Harmadik e1460090615130

Bronzérmet szerzett futsal együttesünk a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságban!

2016. 04. 08.
Harmadik e1460090615130

Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen: az ELTE PPK-t képviselő legényeink tavaly elbukták, idén már megnyerték a bronzmeccset a fővárosi egyetemek számára kiírt bajnokság négyes döntőjében!

A Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság (BEFB) április 6-ai négyes döntője során a négy legerősebb fővárosi egyetemi csapat, a BME Futsal Club, a TF SE Futsal, az NKE SE és az ELTE-BEAC Futsal PPK lépett pályára a Gabányi László Sportcsarnokban. A folytatásban Schleinig Ádám beszámolóját olvashatjátok.

Ha azt mondtuk, év közben kiélezett küzdelmet hozott a 2015/2016-os Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, akkor a Final Fourra nehéz szavakat találni. Bár úgy is fogalmazhatunk, azt kaptuk, amire számítottunk: parádés meccseket, kiváló színvonalat, egészen elképesztő izgalmakat és frenetikus hangulatot.

Az első elődöntőben a BME az ELTE-vel nézett farkasszemet, és az előzetesen sima műegyetemi győzelmet ígérő meccs nem várt izgalmakat hozott. Együttesünk az elmúlt időszakban még csak szoros meccsre is ritkán tudta késztetni a BME-t, de ezúttal már a meccs elején megszerezte a vezetést. Hogy ez a mieink formajavulásának tudható be, vagy a BME-nek hiányzott túlságosan az a néhány játékosa, akiket nem engedtek el az egyetemről – zárthelyit kellett írni… –, nem tudni, de talán ennek is, annak is volt köze az igazsághoz. Az első félidőben mindenesetre Árendás Tamás irányította fiaink eldönthették volna a párharcot, de nem tették, csak 2-1-es előnyt harcoltak ki a szünetig, és a számos kihagyott ziccer meg is bosszulta magát. Az újrakezdés után pillanatok alatt fordított a BME, 4-2-re elhúzott, és ettől kezdve csapatunk már csak üldözte az eredményt – mindhiába, 5-3-as vereséget szenvedett.

NAZ_9725

A hangulatra eddig sem lehetett panasz, a Gabányi Sportcsarnok lelátóin százak foglaltak helyet, de a második elődöntőre még egy lapáttal rátettek a szurkolók – akik valóban szurkolók voltak. Az NKE-t vuvuzelákkal felfegyverkezett markáns férfi kórus űzte-hajtotta, míg a TF-et dobokkal érkező hölgy tábora próbálta győzelembe kergetni. Ahogy a nézőtéren, úgy a parketten is hatalmas volt a harc: noha az első félidőben nem esett gól, volt minden más, aminek egy jó futsal meccsen lennie kell. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, szédítő volt az iram, de úgy tűnt, a kapusokon sehogyan sem lehet kifogni. Aztán, ahogy ilyenkor lenni szokott, jött egy ártalmatlannak tűnő próbálkozás, amely irányt változtatott a védő lábán, és a labda a hosszú sarokba pottyant. Valósággal felrobbant a csarnok, vezetést szerzett a Közszolgálati! Nem tartott sokáig az örömük, egy percre rá egyenlített a TF – hogyan másként, egy megpattanó lövéssel… A második játékrész közepére elkészült erejével a meglehetősen rövid kispaddal érkező NKE, a TF így az utolsó tíz percre már 4-1-es előnnyel mehetett, és be is jutott a döntőbe.

A helyosztók előtt az ELTE-BEAC cheerleaderjei bemutatójukkal forrósították tovább az amúgy sem túl „hűvös” hangulatot, majd jött a bronzmeccs az ELTE és az NKE részvételével.

Mondjuk inkább úgy: a csalódott ELTE és a borzasztóan fáradt NKE részvételével… Ennek megfelelően alakult az ütközet is, lassan csordogáltak a percek, az ELTE járatta a labdát, kereste a réseket, az NKE pedig mélyen visszaállva saját térfelére védte kapuját – sokáig sikerrel. Aztán egy perc alatt két bombagól is esett, egy itt, egy ott, s ment minden tovább a megszokott mederben. A színvonal elmaradt valamelyest az elődöntőkhöz képest, ahogy mondani szokás, a küzdelem dominált. Az utolsó percek izgalma azonban kárpótolt mindenért. Három perccel a vége előtt véleményes faultot fújt be a játékvezető, ráadásul ez már kisbüntetőt ért: Soltész Levente nem is hibázta el a lehetőséget, a jobb sarokba vágta a labdát. Eldőlt, gondolhatták sokan, ám alig fél perc múlva ismét egyenlített az NKE. A vége mégsem 2-2 lett… Újabb kisbüntetőt rúghatott ugyanis az ELTE, s bár a kapus ezúttal hárított, a kipattanót már nem védhette – 3-2-es győzelmével az ELTE szerezte meg a bronzérmet.

harmadik

Csapatunk tagjai: Rácz Roland; Fenyvesi Máté; Tagyi Norbert; Forgács Bence; Jung Martin; Demeter Dávid (CSK); Nagy Szilárd; Kiss Benjámin; Pápai Ádám; Gáspár Dávid; Farkas Bence; Hodován Attila; Soltész Levente; Kovácsfi Barna; Varga Viktor; Bíró László; Molnár Gábor; Máriás Bertala; Dunai András; Sajben Marcell

A döntőben az eddigi két BEFB kiírás győztesei találkoztak egymással, vagyis a TF és a BME között dőlt el az aranyérem sorsa. A bronzmeccshez hasonlóan ez az összecsapás is óvatos játékkal indult, egyik fél sem akart túl nagy kockázatot vállalni. A BEFB döntőjén a csapatok is sokáig jól álltak a lábukon, gól nélkül pergett le az első huszonöt perc, és csak a második játékrész közepén gyorsultak fel az események. Na, de akkor… Előnyt szerzett a BME, egyenlített a TF, lejárt a rendes játékidő, vagyis jöhetett a hosszabbítás, s a thriller. A ráadás első öt percének rögtön az elején betalált a Testnevelési Főiskola, s erre csak fél perccel a második öt perc vége előtt volt válasza a BME-nek. Ám, ahogy a bronzmeccsen, itt sem maradt 2-2, méghozzá azért, mert egy másodperccel a vége előtt a BME hálójába csorgott a labda. A középkezdésre sem volt már idő, 3-2-re győzött a TF, ezzel a 2015/2016-os BEFB bajnoka lett, s második aranyérmével az örökrangsorban is megelőzte a BME-t.

NAZ_0084

„Fantasztikus küzdelmet hozott a döntő, méltó befejezése volt az évadnak. Külön örülök, hogy ilyen hangulatot teremtettek a szurkolók, a játékosok úgy érezhették magukat, mintha válogatott mérkőzésen szerepeltek volna. A mai nap az egyetemi sport ünnepe volt, s reméljük, örök élmény lesz a szurkolok és a játékosok számára egyaránt. – értékelt Simon Gábor, az egyik szervező Budapesti Egyetemi Atlétikai Club ügyvezetője.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech