BEAC VETITES 11 1

Látványterveken a BEAC új sportcsarnoka - Elkészült a klub stratégiája

2019. 02. 14.
BEAC VETITES 11 1

A „Virtuti et fortitudini” elnevezésű stratégia bemutatja a szakosztályok jelenlegi helyzetét, profilját és a fejlesztési irányokat.

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club elnöksége a klub 120 éves évfordulójának apropóján és az egyesület működésében az elmúlt hét évében történt jelentős változásokra reflektálva rövidtávú fejlesztési tervet készített a klub 2018-2022 közötti időszakára, valamint a 2022-2026-os ciklusra vonatkozóan.

Az egyesületben szabadidősportot űző tagok, sportolók jelentős létszám növekedésének (2011: 1100 fő; 2017: 5150 fő), valamint az élsport területén jelenlévő szakosztályok fejlődésének köszönhetően szükséges megteremteni a klub továbbfejlődésének lehetőségeit.

A „Virtuti et fortitudini” elnevezésű stratégia bemutatja a szakosztályok jelenlegi helyzetét, profilját és a fejlesztési irányokat.

  • a sportinfrastruktúra fejlesztése: A klub kiemelt és legfontosabb célja, hogy a szakosztályokat kiszolgáló modern infrastruktúra álljon a sportolók és a szakemberek rendelkezésére. Ez a klub fejlődésének záloga. A BEAC vezetése egy olyan szolgáltatás központú modellben gondolkodik, amely lehetővé teszi a klub legfontosabb értékeinek fenntartható fejlődését, de ez nem elképzelhető kiemelt állami támogatás nélkül.

A sportági igények alapján a Studio Konstella tervezői iroda elkészítette a klub új sportközpontjának a tanulmánytervét, mely modern, az egyéni és csapatsportokat egyaránt kiszolgáló, a szabadidősportnak és versenysportnak helyet adó otthona lesz a BEAC-nak.

  • a sportolói létszám növelése, a sportági megújulás, innováció
  • az élsport fejlesztése, támogatása: első osztályú, minőségi élsport, olimpiai reménységek támogatása
  • a finanszírozás megerősítése, fenntartható több lábon álló szakosztályok (pénzügyi stabilitás)
  • a közösségteremtés: a polgári, értelmiségi értékrend képviselete a sportban
  • szolgáltatásfejlesztés és szolgáltatásbővítés
  • az integrált, inkluzív sportolási feltételek megteremtése,a szociálisan rászorulók bevonása, segítése

A BEAC olyan 21. századi modern sportegyesületté kíván válni, mely piacilag is értékes sportszolgáltatást tud nyújtani valamennyi Budapesten élő sportolni vágyónak, kortól és nemtől függetlenül a szabadidősport területén. Célja továbbá a külföldiek bevonása, a nemzetköziesítés, valamint a klub hagyományos kiemelt sportágaiban olyan élsport és utánpótlás műhelyeket fenntartani, amelyek hosszútávon a hazai élsport kiemelkedő és stabil bázisaivá tudnak válni.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech