Tájfutás1

Fuss, tájékozódj! Állj velünk rajthoz!

2011. 07. 23.
Tájfutás1

Próbáltál már futás közben térképet olvasni és összerakni az útvonalat? Szeretnéd esetleg most először kipróbálni? Nos, ha te is vágysz egy nyár végi kalandos kihívásra, akkor Téged keresünk! Augusztus 28-án a Budapesten megrendezésre kerülő Eötvös Loránd Tájékozódási Futó Emlékversenyen most minden ELTE-s kipróbálhatja ezt a nem mindennapi sportágat, ingyenes nevezéssel. A neves versenyre gyakorlott tájfutókat és a sportág iránt érdeklődő kezdőket egyaránt várunk nagy szeretettel! Ha valóban izgalmas kalandot szeretnétek átélni, ne hagyjátok ki versenyünket!

Egykori rektorunkról elnevezett Eötvös Loránd Tájékozódási Futó Emlékverseny egy igen nagy múltú sportesemény, melyet 1961 óta rendez meg a BEAC Tájfutó szakosztálya. A 70-es, 80-as években az egyik legjelentősebb hazai kupaverseny volt közel 1000 indulóval. Az utóbbi években a vidéki résztvevők száma ugyan csökkent, de még mindig 5-600 fős mezőnyben állhatsz majd rajthoz!

Nyílt kategóriában bárki elindulhat, teljesen kezdőknek általában egy tapasztaltabb társat szoktunk ajánlani, amíg megtanul a terepen tájékozódni. A jó hírünk azonban számodra, hogy az idei eseményünkön erre sem lesz szükség, mivel a verseny városi terepen zajlik (utcák, parkok), így nem lehet elveszni. Különleges felszerelés nem szükséges. Nyugodtan jöhetsz a kocogó szettedben is akár. Térképet adunk, tájolóra pedig még nem lesz szükséged egyelőre.

Mivel egyetemi sportegyesületünk, a BEAC Tájfutó szakosztálya szervezi az eseményt, ezért az ELTE-sek ingyen indulhatnak a nyílt kategóriában. Ha érdeklődsz a sportág iránt, semmiképp ne hagyd ki ezt a lehetőséget és ismerkedj meg a tájfutással és velünk! Ha gyakorlott tájfutó vagy, nem kérdés, hogy köztünk a helyed!

Időpont: 2011. augusztus 28. 10:00

Helyszín: Budapest – Káposztásmegyer, Farkas-erdő

Találkozó: 2011. augusztus 28-án 9 óráig a káposztásmegyeri Állatszigetnél (Óceánárok utca 33.).

Nevezési cím: [email protected] (kérjük , elérhetőségeid mellett tüntesd fel, hogy az ELTE mely karára jársz, hogy az ingyenes nevezésed érvényesíteni tudjuk)

Nevezési határidő: 2011. augusztus 22.

Részletes versenykiírás letölthető itt

Amit érdemes tudni a tájfutásról: tájékozódj rólunk!

A versenyről és a sportágról érdeklődhetsz Marosán Ágnesnél (BEAC csapatvezető) és Hegedüs Andrásnál (BEAC szakosztályvezető) a 1/200-2351 – es telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech