19858564 10211656737445402 2126914670 n

ELTE-s és BEAC-os lányok képviselték hazánkat a nemzetközi akadémián

2017. 07. 07.
19858564 10211656737445402 2126914670 n

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) első alkalommal rendezte meg az Önkéntes Vezetők Akadémiáját, amelyen két magyar lány, az ELTE PPK-n végzett Édes Anna és a BEAC Kick-boxolója Fodor Anett is részt vehetett.

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) első alkalommal rendezte meg az Önkéntes Vezetők Akadémiáját, melynek az oroszországi Kazany adott helyet július 2-8. között.

Országonként egy fő képviselhette hazájának egyetemi sportját, Magyarország esetében Fodor Anettre került a választás. Azonban mi kiváltságos helyzetben vagyunk a projektet illetően, hiszen az Európai Egyetemi Sportszövetég Hallgatói Bizottságának elnöke szintén magyar származású. Édes Anna így a nemzetközi szervezet támogatásának jóvoltából kapott lehetőséget az akadémián való részvételre, aki az EUSA mellett a MEFS Nemzetközi Bizottságát is képviseli. Anett jelenleg az ELTE-BEAC Kick-boksz csapatának sportolója, míg Anna 2014-ben végzett az ELTE PPK sportszervezői szakán.

Édes Anna (b) és Fodor Anett (j)

Mindketten egy évet töltöttek Szlovéniában az Európai Egyetemi Sportszövetségnél (EUSA), mint projekt asszisztens, így kerültek szoros kapcsolatba az egyetemi sporttal és ezáltal a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetséggel (MEFS). Mivel évek óta aktívak a sportönkéntesség területén, érdeklődésük a program iránt abszolút magától érthető volt.

Az akadémiára 110 résztvevő érkezett összesen 91 országból, akik egy héten keresztül tanulják ki az önkéntesek vezetésének apró részleteit. Ebben több nemzetközi szervezet is a segítségükre szolgál, mint például a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC), Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA), Education First (EF), Szerb Olimpiai Bizottság és a FIFA Világbajnokság 2018 szervezői.

Több prominens személy is tiszteletét tette személyesen az eseményen, mint például Oleg Matytsin, a FISU elnöke, Eric Saintrond a FISU főtitkára és Rustam Minnikhanov, Tatársztán elnöke.

Panelbeszélgetések, nyelvi- és előadástechnikai gyakorlatok, vezetői képességek erősítése, hivatalos beszédek írása, kommunikáció, logisztikai feladatok megoldása. A szervezők nem kímélik a résztvevőket, nem csoda hiszen cserébe hihetetlen jó ajándékkal jutalmazzák a legjobb tíz résztvevőt. Ami nem más, mint a következő hónapban a Tajvanban megrendezésre kerülő Universiade-ra való meghívás teljes körű ellátással a FISU csapatának tagjaként, vagy pedig a bostoni Cambridge Egyetem üzleti angol kurzusára való ösztöndíj. Reméljük a lányok minél jobb helyezést érnek el az önkéntes vezetők versenyében!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech