1 1

ELTE-s, BEAC-os kitüntettek a MEFS tisztújító közgyűlésén

2020. 08. 13.
1 1

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) augusztus 12-i tisztújító közgyűlésén az ELTE és a BEAC sportszervezőit is díjazták.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) augusztus 12-i tisztújító közgyűlésén az ELTE és a BEAC sportszervezőit is díjazták.

Csik Ferenc Ezüstplakettet vehetett át Bíróné Dr. Ilics Katalin, valamint Dr. Horváth Ákos, az ELTE oktatói. Németh Angéla Érdemérmet nyert el Takács Réka, míg Simó Szabolcs Gedényi Mihály Elnöki Elismerő Oklevélben részesült.

Prof. Dr. Kiss Ádám leköszönő MEFS elnököt, a Tisztújító Közgyűlés az újonnan megválasztott elnök, prof. dr. h. c. Mocsai Lajos javaslata alapján eddigi munkája elismeréseként, közfelkiáltással a MEFS Örökös Tagjává választotta.

Bíróné Dr. Ilics Katalin az ELTE PPK oktatója, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női röplabda szakosztály vezetője, edzője. A campus egykori testnevelés szakos hallgatója mindig is aktív tevékenységet folytatott már tanulmányai alatt is. Kiemelkedő röplabda játékosból nagyszerű szakvezetővé és kiváló oktatóvá vált. Az egyetemi csapat és a hallgatói házibajnokságok állandó szervezője. Tudományos munkássága mellett mindig nagy hangsúlyt szentel a gyakorlati tevékenységeknek is. Katalin hallgatóközpontú oktató, a campus sportéletének állandó szervezője, a Városi Rekreációs Programok koordinátora. A Mészáros János Alkalmazott Terhelésélettan Kutatócsoport tagja, a Magyar Diáksport Szövetség előadója. A szombathelyi egyetemi sportélet központi személyisége.

Dr. Horváth Ákos, az ELTE TTK Atomfizikai Tanszék docense, a BEAC Triatlon szakosztályának oszlopos tagja, az ELTE 5vös5km Futóverseny alapítója már 37. alkalommal szervezte meg többedmagával az egyetemi sporteseményt. Horváth Ákos a tudományos kutatás mellett kiemelt fontosságúnak tartja az egyetemi sportot és az egyetemi polgárok aktív életmódját. Ennek a szemléletének kiemelkedő és rendszeres megnyilvánulása 2000 májusa óta az 5vös5km futóverseny szervezése, amely verseny 100 fősből közel 1000 fősre nőtt az elmúlt években és nemcsak ELTE-s polgárokat vonz, hanem társintézmények hallgatóit és dolgozóit is.

Takács Réka az ELTE PPK rekreációszervezés szakos hallgatójaként a kézilabda sportág szervezésében, majd végzett sportszakemberként a BEAC sportszervezőjeként az ELTE sportéletének szervezéséért dolgozik 2016 szeptembere óta. Kedves személyiségével, precizitásával számos új sportág beindításában vett részt. Jóga, spinning, polefitnesz, bosu sportágakban hétről-hétre több száz hallgató sportolását szervezi meg. Kiemelkedő esemény ezek közül az ELTE Füvészkertjében tartott szabadtéri jóga, amely mára turisztikai programmá nőtt, városszerte ismerik. Számos MEFOB főszervezőjeként, a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának, a gólyatábori sportkampányok, az ELTE Sport7, az ELTE Inkluzív Sportnap, az első Csörgőlabda MEFOB főszervezőjeként bizonyította a sport iránti elkötelezettségét és kiváló szervezőképességét.

Simó Szabolcs ELTE-s hallgatóként először kiváló fotósként, az idén 15 éves ELTE Online kötelékében került kapcsolatba az egyetemi sporttal. Környezetkutatói, majd tudománykommunikációs diplomái megszerzését követően, 2015 nyarától a BEAC kommunikációjáért és PR tevékenységéért felelős szakember, kiváló fotós, sportfotós. Sokat tett a BEAC 120 éves történelmének megismertetése, hagyományainak megőrzése, illetve a klub első olimpiai bajnokáról készült A Prokopp c. könyv kiadásáért. Kreativitásának, művészi érzékének köszönhetően frissült meg a klub arculata, többek között ez is hozzájárult, hogy a BEAC-nak immár több mint 5700 aktív sportolója van. Munkájával támogatja az ELTE sportkommunikációját, a kerületi sportolók tájékoztatását, kiadványszerkesztéssel, közösségi médiafelületek szervezésével, honlapjaink szerkesztésével segíti a sportos és egészséges életmód népszerűsítését. Hozzáállása, munkaszeretete és közvetlensége a sportolókkal példaértékű, személyével sokat tett a klub népszerűsítéséért és az egyetemmel való kapcsolat építéséért.

Prof. Dr. Kiss Ádám leköszönő MEFS elnököt, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség 2020. évi Tisztújító Közgyűlése az újonnan megválasztott elnök, prof. dr. h. c. Mocsai Lajos javaslata alapján eddigi munkája elismeréseként, közfelkiáltással a MEFS Örökös Tagjává választotta. Kiss Ádám 1958-1964 között a BEAC férfi kosárlabda szakosztály sportolója, 2009-2013 között a BEAC elnöke, emeritus professzor, a TTK korábbi dékánja, majd felsőoktatási helyettes államtitkár volt. BEAC elnökként a megfáradt ELTE – BEAC viszony helyreállítása mellett kötelezte el magát, melynek eredményeként jött létre stratégiai megállapodás az egyetemmel. 2012 óta a MEFS elnökeként rendkívül sokat tett a MEFS megújításáért és az egyetemi sport népszerűsítéséért. Kiss Ádám megköszönte a kitüntető elismerést, átvette az Örökös Tagságot jelképező Aranyjelvényt és sok sikert kívánt valamennyi megválasztott tisztségviselőnek.

A BEAC ezúton is szeretné megköszönni Elnök úrnak az egyetemi sport, az ELTE és a BEAC sportéletéért tett sok éves fáradozásait!

A tisztújító közgyűlés eredményeiről bővebben ITT.

A tisztújító közgyűlésen résztvevő ELTE-s alakulat (balról): Dr. Székely Mózes - MEFS főtitkár, BEAC alelnök, Murai László - HÖOK elnök, Horváth Mihály - ELTE HÖK elnök, Simó Szabolcs - BEAC PR-kommunikációs munkatárs, Takács Réka - BEAC sportszervező, Horváth Ákos - ELTE 5vös5km főszervező, Szabó László - MPB elnök, BEAC alelnök, Prof. Dr. Hamar Imre - BEAC elnök, Simon Gábor - BEAC igazgató, Prof. Dr. Kiss Ádám - MEFS elnök, Szalay Krisztián - ELTE rektori tanácsadó

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech