Beac old 2

Elhunyt Daróczi Gábor "Dara"

2019. 09. 13.
Beac old 2

Mély fájdalommal tudatjuk a kedves sporttársakkal, hogy 2019. szeptember 10-én hosszan tartó betegség után elhunyt Daróczi Gábor, a klub korábbi labdarúgója, szakosztályvezetője.

Mély fájdalommal tudatjuk a kedves sporttársakkal, hogy 2019. szeptember 10-én hosszan tartó betegség után, életének 67. évében elhunyt Daróczi Gábor, a klub korábbi labdarúgója, szakosztályvezetője.

„Dara” hálátlan időszakban lett a csapat intézője, szervezője, összetartója. Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az MLSZ-alapító BEAC az elmúlt 120 év legutóbbi harmadában is megszakítás nélkül részt vett a magyar labdarúgás életében. Akkor volt számára szinte mindennél fontosabb a foci, a BEAC és főként a csapat mindenkori labdarúgói, amikor az éppen ott játszókon és rajta kívül senki másnak. Ha éppen reménytelennek is tűnt a BEAC labdarúgó szakosztályának helyzete, jó érzés volt, hogy tudtuk, Ő ott van, és ha tud, segít.

Daróczi Gábor "Dara" álló sorban, balról az első, mint szakosztályvezető a BEAC focicsapatával

Nagy szerepe van abban, hogy a BEAC Labdarúgó Szakosztálya - az első és a második csapaton át egészen a veteránokig - nemcsak túlélte az elmúlt éveket, fejlődni is képes volt, és idén, hosszú évek bolyongásai után újra otthonra, hazai pályára talál a Mérnök utcai sporttelepen. Gábor ebben is örömmel segédkezett és még megélte, hogy révbe érünk.

2011-es BEAC küldöttgyűlésen a klub Felügyelő Bizottságának elnökeként

Daróczi Gábor 2009-től a BEAC Felügyelő Bizottsága elnökeként is segítette a klubot. 2018-ban, a BEAC 120. évfordulója alkalmából Yolland Arthur-díjban részesült sokéves kiemelkedő munkásságáért, a klub megmaradásáért és fejlesztéséért végzett, példaértékű munkájáért.

Daróczi Gábort 2019. szeptember 30-án, 15:00 órakor helyezik végső nyugalomra a Budapest-Kelenföld Szent Gellért Plébánián (1115 Budapest, Bartók Béla út 149.)

Álló sorban jobbról a második, mint a BEAC csapatának játékosa, a Bogdánfy úti sporttelep egykori labdarúgó pályáján

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech