FB IMG 1543357877488 1

Érmes helyezések a Pole Play Open Rúdsport Bajnokságon!

2018. 11. 28.
FB IMG 1543357877488 1

A november 25-i Pole Play Open Rúdsport Bajnokságon három versenyzőnk is érmet szerzett!

November 25-én rendezték meg az első Pole Play Open Rúdsport Bajnokságot, ami a korábbi Dollhouse országos bajnokság utódjaként lépett a hazai versenyek színterére. A 10 kategóriás verseny helyszíne az ELTE BTK Gólyavára volt. A zsűriben a már megszokott hazai elit képviseltette magát: Floch Bernadett, Marosvölgyi Noémi, Bardóczy Ilka, Pálmaffy Barbara, Presinszki Ákos.

A BEAC-ról végül négy versenyző indult, mivel Tóth Enikő és Ivancsó Viktória visszalépésre kényszerült a felkészülés során, utóbbi súlyosabb combsérülést szenvedett, ezúttal is mihamarabbi felépülést kívánunk neki. Farkas Lilla és Sárai Tícia egyaránt dolgozott a versenyzőkkel az ősz folyamán, és a rövid felkészülési idő ellenére összetett és változatos produkciók jöttek létre.

Kezdő kategóriában Kocsi Dorottya indult és élete első versenyén egyből aranyérmet szerzett: „Építészhallgató vagyok a BME-n és körülbelül fél éve ismerkedtem meg ezzel a sporttal egy váratlan találkozásnak köszönhetően, azóta is áldom azt a napot. Nem kellett sokat mesélni a sportról, szinte azonnal eldöntöttem, hogy kipróbálom. Aztán hamar jött a felismerés, hogy ezt nekem találták ki. Maga a verseny és a felkészülés is fantasztikus élmény volt, minden szempontból épültem és tanultam belőle. Itt nem csupán az egyes elemek elsajátítására gondolok, azokat előadni is meg kellett tanulnom. Legnagyobb meglepetésemre a színpadon minden addigi kétségem és félelmem szertefoszlott a versennyel kapcsolatban, csak a zene és a tánc volt, kis adrenalin fröccs kíséretében. Ezúton is szeretnék hatalmas köszönetet mondani felkészítőimnek, Tíciának és Lillának, remélem a későbbiekben is hasonló sikereket érünk el együtt.”

Pásku Andrea nyáron a Restarton megnyerte a kezdő kategóriát, így augusztusban elkezdett készülni a középhaladó szintű versenyre, hogy immáron ott mutathasson be koreográfiát, jóval nehezebb elemekből összeállítva. A 13 fős rendkívül erős mezőnyben második helyet ért el, ismét balett ihlette koreográfiával. Andi most az ELTE hallgatója, de korábban tanult a Balett Intézetben, cannes-i Rosella Hightower - École Supérieure de Danse balettiskolában, fellépett a Cannes-i filmfesztiválon, és a Magyar Operaházban is szerződéses táncos volt 14 éves korától. Nagyon szerencsés dolog, hogy a rudas pályafutásában is hasznosítani tudja a megszerzett tudást és mentalitást, valamint a táncos fegyelmet és precizitást.

Józsa Adrienn haladó kategóriában indult egy teljesen új koreográfiával, de az elem repertoár bővülése és a tanult trükkök nehézsége azok, amik igazán szemléltetik Adri fejlődését, bár ezúttal a zsűri sajnos nem értékelte. Talán, most mást kerestek, vagy az izgulás ment kicsit az előadás rovására, de jellemző a rudasokra, hogy ilyenkor csak egy pillanatra törnek meg, pihenőnap nélkül hétfőn délután már a legtöbb versenyzőnk újabb és újabb, nehezebbnél nehezebb trükköket tanult a BEAC Tükrös termében zajló edzéseken.

Végül, de nem utolsó sorban pedig Borbély Ágnes, aki minden eddigi versenyén dobogóra állhatott, már profi kategóriában kellett volna, hogy versenyezzen, ő azonban most más kihívásokra vágyott, hogy még tovább fejlődhessen. Így egy speciális táncos kategóriában - ahol jellemzően nagyon magas szintű rudasok indulnak - bronzérmet szerzett és számos szóbeli elismerést vívott ki produkciója. Áginak ez a negyedik rudas érme, pedig még csak egy éve versenyzik, ezzel eddigi legsikeresebb versenyzője a szakosztálynak.

A 2015 őszén indult BEAC-os polefitness csapat a hazai versenyek nagy részén rendszeresen megméretteti magát. Gyakorlatilag minden kategóriában indult már versenyzőnk vagy edzőnk és minden kategóriából hoztunk el érmet is! Összegzésként az ELTE-BEAC Polefitness eddigi érmeinek száma: 7 ARANY, 3 EZÜST, 5 BRONZ.

Ha edzőnket, Farkas Lillát is hozzászámoljuk, az arany és a bronz érmek száma is eggyel növekszik, de van még két-két említésre méltó negyedik és ötödik helyezésünk. A versenyek mellett nem elhanyagolható tény az sem, hogy félévente közel ötven tanítványunk tesz szintvizsgát, és bár pontos statisztikánk még nem készült, szezononként már közel 150 fő jár rudazni a BEAC-ra.

December 8. már a következő verseny nevezési határideje, amire videókat kell készíteni az indulóknak, de a hónap közepén szintvizsgák is lesznek az aktív tanítványoknak, miközben szeretné még karácsony előtt meghirdetni a januári órákat is a BEAC Polefitness. Mindez jól példázza, hogy itt sosincs megállás, mindig van motiváció és rendületlenül tör előre a rúdsport.

Ha kedvet kaptatok, vagy csak több érdekességre vagytok kíváncsiak a szakosztály mindennapjairól, az ELTE-BEAC Polefitness Facebook és a @eltebeacpole Instagram oldalon megtaláljátok őket.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni Jooble