AFP 5972

Eb-ezüsttel és bronzzal tértek haza cheerleadereink a kontinenstornáról

2016. 07. 05.
AFP 5972

Negyvenöt fős cheerleader társulatunk hat kategóriában képviselte hazánkat, és Magyarországról egyedüli csapatként kétszer is fel tudtak állni a dobogóra a Schwechatban megrendezett Európa-bajnokságon!

2016. július 2-án a Bécs melletti Schwechatban került megrendezésre a Cheerleading Európa-bajnokság, ahol 24 ország több mint 3000 sportolója mérte össze szurkolói-, és tánctudását.

A kontinenstornán a BEAC cheerleader társulata, az ELTE Cheer Team 45 fővel 6 kategóriában képviselte hazánkat, és Magyarországról egyedüli csapatként kétszer is fel tudtak állni a dobogóra. Az ELTE Coed Group Stunt a 16 csapatos mezőnyben fantasztikus teljesítménnyel bronzérmet szerzett, mely helyezés Magyarország eddigi legjobb eredménye ebben a kategóriában.

Az ELTE Coed Team pedig Belgium mögött a dobogó második fokára állhatott fel a Coed Elite kategóriában, ezzel megkoronázva a hétvégi kontinenstornán való szereplést.

Táncos egységeink is remekeltek a nagyon erős 26 fős mezőnyben. Az ELTE Cheer Dance Team 14. helyezést ért el, a világbajnokságon is részt vevő Hanna és Patrícia 7. helyen végzett, Barbi és Edgár 14. helyen és Karesz és Kinga pedig 15. helyet szerezte meg.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech