DSC 6598 1

Ellentétes félidők: Ex-beacos gólokkal hozta a kötelezőt az Újpest az ELTE ellen

2022. 11. 21.
DSC 6598 1

Dunai András szerzett vezetést a vendégeknek, és bár az első félidőben komoly ellenállást mutatott Béni Zoltán csapata, a második játékrészben könnyedén érvényesítette a papírformát az Újpest.

A Férfi Futsal NB1 11. fordulójában a tabellán hetedik Újpest FC volt az ELTE-BEAC vendége. A lila-fehérek keretében három olyan játékos is ott volt, aki korábban a BEAC-ot erősítette: Dunai András, Kinics Bálint és Horváth Barnabás - ez különös fűszert adott a találkozónak.

Az első öt perc kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, Lipl Noelnek a vendég, Szini Lászlónak a hazai oldalon volt lehetősége, de Kiss Gábor bombája is csak centikkel kerülte el a kaput.

Németh Péter nyugalomra intette övéit, míg Béni Zoltán próbált minél többet kisajtolni tanítványaiból. Kilenc percnyi játék után előbbi kért időt, ám dominálni jól láthatóan ezt követően sem tudott. Aztán a 12. percben, egy centerezést követően Dunai lőtt ballal a kapu jobb oldalába (0-1).

A félidő végére felpörögtek az események, Szini lövésénél Vámosi Marcell volt észnél, meg a helyén is, egy eladott labdát követően pedig Suscsák Máté duplázhatta volna meg a IV. kerületi-előnyt, de Oswald kapuja mellé helyezte a játékszert, így egygólos hátrányban mentek szünetre egyetemistáink.

A második játékrészben aztán hamar jött a hidegzuhany, előbb Harnisch, majd Suscsák talált a hálóba (0-3), szűk huszonöt percet követően, Östör - aki az ELTE-vel utánpótlásbajnok volt - gólja után pedig már négy volt a BEAC hátránya (0-4).

DSC 6467 1

Suscsák Máté két góllal segítette csapatát győzelemhez (Fotó: Simó Szabolcs).

Béni fiai becsülettel mentek előre, huszonhét perc után Kiss akár szépíthetett volna, lövése azonban pontatlan volt, egyetemistáink ráadásul az utolsó kilenc percre piros lap miatt egyik legjobbjukat, Gémesi Áront is elvesztették.

A folytatásban szépen tartotta előnyét a lila-fehér alakulat, így a második játékrészt tekintve relatíve könnyedén érvényesítette a papírformát. Béni öt a négy elleni játékra váltott, és bár totálisan beszorította a vendégeket ez a taktikai elem, egy labdaszerzést követően Suscsák duplázta meg saját találatai számát (0-5).

A második félidőt tekintve relatíve könnyedén értékesítette a papírformát az Újpest.

NB I, 11. forduló

ELTE-BEAC-Újpest FC 0-5

Kezdőcsapat: Oswald Dániel (k), Gémesi Áron, Szini László (C), Dauner Kristóf, Tarjáni Péter.

Cserék: Hoffer Csaba (k), Juhász Jenő (k), Fülöp Viktor, Tóth Dávid, Kiss Gábor, Kubitsch Kevin, Spáth Márton, Horváth Domonkos, Szekér Zoltán.

Gólszerzők: Suscsák (2), Dunai, Harnisch, Östör

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech