DSC 6191

Indul a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság!

2018. 10. 16.
DSC 6191

Legyetek ti a főváros legjobbjai! – Nevezzetek a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságra!

Legyetek ti a főváros legjobbjai! – Nevezzetek a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságra!

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság immáron hatodik alkalommal írja ki a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságot a 2018/2019-es tanévben! Idén visszatér a BEFB már mindenki által kedvelt, négy fordulós alapszakasz plusz Final Four lebonyolítása, így minimum 9-10 meccs minden csapat számára garantált lesz!

A Pázmány ultrái hatalmas hangulatot varázsoltak a csarnokba, és csak hajszálon múlott a bajnoki címük!

Összeszedtük számotokra azokat a GYIK-et, amik segítséget nyújthatnak számotokra, a bajnokságba történő nevezéshez!

Kik nevezhetnek, és kik szerepelhetnek a bajnokságban?
Minden budapesti, ill. Budapest környéki, illetve Pest-megyei felsőoktatási intézmény hallgatóiból álló csapat, akik megfelelnek az MLSZ versenykiírásának. Hallgatói jogviszonnyal rendelkező, vagy egy évnél nem régebben záróvizsgát tett hallgatók. Mivel MLSZ bajnokságról van szó, a felsőoktatási intézmény, vagy azzal együttműködésben álló sportegyesület igazolt, érvényes sportorvosi engedéllyel bíró sportolói szerepelhetnek a mérkőzéseken.

Meddig lehet nevezni, mennyibe kerül a nevezési díj?
2018. november 8. (hétfő) a nevezési határidő. Az MLSZ részére (Tao. támogatásnak köszönhetően, 90%-al csökkentve) befizetendő 40000 Ft/csapat a nevezési díj, 1000 Ft éves tagsági díj (ha még nem tagja a nevező egyesület az MLSZ-nek).

Mely felsőoktatási intézmények szoktak részt venni, lehet-e több csapattal is nevezni?
Eddig az ELTE, BME, TE, PPKE, BCE, ÓE, KGRE, MET, NKE, SE csapatai vettek részt. Igen, lehet több csapattal is nevezni egy intézményből, de egy sportszervezet maximum két csapatot indíthat el a bajnokságban és a játékosok között nem lehet átfedés!

Milyen lebonyolítás lesz, mikor és hol lesznek a a BEFB találkozói?
Ahogy már fentebb olvashattátok, a csapatok kérésére visszatérünk a korábbi lebonyolítási rendhez és így a 4 fordulós körmérkőzéses rendszer után március közepén, egy nagyszabású Final Fourral várjuk a csapatokat Budapest központjában!

A Corvinus tavaly meglepetésre, ám de teljesen megérdemelten hódította el a bronzérmet az ELTE PPK ellen!

Játéknapok:

11.25 Egyetemi Futsal 09:00 - 19:00
12.08 Egyetemi Futsal 09:00 - 19:00
02.09. Egyetemi Futsal 09:00-19:00
02.16 Egyetemi Futsal 9:00 – 19:00

Kik voltak az eddigi bajnokok, milyen a bajnokság színvonala?
A BME csapata 3 bajnoki győzelemmel áll a lista élén, tavaly nagy csatában a Final Four újonc PPKE csapatát múlták fölül a döntőben, bajnok csapatuk magja az NB1-be feljutó csapatukban is hangsúlyos szerepet kapott. A magyar futsal számára örömhír, hogy több stabil Nb2-es futsal csapat nőtt ki a BEFB-ből, ill. versenyeztet budapesti egyetemi csapatot is, így a színvonal egyre erősebb és kiegyensúlyozottabb, ami azt is jelenti, hogy új csapatok, a futsallal most ismerkedő labdarúgóknak is helye, lehetősége van a bajnokságban való indulásra.

A tavalyi győztes, és egyben rekordbajnok BME Futsal

A versenykiírás ITT elérhető, figyeljetek mivel a nevezés idén már IFA-n keresztül történik!

Hajrá egyetemi futsal, hajrá BEFB!:)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech