13707713 1193364974028833 6264117644859897574 n

Ezüstérmes az ELTE-BEAC futsal csapata a III. Tusványosi Finálén

2016. 07. 25.
13707713 1193364974028833 6264117644859897574 n

Ellenállhatatlanul menetelő együttesünk a marosvásárhelyi orvostanhallgatókkal csapott össze a TuFi döntőjében. Róm Mihály, Sajben Marcell és Szini László egyéni elismerésben is részesültek tornán nyújtott teljesítményük alapján.

2016. július 22-23. között harmadik alkalommal rendezték meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája futsal tornasorozat döntőjének számító Tusványosi Finálét (TuFi). A Tusványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretén belül zajló futsal döntőre szombaton került sor. A tornán a legjobb kárpát-medencei egyetemi csapatok – köztük az ELTE-BEAC csapata – mérték össze focitudásukat.

A két hármas csoport küzdelmei után magyarországi és erdélyi elődöntők alakultak ki. Az egyik ágon a marosvásárhelyi orvostanhallgatók 6-1 arányú győzelmet arattak a csíkszeredai Hargita ellen. A másik ágon a két nagy múltú budapesti egyetem gárdái csaptak össze, amely végén az ELTE-BEAC örülhetett, 2-1 arányban diadalmaskodott a BME ellen.

Az ELTE-sek és a marosvásárhelyi orvostanhallgatók közötti döntő sokáig rendkívül szoros, kiegyenlített mérkőzést hozott, sok helyzettel. Előbb a F.R.Ady-nak sikerült betalálnia, amely után az ELTE csapata kénytelen volt támadásba lendülni. Azonban gyors kontrákkal a marosvásárhelyiek további két gólt tudtak szerezni, kialakítva a 3-0-ás végeredményt. Így végül csapatunk a Tusványosi Finálé dobogójának második fokára állhatott fel.

Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja adta át játékosainknak az érmeket

A bajnokságnak több neves meghívottja is volt. A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, Szöllősi György vállalta a fővédnökséget, továbbá jelen volt a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szabó László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem kancellárja, Dr. Scheuer Gyula, valamint Teszeli Zoltán miniszterelnöki megbízott, országgyűlési képviselő is.

I. helyezés: F.R.Ady - Marosvásárhely
II. helyezés: ELTE-BEAC - Budapest
III. helyezés: BME - Budapest

A tornán a legjobb egyéni teljesítményt nyújtó labdarúgókat is díjazták:

PUSKÁS FERENC díj - A torna legjobb játékosa: Rózsa Tamás (F.R.Ady)
KOCSIS SÁNDOR díj - A torna gólkirálya - Tóth Krisztián (F.R.Ady)
BUZÁNSZKY JENŐ díj - A torna legjobb védője - Róm Mihály (ELTE-BEAC)
GROSICS GYULA díj - A torna legjobb kapusa - Sajben Marcell (ELTE-BEAC)
KUBALA LÁSZLÓ díj - A torna legtechnikásabb játékosa - Szini László (ELTE-BEAC)

CZIBOR ZOLTÁN díj - A torna legígéretesebb játékosa - Kurkó Márk (Hargita)
A torna legszebb találata - Szigeti Balázs (BME, BME - Hargita 4-3)

A meccseken kívül a szabad egyetem programjai között is képviseltette magát a BEAC. Az EFES – Erdélyi Főiskolások és Egyetemisták Sátrának programkínálatában a Sapientia EMTE és az ELTE részlegén Simon Gábor (a BEAC ügyvezető elnöke) által moderált kerekasztal-beszélgetésre került sor, melynek meghívott vendégei Ilyés Szabolcs (TuFi főszervezője) és Szöllősi György (TuFi fővédnöke) volt. A beszélgetés témája az “Egyetemi sport határok nélkül” volt, a beszélgetés alatt többek között szó esett az ELTE TuFi-hoz való csatlakozásának történetéről, melyre 2010-ben a Paksi Halászlé csapatával került sor, illetve Szöllősi György az oktatás és hivatásos labdarúgóképzés kapcsolatáról fejtette ki a véleményét, miszerint sokkal nagyobb hangsúlyt kellene labdarúgóink iskolapadbeli motivációjára fektetni, hogy később ez a mozzanat a tanulmányi eredmények javulásában mutatkozzon meg.

ELTE Online

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech