Mtb

Hegyimenők: OB-győztes az ELTE-BEAC duatloncsapata!

2011. 04. 18.
Mtb

Felnőtt országos bajnok lett az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub rövidtávú duatlon csapata. A Kis Gyula, Pálfy Máté, Nyári József összetételű hármas az orfűi OB-n utasította maga mögé a komplett mezőnyt. A csapatbajnoki cím mellett a Polythlonos versenyzők remek egyéni teljesítményeket is felvonultattak, így mindenki elégedetten indulhatott haza a festői Orfűről.

Az április 17-i verseny 7,6 km-es futással kezdődött, ezt 40 km-nyi kerékpárszakasz követte, végül a versehyzők egy 3,2 km-es hajrá után érhettek célba. Polythlonosaink az egyik legnépesebb csapatként érkeztek a Baranya megyei helyszínre, mely idén a szokásosnál is keményebb emelkedőkkel várta a 138 indulót. A pálya igen szintesre sikerült, hiszen a futásokon 200-200, míg a kerékpáron 750 m-es magasságot kellett megmászni, utóbbit néhol 10-15%-os emelkedőkön. Klubunk hősies tagjai azonban nem riadtak meg a nehezített körülmények láttán, sőt, inkább még nagyobb küzdelemre sarkallták őket az új kihívások.

Az eredmények ennek megfelelően nem maradtak el. Kis Gyula, Pálfy Máté és Nyári József 5:45:19-es összesített idejükkel csapatban aranyérmet szereztek. Kis Gyula (PPK) egyéniben OB második, Pálfy Máté (TTK) pedig OB 6. lett, ami az élsportban szintén pontszerző hely.
Saját korosztályából Kis Gyula elsőként, Pálfy Máté és Mátyási Zsófia másodikként ért célba. Zsófi külön dicséretet érdemel, hiszen egy szerencsétlen bukás ellenére érte el ezt a szép eredményt. A többi Polythlonos induló is korcsoportja legjobbjai közt futott be, Szabó Gyula harmadik, Nyári József hatodik, Margull Dániel hetedik, Székely Mózes pedig tizedik helyen végzett.

A legbüszkébbek természetesen a felnőtt országos bajnoki címre lehetünk, annál is inkább, mert bár a csapatot – a tavalyi negyedik helyezés után - sokan esélyesnek tartották a dobogóra, a győzelemre még Kis Gyula vezetőedző sem számított. Mint mondta, a csapattagok önmagukat és egymást is meglepték remek időeredményeikkel, s mindhárman maradéktalanul elégedettek voltak saját versenyükkel. A keménynek ígérkező triatlonszezon előtt nem is kívánhatnánk ezen újabb sikernél kedvezőbb előjelet.

Képek forrása: Triatlonmagazin

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech