Most sem adtuk olcsón a bőrünket – ELTE BEAC Kosárlabda

Most sem adtuk olcsón a bőrünket

 Bár az első negyed közepén “elengedtük” a Ceglédet, a harmadik negyed végéig még a térdsérülés miatt korán kiváló Judie nélkül is nyílttá tudtuk tenni a meccset. A találkozó fiatal játékosaink számára roppant tanulságos volt, “szokhatták” a NB I keménységét, iramát.

 

BEAC-Újbuda – VBW CEKK Cegléd 68-88 (16-32, 19-20, 19-14, 14-22)

Gabányi csarnok, 150 néző. V.: Hernay, Balogh Gy., Jurák.

BEAC: Pál, Pusztai P. 6, Suppán 3, Szabó F. 2, BARNAI 6. Cs.: LELIK 21/15, György 4, Boros 7, László 2, KOCSIS 9, Király 3, Gocsman 5/3.

Cegléd: MEDGYESSY 14/3, Fister 3/3 , SKORICS 13, Nagy-Bujdosó 5/3, Makszimovics 6. Cs.: SCHLEMER 15, KATONA 22/3, Kobolák 3, Kernács, Serbán 5/3 Ruttner Zs. 2, Filipowicz V.

Barnai Judie, Makszimovics hóna alatt kibújva ügyes center kosárral kezdett, Medgyessy triplával. 6-5-ig tartottuk a lépést, vezetésünket követően a fiatal Fister triplája egy 14-2-es vendég rohamot indított útjára, és ebben sajnos a mi hibáink, eladott labdáink is közrejátszottak. Kiszorították lányainkat a vendégek, többször is nehézséget okozott a dobóhelyzet kialakítása 24 másodperc alatt – érthető volt Balogh Judit időkérése. Büntetőivel Boros Dorka véget vetett igen hosszú kosárcsendünknek, majd György Timi talált be szép lefordulás után. Sikerült kiegyenlítetté tenni a játékot, nem nőtt a különbség, állandósult a 10 pont körüli ceglédi vezetés. A negyed hajrájában a meccset remekül kezdő Judie egy szerencsétlen talajra érkezés után térdét fájlalva elterült a parkettán, úgy kellett levinni a pályáról. Ettől kicsit megzavarodtak lányaink, szétesett a védekezés, Katona vezetésével pedig szinte minden támadásból kosarat szerzett, így tetemes előnyre tett szert a Cegléd.

Kocsis Fanni ügyes 2+1-es akcióval indította a második negyedet, de a 3 pontot hamar visszakaptuk Nagy-Bujdosótól egy tripla formájában. Részsikereknek örülhettünk, ilyen volt Suppán remek védekezése Skoriccsal szemben, valamint Fanni bátor, ügyes, eredményes játéka. A szakasz közepén Katona újabb kosaraival 20 pontra nőtt a hátrány. Ekkor aztán Fanni, Gocsman Ágota és Lelik Réka pontjainak köszönhetően egy 10-1-es rohammal 10 pontra feljöttünk. A félidő végén kissé paprikássá vált a hangulat, miután Réka ellen – talán túlzottan szigorúan – sportszerűtlen támadót ítéltek, majd pont ő kapott egyet a játék hevében, amitől felrepedt a szája, ez viszont megtorlatlan maradt a bírók részéről. A fokozódó hangulat sajnos a mi lányainkat zavarta meg, a triplát szerző Serbán vezérletével szünetre 17 pontosra növelte előnyét a CEKK előnye.

A kemény küzdelem szünet után is folytatódott, s egy újabb sajnálatos sérülés történt, Filipowicz Vandát kellett levinni a pályáról, úgy tűnt, neki a bokája sérült meg. Ellenfelünkön kezdett kiütközni a fáradtság, több labdát eladtak, tiszta közeli helyzetet is kihagytak, mi viszont újra erőre kaptunk, Réka pedig azt a bizonyos fonalat is elkapta. Sorra szórta a hármasokat, és 4 szép triplájával ismét 10 ponton belülre küzdöttük vissza magunkat, miközben a fáradó vendégek kidolgozták, de rendre ki is hagyták helyzeteiket. A szakasz végül Ruttner Zsóka kosarával, és 12 pontos ceglédi vezetéssel zárult.

A záró szakasz két vendég találattal indult, majd közel 2 perc elteltével Pusztai Petra szép távoli duplával szerezte meg első pontjainkat a negyedben. Lányainkat felőrölte a Cegléd kemény, agresszív sok-sok ütközésre épülő védekezése. A hajrában nagyon visszaütött, hogy Judie-t hamar elveszítettük. 26 pont is volt már a Cegléd előnye, hajrában sikerült kicsit “kozmetikázni” az eredményen, így 20 pontos vereséggel zártuk a találkozót.


Balogh Judit: – Maradt még tizenhét lehetőségünk arra, hogy meccset nyerjünk az alapszakaszban.

Cziczás László: – Fáradtan érkeztünk, ezért tartani lehetett attól, hogy a szokottnál gyengébben teljesítünk. Szerencsére megfelelő hőfokon kezdtük a meccset, így magabiztos győzelmet arattunk a kellemetlen stílusú BEAC ellen.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!