Nem jutottunk egyről a kettőre – ELTE BEAC Kosárlabda

Nem jutottunk egyről a kettőre

Rendkívül gyenge első félidő után a másodikban már csak futottunk az eredmény után, és bár jelentős hátrányból sikerült visszaküzdeni magunkat, a végén a hazaiak örülhettek

Nem kezdődött jól a találkozó, több szempontból sem. Alig 3 percnyi játék után Szabó Flóra bokája kifordult, az eredményjelzőn mindeközben 9-1 állt. Nálunk a pontok helyett leginkább a faultok gyűltek, Barnai Judie pillanatok alatt hármat gyűjtött be a palánk alatt, így gyorsan magassági hátrányba kerültünk. Mindkét oldalon rengeteg volt a fault, ezzel maradtunk versenyben, ám az mindent elárul első 10 percnyi támadójátékunkról, hogy 13 szerzett pontunkból 11 büntetőből esett – csupán Pál Szandi volt eredményes középtávolról.

A második negyed Lelik Réka büntetőivel indult, így két pontra zárkóztunk (17-15), de az egyenlítés helyett jött a pécsi gyors: 11-0-át repesztettek a hazaiak, így pillanatok alatt 13 pont lett a hátrányunk. Balogh Judit időkérése sem segített, rendkívül bátortalanul, pontatlanul támadtunk, nem találtuk a helyzeteket sem a palánk közelében, sem távolabb. Mindössze 8 pontot tudtunk összekaparni a második negyedben és a 16 ponttal elvesztett etap gyakorlatilag megpecsételte a sorsunkat – a félidőben 41-21 állt azdsc_3447 eredményjelzőn.

A harmadik negyedre amolyan minden mindegy alapon jöttünk ki. Balogh Judit egészpályás letámadást vezényelt a lányoknak, akik elkezdték a felzárkózást, a negyed közepén 51-39 állt a pályán. Eddigre már elveszítettük másik kezdő magasemberünket, az 5. faultját begyűjtő Judie-t is, aki mindössze 17 percet tölthetett a pályán. Magas embereink hiányában az első félidőben még kiegyenlített lepattanóharcban egyre nagyobb hátrányba kerültünk, ezzel együtt a harmadik negyedben szerzett 25 pont több volt, mint amit az egész első félidőben szereztünk.

A záró etapban többször is felzárkóztunk, 69-63-nál „lőtávolban” voltunk, ám a dupladuplát elérő Markovic (20 pont, 11 lepattanó) és a magabiztos pécsi büntetőzés (24/26) megakadályozta, hogy a magunk javára fordítsuk a mérkőzést.

Nagy kár az első félidei bátortalan játékért, mert így hiába nyertük meg a második félidő mindkét negyedét, ez csak arra volt elegendő, hogy kozmetikázzunk az eredményen.

Halmai Gábor: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Ilyen rossz sorozat után rendkívül nehéz nyerni. Az első félidőben minden rendben volt, aztán kissé görcsössé váltunk.

Balogh Judit: – Felébredtünk, mint Csipkerózsika, csak a herceg már elment.

Eredmények

Iratkozzon fel hírlevelünkre!