Korkep mix cik Robi

Évzárás több tételben - ki aranyérmes produkcióval, ki gálaműsorral búcsúzott 2016-tól!

2016. 12. 16.
Korkep mix cik Robi

Vastaps zúgott cheerleadereink és modern jazztáncosaink idei utolsó fellépésein: Kovácsik Ritáék nemzetközi és hazai fronton is utolérhetetlennek bizonyultak, míg kortárs tánccsoportunk repertoárjának összes koreográfiája csodálatot váltott ki a nézőkből.

Eheti hírkavalkádunkban számot adunk a Cheerleader Szakosztály és modern jazztáncosaink évzárón elért sikereiről; az esztendő során a Sport7, sőt a University Sport Festival keretein belül is meghatározó szerepet kapó polefitness elmúlt félévéről; a félévzárás előtt álló labdajátékok aktuális bajnokijairól; valamint a tanulásban akadályozott diákok számára a Bogdánfy úti sportcsarnokban megrendezett terematlétika diákolimpiáról.

Asztalitenisz

pingpong

(férfiak – Budapest Bajnokság I/C.) ELTE-BEAC I. – BKV Előre SC I. 7-9

(férfiak – Budapest Bajnokság I/C.) Pestújhelyi SC III. – ELTE-BEAC I. 7-9

Cheerleading

Aranyérmekkel zárult az ELTE Cheerleader csapatának legsikeresebb éve! Kovácsik Rita vezette társulatunk az előző heti Santa's Cheer Cup után St. Pöltenbe utazott, ahol a Christmas Cheer Cup-on mérette meg magát. Táncosaink két kategóriában is az élen zártak: Szabó Hanna és Balogh Patrícia freestyle, valamint Kovács Barbara és Botos Edgár jazz párosának produkcióját kiemelkedőnek találták a bírák. Rajtuk kívül még Andicsku Ivett és Szabó Kristóf duója mutatta meg tudását, melyet a hatodik helyre taksáltak a Senior Partner Stunt műfajában.

Hazai fronton sem unatkoztunk: jazzkettősünk, Kovács Barbara és Botos Edgár a XXXI. Zuglói Táncfesztivál Mikulás Kupáján is versenyzett. Ráadásul nem akárhogyan: sportolóink első helyezést értek el színpadi tánc kiscsoportos kategóriában és különdíjat is kaptak összetettben.

20161211_201219

Diákolimpia

Rekordlétszámú induló a Bogdánfy úti sportcsarnokban megrendezett terematlétika diákolimpián! 118 tanulásban akadályozott diák indult el az év utolsó országos diákolimpiai versenyén, amelyre 14 megyéből, valamint Budapestről érkeztek sportolók. A FODISZ-ELTE SPORT Kft. eseményén két korcsoportban, öt versenyszámban - 30 méteres futás, kislabdahajítás, medicinlabda dobás, helyből távolugrás, váltófutás - mérték össze tudásukat fiúk és lányok. A váltófutás első futamát még a FODISZ közösségi oldalán is élőben lehetett követni - a felvétel most is elérhető. A díjátadó során 27 aranyérem került kiosztásra, ugyanis több számban holtverseny született. A legeredményesebb megyei csapat Hajdú-Bihar lett, megelőzve Komárom-Esztergomot és Csongrádot.

A díjakat Kérészi Emese az ELTE SPORT Kft. irodavezetője és Tóth László, a FODISZ elnökségi tagja adták át. Az eseményt az ELTE SPORT Kft. és a Magyarvíz Kft. támogatta.

diakolimpia

Egészségfejlesztés

Lépcsőzz együtt hétfőn Kapás Boglárkával a PPK Kazinczy utcai épületében! Sport- és egészségnépszerűsítő kampánynyitó eseményt szervez klubunk és az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Az eseményen riói bronzérmes úszónkkal egy közös lépcsőzésre is sor kerül, amellyel az egyetemi polgárok figyelmét szeretnék felhívni az egészséges és aktív életmódra. Az ELTE Sportiroda és a BEAC külföldi minták alapján dolgozta ki az ELTE hét karán megjelenő, lépcsőzésre ösztönző liftmatrica és plakáttervet az „Egészséges életmód az ELTE-n!” kampány részeként. A kampány fő célja, hogy rendszeres mozgásra, aktív közösségi életre sarkallja az egyetemi hallgatókat és dolgozókat, továbbá felhívja a figyelmet az egyetemi sportolási lehetőségekre, a BEAC-ban űzhető sportágak széles választékára, és a sportinfrastruktúra fejlesztések fontosságára.

Futsal

eltebeacffifutsal

(férfiak – NB II., Közép-nyugati csoport) FTC Futsal-Fisher Klíma – ELTE-BEAC 3-5

Tovább őrzi hibátlan hazai mérlegét női futsalcsapatunk! Még a listavezető RFC Csömör is behódolt hölgyeinknek a BEAC Sportcsarnokban: Sajben Marcell vezette gárdánk lelkes és taktikus játékkal múlta felül pesti riválisát. Kiváló első félidőt futottak a mieink az újpesti nagypályásokra épülő csapat ellen: több nagy helyzet adódott előttünk, így az első gól rövid időn belül megszületett. Nagy Noémi közvetlen közelről bizonyult eredményesnek, aki ráadásul első gólját jegyezte az ELTE-BEAC színeiben! A folytatásban csak nüanszokon múlott, hogy nem sikerült már a félidő közepére többgólos előnyt összeszednünk. Ez idő alatt a Rubeola kontrákból veszélyeztetett, de ezeket Móczik rendre sikeresen hárította. A szünet előtti percek lányaink dominanciáját hozta: előbb Nyéki Eszti talált be, majd tizenöt másodperccel a dudaszó előtt Kovács Szilvi kiszorított szögből már háromra növelte előnyünket. Ebben a találatban alaposan benne volt Király, így senki se lepődtünk meg azon, hogy a második félidőben már Prekovics állt a vendégek gólvonala előtt. A térfélcserét követően a vendégek kerültek nyeregbe: sok ordító helyzetet hibáztak el, vagy éppen portásunk hárított kiválóan. A hajrához közeledve Molnár és Szennai gólja újra élessé tette a mérkőzést, de az utolsó négy percben már érintetlen maradt a hálónk. Hölgyeink győztes találkozóval és makulátlan mérleggel búcsúztak a BEAC-tól!

futsal-noi-eo

(nők – NB II., Nyugati csoport) ELTE-BEAC – RFC Csömör 3-2

PPK-s együttesünk telel a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság élén! Két Final Fourba igyekvő társaság ellen lépett pályára pedagógia és pszichológia szakos hallgatóink a BMTE sportcsarnokában. Tavaly bronzérmet szerző gárdánk nagy elánnal kezdte az Óbudai Egyetem elleni találkozót: a kezdeményezést Forgács két találatával fiaink ragadták magukhoz, ám a folytatásra magukra találtak az óbudaiak. Ekkor nem várt fordult következett be: a rivális előbb a meccs irányítását vette át, majd Urbán, Besszer és Fábián góljaival már a vezetést is. A jókor jött időkérés alatt rendeztük sorainkat, és a hajrá már ismételten a mienkről szólt: Szini kétszer köszönt be, míg Forgács és Jung egyszer.

Néhány mérkőzéssel később az fiaink és az NKE legjobbjai egy-egy rangadóval a lábukban léptek pályára. Ez rá is nyomta a bélyegét a mérkőzés színvonalára: a nézők egy lassú iramú mérkőzést láthattak, ahol az győzhetett, aki hiba nélkül le tudja hozni védekezését. Szerencsére ez számunkra sikerült jobban: két szép támadás végén mattoltuk az NKE kapusát, így nagyon fontos három pontot zsebelhettünk be. Eredményeinknek köszönhetően, a téli szünet előtt vezetjük a BEFB-et, ám ez semmit nem jelent, hiszen a bajnokság több mint fele hátra van - illetve a műszakisok egy meccsel kevesebbet játszottak a mieinkhez képest.

befb-2-fordulo

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 2. játéknap) ELTE PPK – Óbudai Egyetem SzSzMFFE 6-3

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 2. játéknap) ELTE ÁJK – Corvinus Futsal 8-7

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 2. játéknap) ELTE TTK – Óbudai Egyetem SzSzMFFE 3-12

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 2. játéknap) ELTE ÁJK – TF SE 6-13

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 2. játéknap) ELTE BTK – Bodon FC Semmelweis 3-5

