Fiziqs Foci6

Idén is focicsukát húztak a fizikások a KCCSK műfüves pályáján!

2015. 04. 17.
Fiziqs Foci6

Élménybeszámoló az április 11-ei Fiziqs Fociról, amelyet a főszervezők az ELTE-BEAC Sportpályázatának keretein belül, egyesületünk munkatársai segítségével valósítottak meg.

Egyre szélesebb körben terjed el egyesületünk sportpályázata! A Magyar Fizikushallgatók Egyesülete ELTE Helyi Bizottságának tagjai a hétköznapokból kiszakadva idén is egy kellemes, sportos napot tölthettek együtt a Fiziqs Foci keretein belül. A folytatásban közös beszámolójukat olvashatjátok:

"Az ELTE KCSSK kollégiumának pályáján megtartott Fiziqs Foci ismételten nagy sikert aratott. A rendezvényt – immár hagyományosan – a Magyar Fizikushallgatók Egyesülete ELTE Helyi Bizottságának tagjai bonyolították le. Kétféle módon lehetett jelentkezni: csapatként és magányos farkasként. Ez utóbbi azért volt szükség, hogy az is játszhasson, akinek nincs csapata. 5 csapat jelentkezett, illetve a magányos farkasként jelentkezőkből még egy csapatot szerveztünk a helyszínen. Így volt tisztán oktatókból álló csapat, felsőévesekből, illetve gólyacsapat is. A csapatok és magányos jelentkezők mellett, természetesen nézők is jöttek a rendezvényre, akik a hangulatért feleltek. A meccseket a csapatok 4+1 felállásban játszották. A 6 csapat összesen 15 meccset játszott, mindenki játszott mindenkivel, a meccsek 2x13 percesek voltak. A kezdőmeccs a Majd később (oktatói csapat) és a Sütő csapat játszotta, zárásként a Sütő a Randomcsapattal (akiket a helyszínen állítottunk össze). Elég meccs volt ahhoz, hogy a számunkra megkapott 8 órát (12:00-20:00) teljesen kihasználhassuk. A meccsek közben kötetlen beszélgetések zajlottak, az éhes focisták zsíros kenyeret ehettek, és egy kis fröccs is fogyott a nap folyamán.

A nyertes csapat idén is a veretlen tanári csapat, a Majd később volt, akik 15 ponttal vezették a tabellát. A BEAC pályázatának köszönhetően a nyertes csapat kupát kapott, illetve az EHB részéről minden csapattag saját személyre szóló oklevelet. A második és harmadik helyezett csapat tagjai szintén névre szóló oklevelet, a többi csapat csapatonként egy-egy oklevelet kapott.

AZ egész programról elmondható, hogy jó hangulatban telt. Külön kiemelném a rengeteg lelkes és sportos oktatót, akik megtiszteltek minket jelenlétükkel, és láthatóan jól érezték magukat.

A nagyszámú érdeklődésre való tekintettel szeretnénk fenntartani ezt a rendezvényt, mint rendszeresített EHB program, és ennek megfelelően minden félévben megtartani, hiszen ez egy remek alkalom arra, hogy mind tanár, mind diák kikapcsolódhasson a fizikusok körében, és közben sportoljanak. Véleményem szerint az ilyen alkalmak remek példák arra, hogyan lehet fejleszteni a tanár-diák kapcsolatot."

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech