11088564 1042911829071182 5694876779374724762 n

Hibátlan produkcióval rondították el női kosarasaink a nagy rivális hibátlan szezonját!

2015. 03. 31.
11088564 1042911829071182 5694876779374724762 n

Egységben az erő: nem talált ellenszert lányaink letisztult játékára és megbonthatatlan csapategységére a Budapest Bajnokságban 16 fordulón át veretlenül menetelő TFSE együttese.

Kosárlabda:

Egyetemi derbinek adott otthont az Alkotás utcai sportcsarnok a Budapest Bajnokság legutóbbi fordulójában: a 16 kör után a pontvadászatot makulátlan mérleggel, toronymagasan vezető TFSE "B" gárdája fogadta az addig 13-3-as mérleget produkáló – s ezzel második helyen álló – ELTE-BEAC együttesét. Valuska László, Borbényi Zsolt edződuó vezette lányaink több hónapos munkája ezen a mérkőzésen kristályosodott ki szembetűnően. A csapatunk védjegyének számító jó védekezés mellé kulturált, szemre is tetszetős összjáték és sok szerzett pont dukált, s mindezt úgy, hogy a mieinknek negyedről negyedre sikerült tovább növelni a csapásszámot.

A találkozó első negyedében hölgyeink nehezen éreztek rá a saját ritmusukra: csak egy-egy figyelmetlenségből elkövetett egyéni hiba akadályozta meg őket abban, hogy a meccs kezdetétől magukhoz ragadják a vezetést. Csajkó Dóra és a Németh testvérpár már a mérkőzés ezen periódusában is jól mozgatta csapatunkat: mérnöki pontosságú átadásaikból elért kosaraknak köszönhetően sikerült lépést tartani a tesisekkel. A meccs első – s egyben legnagyobb – fordulatát az jelentette, hogy a mieink egyre bátrabban támadták meg az ellenfelet, akik lányos zavarukban több ízben is pontatlan passzokkal hozták kényelmetlen szituációba társaikat. Egyre gördülékenyebben sikerült bevonni az összjátékba centerünket, Wunderlich Annát, akinek teljesítménye önmagáért árulkodik: ponterős produkciója okán a hazaiak a második félidőben már csapdázással kezdtek el ellene védekezni, ami ezen a szinten ritkaságszámban megy.

Ugyan a lehető legminimálisabb előny birtokában vonultak nagyszünetre lányaink, a folytatásban már nem adták ki a kezükből a vezetést és a kezdeményezést. Az előzetesen begyakorolt figurák jelentős részéből sikerült dobóhelyzetet kialakítani, pontokat szerezni. Különösen a második etapra felpörgő Wiesner Fanni volt elemében, míg a csapatunk egyik legrutinosabb tagjának számító Halász Melinda hozta az utóbbi meccseken tőle megszokott agilis támadójátékot. "Játszik a csapat!" - duruzsolta a nem túl népes szurkolótáborunk, s ez a skandálás különösen a záró negyedben bizonyult helytállónak: a frappáns támadásvezetéseken túl lányaik olyan falat húztak a saját palánkjuk elé, hogy az addig bajnokikon 70 pont környékén dobó TFSE gárdája ezúttal 48-nál rekedt meg. Egy szó, mint száz: ez a siker csapatmunka volt a javából!

(nők - Budapest Bajnokság) TFSE "B"– ELTE-BEAC 48-60 (16-14, 11-14, 12-15, 9-17)

(nők - amatőr NB I.) Tatabányai Kosárlabda Club ELTE-BEAC Újbuda 58-67 (17-16, 13-16, 15-14, 13-21)

(férfiak - NB II. Közép csoport) Budapesti Honvéd SE – ELTE-BEAC 67-84 (13-18, 21-20, 13-29, 20-17)

Atlétika:

csere gazsi

Nemzetközi "porondon" is az élmezőnyben atlétáink! Csere Gáspár, Ferenc Kata és Hajdú Anna triója képviselte klubunkat a harmincötödik alkalommal megrendezett berlini félmaratonon, amelyen közel 15 ezer férfi és 9 ezer nő állt rajthoz. Az egy héttel korábban jeruzsálemi maratonnal "bemelegítő" Gáspár alig pár perccel maradt el az egy órás álomidőtől, s így teljesítménye az összesített rangsorban a 18. helyet eredményezte. Ez a számadat nem csupán a 15 ezres mezőny ismeretében megsüvegelendő: a verseny európai származású indulói között a mi fiunk a dobogó harmadik fokán végzett! Lányaink ugyancsak brillíroztak: Kata 1:19:03 órás idővel a 14. helyen, Anna 1:20:50 órás idővel a 16. pozícióban futott be, s ezzel éppen csak kiszorultak az európai top 10-ből.

Tájfutás:

Bolondos hangulatú verseny vár a vállalkozó szellemű tájfutókra, érdeklődőkre! Idén a szokottnál korábbi időpontban, április elsején rendezik meg V. ELTE Campus Tájfutó Versenyt, amelyet Zemplényi András és Hajas Csilla főszervezők klubunk Tájfutó Szakosztályával közösen bonyolítanak le. A tavaszi szünet első napján a versenyzők ezúttal a BEAC körüli pályát fedezik fel: sok új tereprész, könnyű és hosszabb etapokkal tarkítva várja a lelkes indulókat! ELTE-s polgárok számára a verseny ezúttal is ingyenes, míg a többiek jelképes összeggel "ugorhatnak be" - cserébe a szervezők a leggyorsabbakat egyedi tervezésű nyereménypólókkal díjazzák!

Cheerleading:

Ismét rivaldafénybe kerültek cheerleadereink és hastáncosaink! A Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának betétprogramjának számító Cheer MEFOB utózöngéjeként sportolóink előbb a BLSZ által szervezett Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság négyes döntőjében, majd néhány képkocka erejéig a Középsuli TV-ben mutatták meg magukat! A hazánkban tavaly október óta hivatalosan is a jegyzett sportágak között számon tartott mozgásforma egyik élképviselője az ELTE Cheerleaders együttese, amely ezúton is tárt karokkal várja a némi tornászmúlttal vagy tehetséggel megáldott középiskolásokat!

Nagypályás labdarúgás:

(férfiak - BLASZ III.) CSHC' 94 FC – ELTE-BEAC 1-1

(férfiak - BLASZ IV.) SZAC KSE II. – ELTE-BEAC II. 5-3

Futsal:

150327 NB2Az utolsó pillanatokra hagyták a döntést hétvégi bajnokiján férfi futsalosaink! A másodosztályú pontvadászat nyugati csoportjában együttesünk a tabellán két hellyel mögöttük található Kormányőr csapatához látogatott. A párharc ismét a késő esti órákban kezdődött, így a szokásos mérkőzés előtti rituálén túl Kénoszt Ferenc mester fokozott figyelmet szentelt a frissességnek. A kevés néző előtt, családias hangulatú mérkőzésen a mieink tudtak némi mezőnyfölényt kialakítani, de igazi veszélyben egyik kapu sem forgott. A 11. perc gyors gólváltást hozott, ezt követően mindkét gárda maximális erőbedobással próbálta meg a maga javára fordítani a mérkőzést. Végül a három pontnak rutinos játékosunk, Varga Bálint 40. percben nyújtott egyéni alakításának köszönhetően az ELTE-BEAC gárdája örülhetett.

(férfiak - NB II. Nyugati csoport) Kormányőr SE – ELTE-BEAC 1-2

(férfiak - U17, NB II.) ELTE-BEAC – AirEnergy FC 1-5

(férfiak - U17, NB II.) ELTE-BEAC– Kelen SC 12-0

Röplabda:

(nők - Budapest Bajnokság) Vasas Óbuda– ELTE-BEAC 3:2 (22-25, 20-25, 25-22, 25-14, 15-3)

Vízilabda:

(férfiak - Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság) ELTE-BEAC Vízilabda DSK – Budaörsi UVVSE 6-12 (0-2, 2-3, 2-1, 2-6)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech