CP1 1543

Ezüstgerely díjas a Prokopp!

2020. 07. 16.
CP1 1543

A BEAC 2018-ban adta ki a Dávid Sándor, Dobor Dezső, Prokopp László szerzőhármas által fémjelzett A Prokopp c. könyvet, amely a zsűri értékelése alapján II. díjban részesült a 2020-as Ezüstgerely pályázaton!

Az Ezüstgerely örökös vándordíj elnyerésére kiírt pályázat több mint fél évszázada ösztönzi mindazokat a tehetséges művészeket, akiknek szemléletmódjától, alkotó fantáziájától nem idegen a sport világa. A szervezők idén is a képzőművészet, alkalmazott művészet, sportfotó, film és irodalom kategóriákban várták a pályázatokat.

A BEAC 2018-ban adta ki a Dávid Sándor, Dobor Dezső, Prokopp László szerzőhármas által fémjelzett A Prokopp c. könyvet, amely a zsűri értékelése alapján II. díjban részesült a 2020-as Ezüstgerely pályázaton! A 16 pályázó 21 alkotása között díjazott könyv első olimpiai bajnokunk, Prokopp Sándor kalandos életéről, a BEAC és a korszak nagy alakjairól szól.

A július 16-i díjátadón a szerzőhármas közül részt vett Prokopp László, olimpiai bajnokunk fia, Dobor Dezső, illetve a BEAC igazgatója, Simon Gábor. A könyvet a zsűri tagja, Szikora Katalin, a Testnevelési Egyetem docense méltatta, kiemelve, hogy a készítők nem csak a belbecsre, de a külcsínre is nagyon odafigyeltek.

Az Ezüstgerely-díjas könyv megvásárolható a BEAC Webshopjában 5.000 Ft-ért, BEAC-tagsággal rendelkezők számára 2.500 Ft-ért.

A díjátadón készült teljes galéria ITT érhető el.

Az Ezüstgerely pályázatot 1961-ben írták ki először, 2005-óta a Mező Ferenc Közalapítvány Ezüstgerely Alkuratóriuma felügyeli, a Közalapítvány 2011-ben a Magyar Olimpiai Bizottság Mező Ferenc Sportbizottságává alakult át, melynek Albizottságaként működik tovább az eddigi alkuratórium. Az albizottság tagjai: Dr. Szabó Lajos, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum igazgatója (elnök), Bánkuti András Balogh Rudolf-díjas fotóriporter, Dr. Gombocz János a TE professzor emeritusza és Mihály Gábor Munkácsy-díjas szobrászművész.

A könyv megjelenését támogatta:

az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága
Budapest Főváros Önkormányzata
a Magyar Sportlövők Szövetsége
a Honvédelmi Sportszövetség
a Magyar Olimpiai Bizottság – Magyar Olimpiai Akadémia
az Eötvös Loránd Tudományegyetem
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc–Pestszentimre Önkormányzata
Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata
Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata
Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech