WA221211 5628

Európa-bajnoki kvalifikációt szerzett az ELTE-BEAC cheer csapata a Santa's Cheer Cup országos bajnokságon

2022. 12. 13.
WA221211 5628

December 11-én Veszprémben került megrendezésre immár 6. alkalommal a Santa's Cheer Cup országos és nemzetközi bajnokság. A verseny 5 ország, több mint 500 sportolójának a részvételével zajlott, 139 produkció került bemutatásra a nap folyamán.

Az ELTE-BEAC Cheer Team 11 egységgel képviselte az egyesületet, és a sportolók 3 arany, 4 ezüst és 1 bronzéremmel térhettek haza.

A Szabó Hanna Mária vezetőedző és Komjáthy Katinka segédedző által vezetett ELTE Cheer Dance Team egy fantasztikus koreográfiát bemutatva magabiztosan, magas pontszámmal állhatott a dobogó legfelső fokára. A versenynek ebben a kategóriában óriási tétje volt, hiszen az első két helyezett kvalifikációt szerzett a 2023-as Európa-bajnokságra, melyet Veronában rendez meg az Európai Cheer Szövetség. Ezúton is gratulálunk a csapatnak és edzőiknek és sikeres felkészülést kívánunk a kontinensviadalhoz.

WA221211 5716

Az Európa-bajnoki kvalifikációt szerző ELTE Cheer Dance Team.

Freestyle Pom Double kategóriában Szoó Regina és Fehér Barbara egy 12 fős nemzetközi mezőnyben a verseny legmagasabb pontszámát érték el a performance cheer szakágon belül. A páros azonban egy sajnálatos büntetés miatt a 4. helyre csúszott vissza a dobogó legfelső fokáról.

Mini Team kategóriában a BEAC Mini Poms első, míg Junior korosztályban a Hajrá Csajok elnevezésű egység harmadik helyezést ért el.

1

Aranyérmes formációnk, a BEAC Mini Poms.

All Girl Team kategóriában az ELTE All Girl Team a korábbi évekhez képest új felállásban és új edzői vezetéssel lépett szőnyegre a VI. Santa's Cheer Cup-on. Kategóriájuk egyetlen indulójaként a szezonban először mutatták be gyakorlatukat, mely ugyan tartalmazott hibákat, a csapat azonban jó úton halad afelé, hogy elérje a szezon végére kitűzött célját.

Senior Coed Group Sunt Elite kategóriában az ELTE Black 1., míg az ELTE Gold formáció 2. helyezést ért el. Premier kategóriában az ELTE White elnevezésű egység szintén a dobogó második fokára állhatott fel.

Az ELTE White all girl formáció All Girl Group Stunt Elite kategóriában 2. helyezést ért el, az ELTE Black 6., míg az ELTE Gold a 7. helyen végzett.

D26a6715

Az első helyet elérő ELTE Black coed group stunt.

Cheerleader csapataink előben is megtekinthetők december 19-én a cheerleading karácsonyi gálán, melyről bővebb információ ITT található.

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech