102346 F 8956 aj3m4347

Folytatódik az amerikai álom-ismét világbajnokságon méreti meg magát a magyar freestyle pom páros

2024. 04. 16.
102346 F 8956 aj3m4347

Szoó Regina és Fehér Barbara, a magyar válogatott freestlye pom páros 2024 áprilisában ismét a napfényes Floridába utazik, hogy a világ legjobbjaival mérjék össze tudásukat az ICU Cheerleading Championship-en és az International Cheerleading Cup-on!

Április 24-26. között a világ legjobb cheerleader sportolói ismét az orlandói ESPN Wide World of Sports Complexbe utaznak, hogy megmérkőzznek a világ legjobbjainak járó címért! Magyarországot a 2024-es évben a Magyar Cheer Szövetség égisze alatt Szoó Regina és Fehér Barbara képviseli freestyle pom páros kategóriában a viadalon! A lányok a tavalyi évben 23. helyen végeztek a verseny legnépesebb kategóriájában. Céljuk, hogy minél jobb helyezéssel biztosítsák be magukat a világ élvonalában az idei évben

102430 F 8956 aj3m4356

Fehér Barbara elárulta, hogy “mindketten sokat várunk el magunktól így szinte soha nem vagyunk elégedettek az aznapi teljesítményükkel, mindig többre törekszünk. A felkészülésünk ennek ellenére, pár apróbb nehézséget leszámitva, jól halad. Az őszi szezonhoz képest sokat fejlesztettünk és nehezítettünk a koreográfiánkon, így újabb és izgalmasabb kihívásoknak kell megfelelnünk. Ez sok stresszt is jelent hisz nem tudhatjuk, hogy tényleg a bírók által a lehető legjobban értékelt kombinációt választottuk-e végül, illetve hogy minden úgy sikerül-e a veresenyen abban a másfél percben, ahogy azt szeretnénk. Ezért gőzerővel készülünk, testben és fejben egyaránt. Fontosnak tartom, hogy az edzőtermi munka mellett a mentális felkészülés is helyet kapjon, hiszen egy ekkora verseny még a tapasztalt versenyzők számára is hatalmas kihívás.”

Dd24cefb577b4fa34eda8e6ab7b32f2e

Fotó: Csűrös Balázs

A nemzetek csatájával a páros számára azonban nem ér véget a versenyzés, ugyanis április 28-án kezdetét vesz az International Cheerleading Cup, melyen a lányok már az ELTE SE színeiben állnak a versenytalajra.

Szoó Regina szerint, “Ez egy nagyszerű lehetőség és egy életre szóló élmény. Rengeteg áldozattal jár kijutni egy ilyen nagy volumenű versenyre, hiszen ebben a sportban ez a legnagyobb megmérettetés. Szerencsésnek érzem magam, mert a körülöttem levő emberek támogatnak és megértik, milyen fontos számomra ez a sportág. Az edzőink is ösztönöznek minket, bármilyen új ötlettel vagy elképzelhetetlen elemmel állunk elő. A mozgás gyerekkorom óta meghatározza a mindennapjaimat. Nagyon szeretek sportolni, és szerencsére mindig jönnek az új ötletek és a kihívások. Ezért is ez a munkám. A sport erőt ad, motivál, kihívások elé állít, és megtanít felállni egy nehezebb időszak után is. Fontos, hogy szeressük, amit csinálunk, élvezzük ki minden pillanatát. Ami még lényegesebb, az akaraterő, így bármit el lehet érni és soha nem szabad feladni! Ezen a bajnokságon a világ legjobbjaival fogjuk versenyezni, ahol nem kis feladat helytállni. Más feltételek és keretek között edzünk, mint ellenfeleink, de ez csak több motivációt ad a folyamatos fejlődésre. Barbival 2024-ben elkezdtünk technikai workshopokat tartani, hogy az eddig megszerzett tudásunkat tovább tudjuk adni társainknak és más egyesületeknek is. Ezzel szeretnénk segíteni a sportág hazai dinamikus előrehaladását. Sokat dolgozunk minden edzésen, és azon kívül is, hogy a lehető legjobb formánkat tudjuk nyújtani. Ez egy nehéz és fárasztó felkészülési folyamat, de bízunk benne, hogy a kemény munkánk kifizetődik. Várom, hogy megmutathassuk a világnak, mire is vagyunk képesek!”

110242 K 11727 gtl 1424

A világbajnokságig a lányokra vár még egy felkészülési verseny Szlovákiában és Magyarországon is, melyeken a legjobb formájukat kell nyújtaniuk.

Szabó Hanna Mária, a páros edzője úgy gondolja, hogy “hatalmas megtiszteltetés, hogy idén újra részt vehetünk a világbajnokságon. Rendkívül büszke vagyok a lányokra, mert lehetetlent nem ismerve küzdenek minden edzésen, hogy méltóképp képviselhessék hazánkat ezen a rangos eseményen. A nemzeti színek viselése nagy felelősséggel jár ugyan, ám ők ezzel tökéletesen tisztában vannak, és úgy gondolom, hogy kiváló példát mutatnak mindenki számára kitartásukkal és eltökéltségükkel egyaránt.

Ezúton is köszönjük a Magyar Cheer Szövetség párosunkba vetett bizalmát és támogatását!”

744ee6735e30991b7b20dde35ccd9cdd

Fotó: Csűrös Balázs

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech