150221 BEFB

Futsal leckét adott férfi együttesünk az egyetemi bajnokság listavezetőjének

2015. 02. 24.
150221 BEFB

Tanári megoldásokkal rukkolt elő a javarészt PPK-s hallgatókat felvonultató csapatunk a Budapesti Egyetemi Bajnokság legutóbbi fordulójában: taktikus játékkal múlták felül az éllovas BME-seket – sőt, pontszámban be is érték őket a tabellán!

Futsal:

Tanári megoldások PPK-s hallgatóinktól: leckét kapott a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság listavezetője! A BME elleni szuperrangadó tarkította kispályás együttesünk programját a pontvadászat legutóbbi dupla fordulójában, amelynek nyitányán egyesek reggeli kávéjukat, mások nagy nehézségek árán megszerzett sportorvosi igazolásukat markolászva ücsörögtek az öltözőben a jól megszokott, mezosztás-taktikai megbeszélés párosával barátkozva. Farkas kapus mellett ezúttal kilenc mezőnyjátékosunk - a villámigazolás Magyar Lászlóval a sorainkban - volt hadra fogható, így bőven volt lehetőség a csapat forgatására.

Kreatív, támadó szellemű társaságról lévén szó a góllövéstől nem kellett tartani, így az aktuális játéknap legfőbb céljaként a kapott gólok minimalizálását tűzte ki együttesünk. A Pázmány Egyetem elleni nyitómérkőzésen magabiztos játékkal és makulátlan kapusteljesítménnyel megérdemelt győzelmet arattak fiaink. Külön örömforrásként jegyezhettük fel, hogy első gólunkat egy unalomig gyakorolt szögletfigurából szereztük, valamint a megbeszéltek értelmében érintetlen maradt a hálónk.

A folytatásban nem kisebb ellenfél következett, mint a legfőbb egyetemi rivális: a bajnokságot addig hibátlan mérleggel vezető BME FC. Csapatunk önbizalomtól duzzadva ezúttal a letámadás fegyverével próbált hatni ellenfelére, mely gyors gólváltást eredményezett a mérkőzés elején. Ezután végig kiegyensúlyozott küzdelem folyt a játéktéren, ahol az ELTE csapata tudta nagyobb százalékkal értékesíteni helyzeteit. 10 perccel a mérkőzés vége előtt öt a négy elleni játékra váltott ellenfelünk, amelyet néhol szerencsének köszönhetően sikerült kivédekeznünk. Végig koncentrált játékosaink az utolsó percben nyugodhattak csak meg, amikor egy labdaszerzést követően üres kapus gólt értek el. Ezzel a bravúrgyőzelemmel, valamint a zsinórban négy mérkőzést átölelő sikersorozatnak köszönhetően PPK-s különítményünk felkapaszkodtunk a tabella második helyére - és csak a rosszabb gólkülönbsége miatt nem az élre!

(férfiak - Egyetemi Futsal Bajnokság) ELTE-BEAC PPK –Bodon FC Pázmány 6-0

(férfiak - Egyetemi Futsal Bajnokság) ELTE-BEAC PPK – BME FC 5-2

(férfiak - NB II., Nyugati csoport) Baráti Futsal Club – ELTE-BEAC 7-1

Kosárlabda:

kosarasokAlapszakasz győzelmet ért női kosarasaink ellentmondást nem tűrő játéka a fővárosi rangadón! Az amatőr NB I. legutóbbi fordulójában a Keleti csoport első két helyezettje csapott össze: Balogh Judit irányította együttesünk az MTK Budapest hölgyeit fogadták a BEAC Sportcsarnokban. Az előzetes esélyek latolgatásakor a hazai pálya előnye és a Hepp-kupában elődöntőjében aratott győzelem lányaink felé billentette el a mérleg nyelvét, ráadásul a kék-fehér élvonalbeli garnitúrája vasárnap épp ki-ki meccset vívott Cegléden, így erejüket inkább oda összpontosították. Ez a tudat nem altatta el a mieinket, akik már a találkozó első pillanatától kezdve koncentráltan léptek parkettre, és jó dobóformájuknak köszönhetően a két csapat közötti különbség már az első negyed végi eredményben is megmutatkozott. 10 pontos fór tudatában sem vettek vissza a tempóból Pusztai Sáráék, hatékony kizárásainknak hála mind a saját, mind az ellen palánkja alatt több lepattantót gyűjtöttek - s ezáltal több lehetőségük nyílt kosárra dobni.

Fordulást követően érezhetően magasabb fokozottra kapcsoltak a kék-fehérek, de az akcióikat változatos szövögető és befejező hazai csapat szájából ezen a napon nem lehetett kiénekelni a sajtot. A negyedik negyedre mindösszesen egy kérdés maradt: hölgyeink képesek lesznek-e mind a négy játékrészt megnyerni és ezzel rajt-cél győzelmet aratni. A zárónegyed támadásvezetésben mindkét részről több pontatlanságot hozott, védekezésben Balogh Judit együttese nem engedett a 21-ből, így szinte minden statisztikai mutatóban sikerült felülmúlniuk a városi riválist. Jövő héten az utolsó kör következik az alapszakaszból, de ennek a győzelemnek igazán a rájátszásbeli mérkőzésekre van üzenetértéke.

(nők - amatőr NB I.) ELTE-BEAC Újbuda MTK Budapest 81-57 (25-13, 20-15, 20-18, 16-11)

arcokNem borult a papírforma női kosarasaink MEFOB-mérkőzésein! A naptár év első csoportmérkőzésén Halász Melinda lányai új hazai környezetben, a Tüskecsarnok egyik edzőtermében fogadták a legjobb 8-ba jutásért egyik fő ellenlábasának számító NKE legjobbjait. Az odavágó tapasztalatait leszűrve vágtak neki lányaink a mérkőzésnek: tizenegy hadra fogható játékossal igyekezték felőrülni az ellen egész pályás letámadásos taktikáját és agresszív védekezését. Zónázásunkkal legalább a vendégek egyik méregfogát sikerült kihúzni, akik azonban nem illetődtek meg ettől a helyzettől és távolról is bátran kosárra dobáltak - balszerencsénkre nagy hatékonysággal művelték mindezt. Első olvasatra a vendégek megerőltetés nélkül nyerték meg mind a négy negyedet, ám kevés csoportbeli vetélytársunknak sikerült ilyen kevés dobott ponton tartania a közigazgatásiakat. Támadásvezetésben pontosan annyi jutott osztályrészül, amennyit riválisunk játékával hagyott...

..., a miskolci utazás során meglehetősen sokat. Fiaink mérkőzését követően léptek parkettre Wiesner Fanniék, akik nem jöttek zavarba attól, hogy acélvárosi ellenfelük kerete mindösszesen az öt kezdőjátékosból állt. Ez a tény és bőséges keretünk önmagában is arra a taktikára inspirálta edzőnket, hogy az első pillanatokból kezdve egész pályán letámadják ellenfelüket. Jól működő csapdázásainknak, labdaszerzésnek köszönhetően számtalan könnyű kosarat értek el hölgyeink, de felállt védekezéssel szemben is szép akciókat vezettek végig - eredményesen. A második félidő elejére kialakult különbség, összjátékunk minősége a csapat legtöbb tagjából a szertelen örömjátékot hozta elő, egyes támadásvezetések élményszámba mentek. Mindezt jól mutatja, hogy a mieinknek mind a harmadik, mind a negyedik negyedben külön-külön több pontot sikerült elérniük, mint a miskolciaknak a meccs teljes időtartama alatt összesen. Ugyan a századik dobott pont nem jött össze, de az ily módon elért siker kellő önbizalommal vértezheti fel Halász Melindáékat a továbbjutás szempontjából sorsdöntőnek számító nyíregyháziak elleni páros meccsre. Egy bravúrral még a nyolc közé kerülés is elérhető közelségbe kerülne.

(nők - MEFOB) ELTE-BEAC – NKE SE 34-56 (9-17, 6-13, 10-16, 9-10)

(nők - MEFOB) MEAFC – ELTE-BEAC 26-92 (8-20, 6-18, 4-27, 8-27)

(férfiak - MEFOB) MEAFC – ELTE-BEAC 104-66 (33-10, 28-20, 23-18, 20-18)

(férfiak - NB II. Közép csoport) Budaörsi DSE – ELTE-BEAC 96-81 (27-22, 18-27, 18-17, 33-15)

(férfiak - NB II. Közép csoport) ELTE-BEAC – Kandó FSC 83-52 (21-7, 27-10, 14-15, 21-20)

Nagypályás labdarúgás:

10Tizedik helyen zárta a téli felkészülési tornát Szabó András együttese! Nagypályás labdarúgó együttesünk másfél hónappal korábban a Téli Nagypályás Labdarúgó Torna segítségével indította meg a felkészülését tavaszi "hadjáratára". Fiaink a harmadik helyen zárták a csoportkört, így a helyosztó mérkőzések során előbb a MAFC elleni egyetemi rangadón mérettek meg - sikerrel! Ezzel a győzelemmel az is eldőlt, hogy már a múlt hétvégi találkozót megelőzően megjavítják eddigi legjobb szereplésüket, a tavalyi 11. pozíciót. A torna házigazdájának számító Csillaghegyi MTE-vel vívott párharc csupán arról hivatott dönteni, ki végez egy számjegyű pozícióban. Kulcsár Zoltán szerencsés góljával hamar megszerezték a vezetést a mieink, ám a folytatásban az ellenfél felőrölte csapatunk védekezését. A zsinórban kapott négy gól után Kulcsár Zoltán újabb találatával halvány remény még felcsillant a döntetlen, és az ezzel járó tizenegyespárbaj kiharcolására, ám a végjátékban jól állták a sarat a csillaghegyiek. Folytatás 3 hét múlva - a várt BEAC-os tavaszi hadjárattal!

(férfiak - Téli Nagypályás Labdarúgó Torna, rájátszás) ELTE-BEAC – Csillaghegyi MTE II. 2-4

Muay thai:

bokszNem maradt ELTE-s érdekeltség nélkül a legutóbbi Harcosok Klubja rendezvény sem! Harcművészeti Szakosztályunk versenyzője, Kolozsváry Melinda alig egy hét pihenőt követően a hétvégi Kató Mihály Emlékverseny keretein belül lépett ringbe. A nézőközönség igazi kard-ki-kard ütközetnek lehetett szemtanúja, a szorítóban egymással harcoló amazonok nem kímélték egymás testi épségét. Melinda erőnléte a mérkőzés előrehaladtál egyre inkább fogyni látszott, amit ellenfele ügyesen kifigyelt és hosszú lábait kihasználva folyamatos hátrálásra késztette lányunkat. Az összecsapás végül nem fejeződött be ideje korán, azonban a bírák egyhangú pontozással Melinda vetélytársát hozták ki győztesnek. Sportolónk kitartását nem törte meg a vereség, és célkeresztjében már egy április közepi megmérettetés szerepel.

Tollaslabda:

rsz_11005530_947796435252767_1683480895_nRészsikerek a Zrínyi amatőr tollaslabda versenysorozatának legutóbbi fordulójából! Egyetemünket három versenyző, Szabó Dániel, Galgóczi Gergő és Tóth Richárd képviseltette a februári játéknapon és a csoportmeccsek után előbbi kettő a "C" kategóriában, míg Ricsi az erősebb, "A" kategóriában menetelt tovább. Sőt, mindezt a dobogó legfelső fokáig művelte: a döntőben a házigazda Honvéd Zrínyi SE fiatal játékosát, Pálfi Dávidot ütötte le a pályáról. A versenysorozat következő körére márciusban kerül sor.

Röplabda:

(nők - Budapest Bajnokság) KRA ELTE-BEAC 2:3 (25-15, 21-25, 25-20, 26-28, 13-15)

Vízilabda:

(férfiak - Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság) ELTE Vízilabda DSK – Semmelwies VKS 10-13 (2-4, 2-2, 2-2, 4-4)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech