DSC 5932 1

Elképesztő izgalmak és hatgólos döntetlen az ELTE-BEAC-Rubeola meccsen

2022. 09. 05.
DSC 5932 1

Minden, ami csak a futsalban lehetséges, az megtörtént az ELTE-BEAC-Rubeola FC NB I-es mérkőzésén a Sport 11 csarnokban. Végletekig kiélezett találkozó, hat gól, dulakodás, piros lapok és remek hangulat a 3-3-ra végződő találkozón.

Ha valamit le lehetett szűrni az ELTE-BEAC és a Rubeola FC csapatkiáltásaiból, akkor az elszántságot és a győzni akarást mindenképp. Ahhoz pedig, hogy az érzelmek és a játék egy fokkal magasabb szintre lépjen, kellettek a mérkőzés negyedik perce tájékán megjelenő Rubeola-drukkerek. A fekete mezes tábor végig űzte-hajtotta kedvenceit, és ha a helyzet úgy adta, egy-két üzenetet a játékvezetőknek is eljuttatott - csakhogy senki se maradjon ki.

A mérkőzést megelőzően a vendégek vezetőedzője, Jenei Ottó a futsalt az átmenetek játékának nevezte. Átmenetekből (védekezésből támadásba, támadásból védekezésbe) sem az első, sem a második félidőben nem volt hiány. Hogy ennek a két tréner mennyire örült, az már kérdéses.

DSC 5915 1

Fotó: Simó Szabolcs

Helyzet itt, helyzet ott. Védés itt, védés ott. Az első félidei adok-kapokból az ELTE-BEAC jött ki jobban. A 12. percben Gémesi Áron okos passzából Kovács Gergely volt eredményes, hat perccel később már kétgólos volt a BEAC előnye: Fülöp Viktor labdaszerzését követően Boros Roland saját magát és a labdát is a kapuba juttatta. Az ELTE-BEAC célja a vége előtt két perccel egyértelmű volt, kapott gól nélkül pihenőre vonulni. Ez azonban nem jött össze, a 19. percben ugyanis Fischer Zsigmond értékesítette a Rubi kisbüntetőjét.

DSC 6115 1

Fotó: Simó Szabolcs

A második játékrészben folytatódott az, ami az elsőben abbamaradt. Helyzetek, védések, kapufák, és egy fokkal keményebb, harcosabb, olykor keményebb játék. Az első percekben az ELTE-BEAC akár el is dönthette volna a mérkőzést, de több 2 az 1 elleni támadásból sem született gól. A Rubi ezt köszönte szépen és két perc alatt megfordította a mérkőzést. Előbb a 27. percben Hadzsi Máté talált be, majd jött Nehéz Krisztián a 28. percben, és már 2-3 állt az eredményjelzőn.

Hét perccel a vége előtt az ELTE-BEAC vezetőedzője, Béni Zoltán időt kért, és 5 a 4 elleni játékra váltott. Döntése bejött, Kiss Gábor a 35. perben kiegyenlített. Újra nyitottá vált a mérkőzés, amely egy fokkal még izgalmasabb lett azáltal, hogy Szini Lászlót (ELTE-BEAC) és Józsa Tamást (Rubeola) is egy dulakodást követően kiállította a játékvezető. És, hogy még fokozódjanak az izgalmak, három perccel a vége előtt két BEAC-os játékos már csak a kapussal állt szemben, a ziccer azonban kimaradt.

DSC 5966 1

Fotó: Simó Szabolcs

Az biztos, minden, ami csak a futsalban lehetséges, az megtörtént az ELTE-BEAC-Rubeola FC NB I-es mérkőzésén a Sport 11 csarnokban. Végül igazságos döntetlen született.

NB I, 3. forduló

ELTE-BEAC-Rubeola FC 3-3.

Gólszerzők: Kovács Gergely, Boros Roland, Kiss Gábor, illetve Fischer Zsigmond, Hadzsi Máté, Nehéz Krisztián

Piros lap: Szini László és Józsa Tamás

Hajrá, ELTE-BEAC!

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech