Korkep mix cik Robi

Eredményes rajt az egyetemi bajnokságokban - fókuszban a labdajátékok

2016. 10. 19.
Korkep mix cik Robi

Sikerrel vették férfi és női kézilabdacsapataink az első fordulós akadályokat a Budapest Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokságban, míg férfi kosarasaink drámai küzdelemben, két ponttal maradtak alul a pécsiek elleni MEFOB nyitómérkőzésükön.

ELTE-s sikerektől hangos a Budapest Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság nyitánya: férfi együttesünk rajt-cél győzelmet aratott a Schönherz B ellen, míg hölgyeink egy küzdelmes összecsapáson minimális arányban múlták fel a Semmelweis ETK legjobbjait. Eheti körképünkben számot adunk az éjszakába nyúló fitnesz fesztiválunk, az ELTE Fit Night népszerűségéről; a Magyar Kupa további küzdelmeitől elbúcsúzó férfi futsalosaink kiváló szezonkezdetéről, továbbá az Európa-kupás ceglédieket megszorongató női kosárlabdázóink legutóbbi bajnokijáról.

pinyaAsztalitenisz

(férfiak – Budapest Bajnokság I/C.) ABC Centerline II. – ELTE-BEAC I. 10-6

fit-night5Fit Night 5

Éjszakába nyúló fitnesz fesztivál a BEAC Sportcsarnokában! 15 felsőoktatási intézmény több mint 600 hallgatója aktivizálta magát az ELTE FIT Night rendezvényén. A résztvevők több mint 20 mozgásforma közül választhattak kedvükre az ötödik alkalommal megszervezett szabadidősport eseményen: újdonságnak a stability workout, a stroops trainer foglalkozások, továbbá a lasertag kupa számítottak. Az edzések közötti szünetekben az aerobik részlegen zumba, hastánc és jazztánc fellépések voltak, míg a 'hard body hang' részlegen a Bartendaz csapata saját testsúllyal való izgalmas bemutatókat tartott. A rendezvény sztárfellépője Rubint Réka volt, aki alakreform óráján végig motiválta a több mint 400 fős lelkes mozogni vágyó résztvevőt. Az óra után Rubint Réka a résztvevőkkel közös fotózáson vett részt.

fit-nightos

Idei legnagyszabásúbb egyetemi fellépésével rukkolt elő az ELTE Cheer Team a fitnesz fesztiválon! Ez az esemény mindig is különlegesnek számít Kovácsik Ritáék versenynaptárában: táncosaink és akrobatáink közösen mutatják be tudásuk legjavát. Bár a szűkös felkészülési időszakban kevesebb idejük jutott begyakorolni a Fit Night-ra koreografált gyakorlatot, a társaság tagjai idén is bizonyították, a közös cél érdekében mindent beleadnak.

futsal-ffiFutsal

Álomszerű szereplés - már a dobogón férfi futsalosaink! Ugyan a Magyar Kupában végül nagy falatnak bizonyult az NB II.-es Dunakeszi Kinizsi búcsúztatása, ám Somogyi Gábor vezette együttesünk egyre jobb formába került a másodosztályú bajnokságban. Sőt, a Romhány elleni rangadónak fiaink már azzal a tudattal vágtak neki, hogy sikerük esetén már a 3. helyről várhatják a folytatást. A kilenc gólt hozó összecsapáson számunkra kedvező leosztást hozott: 2-2-es félidei állást követően újból, a mérkőzésen harmadjára is csapatunk szerezte meg a vezetést és Jung Martin, Soltész Levente kettősének eredményessége révén megérdemelten tartottuk otthon a bajnoki pontokat. A következő fordulóban a dobogós helyezés megszilárdítása jelentheti a célt: legényeink az utolsó helyen álló Magyar Máltai SE gárdájához látogatnak.

(férfiak – NB II., Közép-nyugati csoport) ELTE-BEAC – Romhány SE 6-3

(férfiak – Magyar Kupa) Dunakeszi Kinizsi Futsal – ELTE-BEAC 4-1

futsal-noi-eo

Túl a hullámvölgyön: sok sebből vérző hölgyeink két vállra fektették az szezon eddigi részében parádézó TFSE-t! Sajben Marcell irányította másodosztályú gárdánk három idegenben lejátszott bajnoki után végre hazai körülmények között fogadta a veretlen tesiseket. A tapogatózó első perceket követően hiába pörgött fel az iram az első félidő közepére, nagy gólszerzési helyzetek híján maradtak a nézők. A legnagyobb lehetőség Bagdi Csilla nevéhez fűződött, de kapusunk, Móczik Alexandra biztosan hárította lövését. Fordulatot a térfélcsere sem hozott: a sok pontatlan átadás meddő mezőnyjátékba torkollott. Soraink rendezése megtette jótékony hatását: egy labdaszerzést követően Kokány Regina szerezte meg a vezetést az ELTE-BEAC számára. A gólra riválisunk mestere, Horváth Gábor rögtön egy időkéréssel reagált és innentől kezdve a TF mindent egy lapra tett fel és támadott. A mérkőzés végén Szöllős megszerezte a régóta várt első hivatalos gólját, amivel eldöntötte a találkozót.

(nők – NB II., Nyugati csoport) ELTE-BEAC – TFSE 2-0

keziKézilabda

Aktív és eredményes hetet produkált kézis szakosztályunk: női és férfi együtteseink is sikerrel vették az első akadályt az októberben rajtoló egyetemi bajnokságban. Teljesítményünkről csapataink vezetőedzője, Divéki Péter számol be:

"Szoros mérkőzést játszottunk az újonc ETK csapatával. A meccs elején felváltva estek a találatok, majd öt-öt után lányaink megléptek. Jól használtuk a masszív védekezésünket és gyors gólokkal a félidőre 3 góllal mehettünk. Nem tartott sokáig az előny, kihasználta az ETK a hibáinkat és máris meccsbe kerültek. Innentől végig egy gól választotta el a csapatokat, de nem hagytuk fordítani ellenfelünket és végül egyetlen góllal nyertünk a nyitányon."

(nők – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) ELTE-BEAC – Semmelweis ETK 17-16 (10-7)

"Viszonylag sima mérkőzésen, végig dominálva nyertük meg a fiúkkal a nyitómeccsünket . A találkozó első felében egészen más tempóban játszottunk mint az ellenfél: kemény védekezéshez gyors támadójáték párosult, így 7 góllal mehettünk szünetre. A folytatásban a kevesebb játékidőhöz jutók kaptak szerepet, akik éltek a lehetőséggel, és 10 gólra hizlalták a csapatok közti különbséget."

(férfiak – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) ELTE-BEAC – Schönherz B 24-14 (13-6)

(férfiak – Budapest Bajnokság I/A.) ELTE-BEAC – FSZSE 25-31 (11-15)

vbwKosárlabda

A Cegléd ellen sem adták olcsón a bőrüket Balogh Judit edzette női kosarasaink! Újabb Európa-kupában is vitézkedő vetélytárs ellen mérettek meg hölgyeink a Gabányi Sportcsarnokban és a harmadik negyedet végéig nyílttá tudták tenni a roppant tanulságos összecsapást. A jó kezdés ezúttal is elmaradt: megilletődött játékunkat és Barnai Judie – szerencsére nem súlyos – sérülése miatt zavarodottságunkat azonnal kihasználta a CEKK és már az első 10 perc után jelentős előnyt szerzett. Hölgyeink becsületére legyen mondva, nem zuhantak össze és többször is 10 ponton belülre kerültek. Ebben elvitathatatlan érdemei voltak a mindösszesen harmadik élvonalbeli meccsén szereplő, még csak 17 éves Lelik Rékának, aki 21 pontjával – közte 5 triplával – kiemelkedett a mezőnyből. Azonban a mieinket csapatként fokozatosan felőrölte a ceglédiek kemény, sok ütközésre épülő védekezése és a folyamatos küzdelem a magassági fölény ellen, így végül 20 pontos vereséget szenvedtek.

(nők – NB I.) ELTE-BEAC Újbuda – VBW CEKK Cegléd 68-88 (16-32, 19-20, 19-14, 14-22)

(nők – Budapest Bajnokság, A liga) ELTE-BEAC – ICO 41-82 (5-19, 13-20, 13-21, 10-22)

(férfiak – NB II., Közép A csoport) BKG DSE – ELTE-BEAC 90-82 (26-27, 11-17, 24-19, 29-19)

kosarasok(férfiak – egyetemi bajnokság, Nyugati csoport) ELTE-BEAC – PTE Esély a Sportra Petőfi SE 51-53 (10-9, 11-18, 17-11, 13-15)

Labdarúgás

(férfiak – BLASZ III.) Budakeszi SC – ELTE-BEAC I. 1-2

(férfiak – BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. – Rúg-6 FC II. 5-1

mefob poloVízilabda

(férfiak – Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság, alapszakasz) ELTE-BEAC Vízilabda DSK – RETR-O-SC Közhasznú 5-14 (0-6, 1-3, 3-2, 1-3)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech