IMG 8461

Döntésre várnak: mégsem kell búcsút vennie cheerleadereinknek az EB-ezüsttől?

2017. 07. 03.
IMG 8461

Egy nem pontos szabályértelmezésből fakadó pontlevonás árnyékolja be az ELTE Coed Team kiváló teljesítményét a prágai Európa-bajnokságon. Az óvást követően a sorsuk az Európai Cheer Szövetség kezében van.

Csak ideig-óráig örülhettek felhőtlenül az ELTE Coed Team tagjai a 2016-os kontinensviadalon elért második helyezésük megismétlésének - majd jött a hidegzuhany. Május végi cikkünkben adtunk hírt arról, hogy a Győrött magyar bajnokságot nyert egyetemi csapatunk három - Freestyle Pom, Senior Coed Team és Senior All Girl Team - kategóriában is kvalifikálta magát a prágai Európa-bajnokságra. A július végi nemzetközi eseményen 40 ország 3500 sportolója mérte össze szurkolói- és tánctudását a 13 ezer néző befogadására alkalmas Tipsport Arénában.

Itt még mindenki boldog: "ezüstös" magasságban az ELTE Coed Team tagjai

Az ELTE Coed Team előző évi sikerei után reménytelien vágott neki az Eb-nek. Esélyeshez méltó produkciójukat a pontozóbírák a második legjobbnak találták a tizenhét csapatos mezőnyben, mégis csehül járhatnak. Egy nem pontos szabályértelmezés okán pontlevonással sújtották együttesünket, amely a jelenlegi állás szerint az ötödik helyig szorult vissza. Ugyanakkor még a Magyar Szövetség sem ismeri el a már említett szabályt, így óvást nyújtott be társulatunk. Az ügyben immáron az Európai Cheer Szövetség állásfoglalását várja mindenki.

Az ELTE Performace Cheer Team közelít az élmezőnyhöz

Előrébb lépett kategóriájában az ELTE Performace Cheer Team is. Ugyan a Freestyle Pom válfajában évről évre nő a résztvevők létszáma, de tudatosan építkező csapatunk a 24 indulót felvonultató mezőnyben a 16. pozícióba táncolta magát.

Zárszóként, vagy az óvás eredményétől függően vigaszdíjként: a dobogó legalsó fokára küzdötte fel magát a Magyar All Girl Válogatott, amelynek sikeréhez nem kevesebb mint 9 sportolónk, valamint a nemzeti csapat vezetőedzőjévé avanzsált frontemberünk, Nagy-Kismarci Bence járult hozzá tevékenyen.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech