056 Hepp

Ezüstérmet szereztek a BEAC kosaras lányai a Hepp Kupán

2011. 05. 30.
056 Hepp

Hétvégén Sopronban került megrendezésre a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által kiírt Hepp Kupa négyes döntőjére. A megszerzett ezüstérem messze felülmúlta az előzetes várakozásokat és teljes körű szakmai elismerést váltott ki. A BEAC csapatából Csicsai Kata bekerült a torna legjobb ötösébe (All Star).

Az őszi forduló után a továbbjutó 16 csapat négy négyes csoportban küzdött a döntőbe jutásért. A BEAC a legerősebb csoportba került az FTC, a Vasas-Csata és a BSE társaságában.

A csoportmérkőzések során a lányok végig nagyon motiváltan versenyeztek és mindhárom mérkőzésüket megnyerve kerültek a négyes döntőbe.

A sorsolás szeszélye folytán az elődöntőben a tavalyi kupagyőztes ellen kellett pályára lépni. A Mediteam-Szeged csapatában játszott a felnőtt válogatottban is szereplő Rasheed Rita és Laklóth Anna, mellettük több utánpótlás válogatottban is szereplő játékos erősítette a Tisza partiakat.

A mérkőzés egyértelmű esélyese a Szeged volt, a BEAC azonban az első pillanattól kezdve határtalan lelkesedéssel és ellenállhatatlanul játszott. A játékosok egymást múlták felül, a látványos és gyors támadások ellen a Szeged nem tudott hatékony védekezést kialakítani. Ezzel szemben a BEAC védekezésben is nagyot alkotott, sikeresen kapcsolták ki az ellenfél húzóembereit és végeredményben nagyarányú győzelmet arattak a tavalyi kupagyőztes felett.

BEAC-Ú;jbuda – Mediteam Szeged 89-54 (23-13, 21-14, 27-16, 18-11)
Szász 14, Csicsai 24/3, Kisvári 19/6, Horváth E. 3, Zsámár 15/3
Cs.: Szamosi 10/6, Guti 4

A másik elődöntő mérkőzésen a hazai csapat (SMAFC) nem bírt a Cegléddel, így vasárnap délután BEAC – Cegléd döntőre került sor.

A rövid pihenő alatt, vizsgaidőszakról lévén szó, sajnos a tankönyvek is előkerültek a lányok legnagyobb bánatára. A kupadöntő igazi, vérbeli összecsapást hozott. A BEAC sokáig vezetett, azonban a nyomasztó magassági fölényben lévő Cegléd a félidő végére minimális előnyt szerzett.

A fordulást követően a Cegléd folyamatosan több kevesebb ponttal vezetett, a BEAC hősiesen küzdött és utolsó tartalék energiáit is bevette a győzelem érdekében. A befejezés előtt két perccel 69-65-ös ceglédi vezetésnél egy vitatható játékvezetői ítélet után Zsámár Judit kipontozódott, ezzel a csapat elvesztette egyetlen hadra fogható magas emberét is.

A lányok az utolsó pillanatokig határtalan lelkesedéssel küzdöttek, de az eredményt már nem sikerült megfordítani. A csapat a vereség ellenére is emelt fővel, a közönség vastapsa mellett jöhetett le a pályáról. A megszerzett ezüstérem messze felülmúlta az előzetes várakozásokat és teljes körű szakmai elismerést váltott ki.

A BEAC csapatából Csicsai Kata bekerült a torna legjobb ötösébe (All Star).

2011. évi Hepp Kupa döntő – Sopron
Ceglédi EKK – BEAC-Ú;jbuda 79-71 (18-18, 20-17, 18-16, 23-20)
Szász 12, Csicsai 17/3, Kisvári 16/9, Zsámár 13, Horváth E. 2
Cs.: Szamosi 3, Guti 8

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech