Sportolj kreditért az ELTE-n!

Idén két vadonatúj sportág és egy új belvárosi helyszín vár minden ELTE hallgatót!

Az egyetemen te alakítod az órarendedet, vigyél bele egy kis sportot! Félévente közel 40 választható testnevelés kurzus kerül meghirdetésre a Neptunban, így biztosan találsz kedvedre valót! A tavaly beindított csörgőlabda (VTN-099:148), argentin tangó és swing tánc mellett az idei tanévtől már hajózási ismeretek és labdarúgó játékvezetői tanfolyam is várja az érdeklődőket, a belvárosban pedig egy új helyszínen, a Semmelweis utcai OSC teremben is lehetőség lesz aerobik, illetve zumba órákra járni!

Labdarúgó játékvezetői képzés

Tárgykód: PPK-SPORT:25

Kreditszám: 3 kredit

Időpont: csütörtök: 13:00-14:30

Helyszín: BEAC, Bogdánfy Ödön u. 10/B, TT2 tanterem

Szeretnél a legjobbaktól tanulni? Érdekel a játékvezetés?
Tanuld meg a szakma fortélyait első osztályú profi játékvezetőktől! A kurzus az ELTE, a BEAC és az MLSZ együttműködésének keretében, a Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságának támogatásával kerül megszervezésre, így a kurzusnak nincs térítési díja!

A képzés során hallgatóink részletes oktatásban vehetnek részt a labdarúgás elméleti szabályait illetően. A félév során a hallgatók elméleti képzésben vesznek részt. Az érdeklődők a gyakorlati képzéshez tavasztól csatlakozhatnak, ahol a BLSZ ingyenes tanfolyamán szerezhetik meg a vizsgához szükséges gyakorlatot. Az ELTE-n elvégzett elméleti és a Budapesti Szövetségnél végzett gyakorlati képzés után szerezhető meg a játékvezetői képesítés!

A sikeresen vizsgázó leendő kollégák 2018 tavaszától már be is kapcsolódhatnak a megyei játékvezetés életébe. Építs karriert, légy te is játékvezető!

Hajózási ismeretek

Tárgykód: VTN-099:160 és VTN-099:161

Kreditszám: 1 kredit

Időpont: péntek: 10:00-17:00

Helyszín: BEAC, Bogdánfy Ödön u. 10/B, TT3 tanterem

A képzésen lehetőséget biztosítunk a hallgatóknak a belvízi kedvtelési célú kisgéphajó (motorcsónak) és vitorlás kishajó (vitorlás) vezetői vizsgára való felkészülésre. Az ehhez szükséges gyakorlati időt a „Hajózási ismeretek – kisgéphajó” és a „Hajózási ismeretek – vitorlás kiegészítő” tantárgyak felvételével és gyakorlati jegy megszerzésével lehet teljesíteni. Ezt követően a hallgató számára kiállítunk egy igazolást a gyakorlati idő megszerzéséről, amellyel vizsgára tud jelentkezni a Hajózási Hatósági Főosztálynál. Vagyis a kurzusért járó kredit a gyakorlati jeggyel szerezhető meg az ELTE-n; a jogosítvány pedig ezt követően, a Hajózási Hatósági Főosztálynál tett sikeres vizsgával.

A belvízi motorcsónak-vezetői jogosítványra a „VTN-099:160 Hajózási ismeretek – kisgéphajó” című tárgy készít fel, a belvízi vitorlás-vezetéséhez pedig mindkét tárgy elvégzésére szükség van. Tehát a „VTN-099:161 Hajózási ismeretek – vitorlás kiegészítő” tárgy csak a kisgéphajó tárggyal vehető fel ugyanabban a félévben párhuzamosan, vagy az után (gyenge előfeltételű).

Figyelem! A kurzus díja és a fizetési mód eltér a többi választható testnevelés kurzus díjától!

További részletek az ALÁBBI LINKEN!

ÚJ HELYSZÍN – OSC terem - 1052 Budapest SEMMELWEIS utca 2.

Az Astoriától csak pár percre eső Semmelweis utcai OSC teremben új kurzusokat (aerobik és zumba) kínálunk annak érdekében, hogy a belvárosi campusok hallgatói is minél könnyebben jussanak kredites sportolási lehetőségekhez!

Aerobik:

Kurzuskód: VTN-099:95

Kreditszám: 1 kredit

Időpont: kedd 9:00-10:00

Helyszín: OSC terem - 1052 Budapest SEMMELWEIS utca 2.

Zumba:

Kurzuskód: VTN-099:153

Kreditszám: 1 kredit

Időpont: hétfő 9:00-10:00

Helyszín: OSC terem - 1052 Budapest SEMMELWEIS utca 2.

Hogyan találod meg a kurzusokat?

  • Lépj be a Neptunba
  • A “Tárgyfelvétel” fül alatt válaszd ki az aktuális félévet, és a „Minden intézményi tárgy” típust.
  • Állíts be a tárgy kódja szerinti keresést, és írd be a VTN- kódot.
  • Válogass a sportok közül, és jelentkezz!

A kurzusok féléves díja 6000 Ft, ami Neptun kivetésben jelenik meg a „Pénzügyek” fül alatt, általában a FÉLÉV VÉGE FELÉ. (Egyes kurzusok plusz költségekkel járnak, pl.: falmászás, hajózási ismeretek, ezzel kapcsolatban tájékozódj a megadott elérhetőségeken)

További kérdés esetén keresd a BEAC Irodát!