Kézilabda

Bravúros sikert aratott és listavezetőként vonul téli pihenőre férfi kézicsapatunk! Egy hét leforgása alatt két meccset nyert Divéki Péter vezette egyetemi válogatottunk: előbb egy pontatlanságokban, izgalmakban és edzői húzásokban gazdag találkozón fektette két vállra a Szent István Egyetem legjobbjait, majd a Schönherz II. számú együttese ellen küzdésből is jelesre vizsgázott. Az elmúlt időszak hullámvölgyéből kikecmergő legényeink teljesítményéről maga a mester számol be a pontvadászat honlapján:

"A SZIE elleni mérkőzést jól kezdtük: védekezésünk aránylag egyben volt, de ha megbecsüljük a lehetőségeinket, nagyobb előnyt is kialakíthattunk volna. Ahogy az ilyenkor történni szokott, ellenfelünk azonnal büntetett és visszajött a mérkőzésbe. Innentől fej-fej mellett haladt a két csapat, a teljes második félidőben kiegyenlített játék folyt. A mérvadó kérdés az volt, melyikünk bírja tovább fizikailag, s tud az utolsó 5 perces hajrában egy hajszállal a másik fölé kerekedni. Előbb mi kértünk időt egy perccel a mérkőzés vége előtt, amely 2 pontot hozó gólt ért. Még nem örülhettünk, hiszen a rivális támadóinak jutott még ideje egy villámgyors figurára. Hat másodperc, egy kínai figura. Bátor és jó ötlet volt, azonban a védőfalunk faulttal szólt közbe, így gól nem született már. Nem volt egy szép meccs, de fontos két pontot szereztünk.’’

kezi

(férfiak – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) ELTE-BEAC – Szent István Egyetem 15-14 (8-8)

(férfiak – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) Schönherz B – ELTE-BEAC 20-24

(férfiak – Budapest Bajnokság I./A) Sirály Életmód SE – ELTE-BEAC 26-24

Kosárlabda

Nem jutott egyről a kettőre női élvonalbeli kosárlabdacsapatunk! Hiába törték meg a jeget Balogh Judit lányai az MTK Budapest ellen, a szezonbeli első siker adta lendület nem tartott ki a PINKK Pécsi 424 otthonában: visszafogott első félidő után a folytatatásban a mieink már hiába küzdötték vissza magukat a jelentős hátrányból, kikaptak. Több szempontból is rosszul kezdődött a találkozó: Szabó Flóra bokája kifordult, miközben lányaink leginkább a faultakat gyűjtötték - a pontok helyett. Barnai Judie pillanatok alatt hármat szedett össze a palánk alatt, így gyorsan magassági hátrányba kerültünk. Mindkét oldalon alaposan tördelték a játékot, ezzel maradtunk versenyben. Mindent elárul első negyednyi támadójátékunkról, hogy 13 szerzett pontunkból 11 büntetőből esett – csupán Pál Szandi volt eredményes középtávolról. A második etap Lelik Réka büntetőivel indult, amivel két pontra zárkóztunk, de egyenlítés helyett jött a pécsi gyors: 11-0-át repesztettek a hazaiak, így pillanatok alatt 13 pont lett a hátrányunk. Balogh Judit időkérése sem segített: bátortalanul, pontatlanul támadójátékkal 8(!) pontot tudtunk kapart össze együttesünk, így a 16 ponttal elbukott felvonás gyakorlatilag megpecsételte hölgyeink sorsát – a félidőben 41-21 állt az eredményjelzőn.

Jókor jött a nagyszünet: a folytatásra Balogh Judit egészpályás letámadást vezényelt a lányoknak, akik elkezdték a felzárkózást. Eddigre már elveszítettük másik kezdő magasemberünket: az ötödik faultját begyűjtő Judie alig 17 percet töltött a pályán. Magas embereink hiányában egyre nagyobb hátrányba kerültünk a lepattanóharcban, de még ezzel együtt is a harmadik negyedben szerzett 25 pont több volt, mint amit az egész első félidőben szereztünk. A záró etapban többször is felzárkóztunk, 69-63-nál „lőtávolba” került együttesünk, ám a dupladuplát elérő Markovic és a magabiztos pécsi büntetőzés megakadályozta, hogy a magunk javára fordítsuk a mérkőzést.

noi-nyul-nbi

(nők – NB I.) PINKK Pécsi 424 – ELTE-BEAC Újbuda 74-64 (17-13, 24-8, 18-25, 15-18)

beac-ffi-kosar-nbii

(férfiak – NB II., Közép csoport) ELTE-BEAC – BLF KK 84-64 (24-11, 18-14, 22-28, 20-11)

Modern jazztánc

Évzáró gálaműsort rendeztek Wéber Ediék a Ferencvárosi Művelődési Központ színháztermében! Több mint 300 fős érdeklődő közönség csodálta az immáron négy esztendeje működő kortárs tánccsoportunk repertoárjának összes koreográfiáját. Társulatunk fesztiválokon szereplő produkciói mellett a nézők az első táncszínházi darabunkat, a Zongoraleckét, továbbá az általános testi kurzusok Jazztánc és Argentin tangó csoportjainak vizsgabemutatóját is látták. Vendégfellépőink voltak még az Érdi Torna Club óvodás és iskolás csoportjai is. A közönség igazán nagy tapssal viszonozta színpadi munkáinkat. Az est megálmodója, az ELTE Modern jazztánc művészeti vezetője, Wéber Edi pedig egy-egy jazzes naptárral ajándékozta meg a fellépő csoport tagjait kitartó és lelkes munkájukat megköszönve.

naz_3105

Polefitness

Ilyennek láttunk Benneteket I. - beszámoló a polefitness foglalkozásokról. Szezonról szezonra növekvő óraszámban vehetnek részt polefitness edzéseken az ELTE hallgatói, s a 2015 szeptemberében induló szakosztály idén ősszel már heti kilenc edzést kínált. Sokat elmond az óra népszerűségéről, hogy ezúttal is túljelentkezés volt rá. Immáron napi szinten zajlottak órák a BEAC Tükrös termében, és szeptemberben bevezetésre került a poledance óratípus is, ahol a haladó szinten állók koreográfiává fűzhették az eddig tanult elemeket. Januártól még az eddigi óraszám is további két óratípussal növekszik, ugyanis a rudas erősítés és a rudas nyújtás is bekerült az órarendbe.

Ugyan decemberben nem sikerült szintvizsgát szervezni a hallgatók számára, de programban így sem volt hiány: a gólyatáborok, a Sport7, sőt a University Sport Festival (USF) is teret adott az ELTE BEAC Polefitnessnek. Mindenhol nagy siker, valamint érdeklődés övezte a bemutatókat, nyílt órákat. Utóbbi sikerétől felbuzdulva klubunk vezetése kimondottan Erasmusos hallgatók számára is tervez órákat tartani, azonban a téli szezon órái már teltházasak, legközelebb a tavaszi félév óráira jelentkezhetnek majd az érdeklődők.

A téli szezon után a tavasz is izgalmasnak ígérkezik, elvégre a tréner, Farkas Lilla beszámolója szerint kimondottan sok tanítványa készül versenyezni is. „Rajtam kívül tizenegy BEAC-os rudassal vágunk neki a tavaszi versenyeknek – mondta Farkas Lilla. – Az első verseny márciusban lesz, de annak a nevezési határideje decemberben esedékes, így már most elkezdtük a felkészülést a csapattal, hiszen a legtöbb versenyre való nevezés feltétele, egy olyan videó, amelyen a szervezők lemérhetik, hogy milyen szinten állnak épp. A terveink szerint tavasszal minimum négy versenyen indulunk kezdő, középhaladó és haladó kategóriában is, sőt, ezúttal már duókat is készítek fel, s ez még számomra is újdonság, egyben kihívás. A saját koreográfiámmal kapcsolatban elárulhatom, hogy továbbviszem a tavaly megkezdett néptáncos koncepciómat, és magasabb kategóriában is megméretem magamat vele – remélem ismét sikerrel.

A szakosztály Facebook-oldalán az érdeklődők rendre megtalálják az aktuális híreket, és ezen a felületen hirdetjük meg a február második felében induló tavaszi szezon órarendjét is. Az @eltebeacpole Instagram oldalon pedig az edzések menetébe, a tanulók fejlődésébe és a rudasok mindennapjaiba is bepillantást nyerhetnek.

poleos

Vízilabda

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság, "A" csoport alapszakasz) Alfa SC Kispest – ELTE-BEAC Vízilabda DSK 18-8 (4-1, 8-0, 4-1, 2-6)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech