DSC 0587

Így zajlott az 5. Jubileumi Meteorológus Vízinap

2022. 07. 03.
DSC 0587

A BEAC sportpályázatának támogatásával az ELTE Meterológiai Tanszékénak hallgatói és oktatói közös sportnapot rendezhettek az ELTE Vízisporttelepén.

A BEAC sportpályázatának jóvoltából 2022. június 24-én immáron 5. alkalommal szálltak vízre az ELTE TTK Meteorológiai Tanszékének hallgatói és oktatói. Az időjárás előrejelzés már napokkal előre garantálta a jó időt, 30 fok körüli maximummal, délután a tűző nap melegítő hatását kicsit jobban lengedező szél enyhítette.

A COVID lezárások miatt a 2020-as és 2021-as év kimaradt, így akik korábban részt vettek már az eseményen nagy lelkesedéssel jöttek, akiknek pedig ez volt az első alkalom, kíváncsian várták a napot. A hosszú kihagyás a létszámra is kihatott, a Vízinapon 37-en vettek részt a - rövid látogatóba érkezett - 55 napostól egészen a 66 évesig, a medián valahol 22 év körül volt. A hallgatókra szűkítve, a másodéves alapszakosoktól kezdve a doktoranduszokkal együtt minden évfolyam képviseltette magát.

DSC 0759

Ekkora létszám energia utánpótlását már előre tervezni kellett. Mivel egy héttel korábban a chilis babra és a lecsóra szavaztak a legtöbben a jelentkezett résztvevők közül, így az érkezést követően már el is kezdődött a nagyüzemi bográcsozás.

Közben szépen folyamatosan érkeztek a reggeli keléstől elszokott hallgatók (és kollégák). A vízzel és evezővel jobb barátságot ápolók még a SUP túra előtt hajóba szálltak egy rövid körre. Horváth Noémi világbajnok SUP-os vezetésével 11 körül aztán deszkára pattant a társaság egy része.

DSC 0398

A BEAC stéget elhagyva a deszkára állás kihívása eleinte remegő lábakkal, de sikerült. Segítséggel – motorcsónakok keltette hullámok -, és segítség nélkül is többen csobbantak a szokatlan egyensúlyi helyzet kibillenésekor. Senki sem vette zokon a hirtelen, akár többszöri megmártózást az előző napok magas hőmérsékletei miatt már-már túl meleg 27 fokos Dunában, ugyanakkor egy napszemüveg áldozatául esett az egyik akaratlan borulásnak.

A SUP túra után a kiéhezett társaság gyorsan tányért és kanalat fogott, a házi kovászos kenyérrel kínált chilis babból abszolút kedvencként semmi sem maradt.

1

Meszesán György segítségével a délután folyamán egy kajak-kenu túrára is sor került. Ezúton is köszönjük türelmét, a délutánra elpilledt társaság összegyűjtéséért.

2

Délután fél háromtól már főként a zöld környezet, a melegen hömpölygő Duna és a fák, sörsátor nyújtotta árnyék kihasználása vette át a szerepet. Ejtőzés közben jó lehetőség volt az évfolyamok közti vegyülésre, melyre általában ez egyetemi környezetben kevés lehetőség adódik. Érdekes volt látni, hogy viszonylag kevesen készítettek fotókat, inkább mindenki arra koncentrált, hogy jól érezze magát társaságban.

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech