FB IMG 1543357877488 1

Érmes helyezések a Pole Play Open Rúdsport Bajnokságon!

2018. 11. 28.
FB IMG 1543357877488 1

A november 25-i Pole Play Open Rúdsport Bajnokságon három versenyzőnk is érmet szerzett!

November 25-én rendezték meg az első Pole Play Open Rúdsport Bajnokságot, ami a korábbi Dollhouse országos bajnokság utódjaként lépett a hazai versenyek színterére. A 10 kategóriás verseny helyszíne az ELTE BTK Gólyavára volt. A zsűriben a már megszokott hazai elit képviseltette magát: Floch Bernadett, Marosvölgyi Noémi, Bardóczy Ilka, Pálmaffy Barbara, Presinszki Ákos.

A BEAC-ról végül négy versenyző indult, mivel Tóth Enikő és Ivancsó Viktória visszalépésre kényszerült a felkészülés során, utóbbi súlyosabb combsérülést szenvedett, ezúttal is mihamarabbi felépülést kívánunk neki. Farkas Lilla és Sárai Tícia egyaránt dolgozott a versenyzőkkel az ősz folyamán, és a rövid felkészülési idő ellenére összetett és változatos produkciók jöttek létre.

Kezdő kategóriában Kocsi Dorottya indult és élete első versenyén egyből aranyérmet szerzett: „Építészhallgató vagyok a BME-n és körülbelül fél éve ismerkedtem meg ezzel a sporttal egy váratlan találkozásnak köszönhetően, azóta is áldom azt a napot. Nem kellett sokat mesélni a sportról, szinte azonnal eldöntöttem, hogy kipróbálom. Aztán hamar jött a felismerés, hogy ezt nekem találták ki. Maga a verseny és a felkészülés is fantasztikus élmény volt, minden szempontból épültem és tanultam belőle. Itt nem csupán az egyes elemek elsajátítására gondolok, azokat előadni is meg kellett tanulnom. Legnagyobb meglepetésemre a színpadon minden addigi kétségem és félelmem szertefoszlott a versennyel kapcsolatban, csak a zene és a tánc volt, kis adrenalin fröccs kíséretében. Ezúton is szeretnék hatalmas köszönetet mondani felkészítőimnek, Tíciának és Lillának, remélem a későbbiekben is hasonló sikereket érünk el együtt.”

Pásku Andrea nyáron a Restarton megnyerte a kezdő kategóriát, így augusztusban elkezdett készülni a középhaladó szintű versenyre, hogy immáron ott mutathasson be koreográfiát, jóval nehezebb elemekből összeállítva. A 13 fős rendkívül erős mezőnyben második helyet ért el, ismét balett ihlette koreográfiával. Andi most az ELTE hallgatója, de korábban tanult a Balett Intézetben, cannes-i Rosella Hightower - École Supérieure de Danse balettiskolában, fellépett a Cannes-i filmfesztiválon, és a Magyar Operaházban is szerződéses táncos volt 14 éves korától. Nagyon szerencsés dolog, hogy a rudas pályafutásában is hasznosítani tudja a megszerzett tudást és mentalitást, valamint a táncos fegyelmet és precizitást.

Józsa Adrienn haladó kategóriában indult egy teljesen új koreográfiával, de az elem repertoár bővülése és a tanult trükkök nehézsége azok, amik igazán szemléltetik Adri fejlődését, bár ezúttal a zsűri sajnos nem értékelte. Talán, most mást kerestek, vagy az izgulás ment kicsit az előadás rovására, de jellemző a rudasokra, hogy ilyenkor csak egy pillanatra törnek meg, pihenőnap nélkül hétfőn délután már a legtöbb versenyzőnk újabb és újabb, nehezebbnél nehezebb trükköket tanult a BEAC Tükrös termében zajló edzéseken.

Végül, de nem utolsó sorban pedig Borbély Ágnes, aki minden eddigi versenyén dobogóra állhatott, már profi kategóriában kellett volna, hogy versenyezzen, ő azonban most más kihívásokra vágyott, hogy még tovább fejlődhessen. Így egy speciális táncos kategóriában - ahol jellemzően nagyon magas szintű rudasok indulnak - bronzérmet szerzett és számos szóbeli elismerést vívott ki produkciója. Áginak ez a negyedik rudas érme, pedig még csak egy éve versenyzik, ezzel eddigi legsikeresebb versenyzője a szakosztálynak.

A 2015 őszén indult BEAC-os polefitness csapat a hazai versenyek nagy részén rendszeresen megméretteti magát. Gyakorlatilag minden kategóriában indult már versenyzőnk vagy edzőnk és minden kategóriából hoztunk el érmet is! Összegzésként az ELTE-BEAC Polefitness eddigi érmeinek száma: 7 ARANY, 3 EZÜST, 5 BRONZ.

Ha edzőnket, Farkas Lillát is hozzászámoljuk, az arany és a bronz érmek száma is eggyel növekszik, de van még két-két említésre méltó negyedik és ötödik helyezésünk. A versenyek mellett nem elhanyagolható tény az sem, hogy félévente közel ötven tanítványunk tesz szintvizsgát, és bár pontos statisztikánk még nem készült, szezononként már közel 150 fő jár rudazni a BEAC-ra.

December 8. már a következő verseny nevezési határideje, amire videókat kell készíteni az indulóknak, de a hónap közepén szintvizsgák is lesznek az aktív tanítványoknak, miközben szeretné még karácsony előtt meghirdetni a januári órákat is a BEAC Polefitness. Mindez jól példázza, hogy itt sosincs megállás, mindig van motiváció és rendületlenül tör előre a rúdsport.

Ha kedvet kaptatok, vagy csak több érdekességre vagytok kíváncsiak a szakosztály mindennapjairól, az ELTE-BEAC Polefitness Facebook és a @eltebeacpole Instagram oldalon megtaláljátok őket.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech