somogyi György, Szoboszlai Imre)

Félmaraton (21,1 km):

- Varga Dániel 1:13:47

- Németh Gábor 1:15:08

- Deli Gergely 1:15:25

- Beda Szabolcs 1:16:16

- Pach Péter Pál 1:17:21

- Balázs Levente 1:18:22

- Beták Bence 1:20:05

- Csőkör Zoltán 1:23:29

- Lesták Mátyás 1:26:26

- Balázs Eliza Adrienn 1:33:28

- Somogyi György 1:34:21

- Harangozó Tamás 1:44:54

- Ossó Zoltán 2:07:45

- Baráth Tímea 2:07:45

Természetjárás:

Balaton-felvidéket is bevették túrázóink a hosszú hétvégén! A jó idő reményében még az őszi szünet kezdetén útnak indultak természetjáróink, akik a csapatépítés jegyében egy háromnapos kirándulásra vállalkoztak. Az esőzések sem szabták gátját a túrának: sportösztöndíjasunk, Sujtó Laura vezetésével útjuk az első napon Szentbékkálláról Köveskálra vezetett, másnap Badacsonytördemicről Káptalantótiba, majd az utolsó napon a csobánci vár érintésével Káptalantótiból Szentbékkállára sétáltak át.

Tájfutás:

Bravúros váltóbronz a nehézségek közepette! Múlt hétvégén Zalaegerszegen és környékén zajlott le az idei tájfutó MEFOB, ám már a rajt előtt óriási hátrányba kerültek a mieink. Váratlan betegségek miatt válogatott tájfutónk, Liszka Krisztián és az ELTE-s csapatkapitányunk, Károlyi Hanga sem tudott részt venni a versenyen. Szerencsére így is sikerült összeállítani két férfi és egy női váltó csapatot, akik alaposan rácáfoltak az előzetes papírformára. Mindhárom csapatunk derekasan helytállt az országos bajnokságon: a Vincze Rebeka, Faggyas Eszter, Zsigmond Vanda összetételű női váltónk elcsípte a dobogó legalsó fokát. Egyéniben Vincze Rebeka érte el a legjobb eredményt, negyedik helyen ért célba. Az intézmények közti összetett versenyben az 5. helyen végzett ELTE-s csapatunk.

Futsal:

(nők - NB I.) BME FC – ELTE-BEAC 6-0

Kézilabda:

Szoros végjáték és eltiltások a Szent István Egyetem legjobbjai ellen vívott kézirangadón! Gólszegény első félidőt hozott a Budapest Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság 3. játékhetének szerdai mérkőzése, amelyen férfi kézilabdázóink a SZIE együttesét fogadták a BEAC Sportcsarnokban. Az alig 14 gólt hozó első játékrészt követően felpörögtek az események: a szünetet követően rendre 1-2 találat választotta el a két együttest, így borítékolható volt a paprikás végjáték. Elkapkodott támadásbefejezések itt, zárt védekezés ott: az összecsapás ezen periódusában a vendégek higgadtabbnak bizonyultak, és ez végül győzelmet is eredményezett számukra. A mérkőzés utózöngéjeként a szövetség két(!) ELTE-s és egy SZIE-s játékost egyaránt egy-egy találkozóra tiltottak el.

(férfiak - Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) ELTE-BEAC – SZIE 18-19 (6-8)

Kosárlabda:

Az alapszakasz 4. fordulójában a Miskolc amatőr csapatát fogadták Balogh Judit tanítványai a Gabányi sportcsarnokban. A válogatott játékosát nélkülöző vendégek nem sok jóra számíthattak az eddig veretlen BEAC ellen, akik egy lendületes kezdést mutatva egyből magukhoz ragadták a vezetést. A borsodi lányok agresszív védekezése sem tántorította el a mieinket, akik nem kímélték őket, sorban vezették az indításokat ellenük. A támadás mellett mindenképpen ki kell emelni a védekezést, ugyanis az első negyed végén a táblán mindössze 5 pont volt látható a DVTK neve mellett. A hazaiak egy pillanatra sem álltak meg, az ellenfél szinte a rádobásig sem jutott el, így a félidőre már tetemes különbség alakult ki a két csapat között (52-15).

A harmadik negyedben még mindig tartott a lendület, a védekezés áthatolhatatlan maradt, nem maradt kérdés a bajnoki végkimenetele felől. A negyedik negyedre már kissé lefőtt a kávé, hölgyeink kaptak néhány indokolatlan kosarat, de ilyen különbségnél ez talán bocsánatos bűn. A végén már csak az jelentette a legfőbb talányt, hogy lányaink elérik-e a 100 pontos álomhatárt. Jelentjük, túl is szárnyalták azt.

(nők - Amatőr NB Keleti Csoport) ELTE-BEAC Újbuda – Aluinvent DVTK Miskolc U23 113-42 (21-5, 31-10, 27-12, 34-15)

Elkezdődött az egyetemi és főiskolai bajnokság 2014/15-ös évada, méghozzá egy hatalmas meglepetéssel: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem együttese szinte végig vezetve győzte le az ELTE-BEAC gárdáját.

Holott Marjay Ádám három duplájával esélyeshez méltó játékkal, 6-0-lal kezdett a MEFOB előző kiírásának bronzérmese. A hazaiak első pontjaira több mint három percet kellett várni: Tulkán Máté viszont rögvest triplával köszönt be. Elbizonytalanodott az ELTE, miközben fokozatosan talált magára a hazai csapat, amelynél a negyed hajrájában a "bekezdő" ELTE játékos druszája, Szakács Ádám volt a vezér, eredményessége révén fordított a NKE.

Sőt, a második szakasz közepén Tulkán, valamint Balla Soma villanásaival 8 ponttal megugrottak a hazaiak a kapkodó, sok büntetőt kihagyó fiaink ellen. A félidő hajrájában Angyal Tamás kosaraival kiegyenlített a vendég együttes, az első 20 perc vége azonban a hazaiaknak sikerült jobban: Szakács büntetőivel, valamint Balla újabb kosarával 4 pontos előnnyel térhettek pihenőre.

A második félidőt jó csapatmunkával s egy 7-0-s rohammal kezdve gyorsan visszaszerezte a vezetést az esélyes ELTE-BEAC csapata. Ettől talán túlságosan is megnyugodtak a mieink, így a negyed közepén nagyon "leült" a játékunk. A hazaiak vérszemet kaptak, s a szakasz második felében egy Tulkán vezette 18-5-ös száguldást produkáltak, így a hibát hibára halmozó vendégekkel szemben 10 pontos előnnyel kezdhették a záró felvonást.

Ennek elején Angyal vezérletével hamar megfelezte hátrányát az ELTE, de a hazaiaknál a kritikus pillanatokban Balla rendre megvillant, majd Szakács is hozzátette a magáét. Eközben fiaink saját dolgukat nehezítette meg a sok kihagyott büntetővel. Összességében Szabó Antal óriási akarással s időnként kifejezetten jól játszó legénysége meglepő, de teljesen megérdemelt győzelmet aratott a 24 labdát eladó, pocsékul (9/27, 33%) büntetőző, így bizonyos fokig önmagát megverő ELTE ellen.

(férfiak - MEFOB) NKE KTK DSE – ELTE-BEAC 73-64 (14-12, 18-16, 20-14, 21-22)

(férfiak - NB II. Közép csoport) Kandó FSC – ELTE-BEAC 58-95 (16-15, 14-21, 8-24, 20-35)

Nagypályás labdarúgás:

(BLASZ IV.) Inter o4 II. – ELTE-BEAC II. 2-4

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech