Vágott

Curling versenybírói karriermodell

2021. 09. 22.
Vágott

Láttad már a sportágat a TV-ben? Túl vagy már egy próbajátékon? Érdekel egy sporttal kapcsolatos munkalehetőség? Ismerd meg a curling bíráskodást!

Kitűnő lehetőség, hogy a bírói szerepben közelebbről is megismerd a játékot és a hozzá tartozó szabályokat részletesen. A sport területén képzést hallgató egyetemistáknak, hétvégi rugalmas munkalehetőséget keresőknek, vagy a sportot kedvelőknek is lehetőségük van kipróbálni a bírói szerepet ebben a feltörekvő sportágban.

Vegyél részt októberben a Kamaraerdei Curling Klubba megrendezésre kerülő versenybírói alapképzésen!

A curling rohamléptekben fejlődik Magyarországon. A Magyar Curling Szövetségnek szüksége van versenybírókra, akik pontosan és megbízhatóan végzik munkájukat, amely az önéletrajzban is megjeleníthető, mint munkavégzés.

Több év gyakorlás után, akár nemzetközi versenyekre is eljuthatsz! A fejlődési szintek lépésről- lépésre:

  1. Jelentkezz a Magyar Curling Szövetség soron következő versenybírói képzésére, amelynek sikeres teljesítését követően elkezdhetsz közreműködni a versenyeken díjazásért.
  2. A gyakorlások és a versenyeken szerzett tapasztalatok után önállóan elkezdhetsz bíráskodni a különböző Junior- és Felnőtt Országos Bajnokságok alapszakasz mérkőzéseiben.
  3. Ha a kedved és a lendületed töretlen, a szabálykönyvet már kellőképpen ismered, akkor jöhetnek a hazai bajnokságokon belül az egyre nagyobb feladatok. Pl: Országos Bajnokságok rájátszás mérkőzéseinek a vezetése vagy akár egy döntő.
  4. Ezt követően részt vehetsz egy nemzetközi haladó tanfolyamon – WCF Advanced Umpire Course.
  5. A nemzetközi képzés teljesítését követően, az új információk birtokában, a hazai bajnokságokon szilárdíthatod meg korábban megszerezett ismereteidet. Emellett a WCF-nél jelentkezhetsz számos külföldi versenyre, ahol szívesen vállalnál valamilyen szerepkört.
  6. Ebben a szakaszban az előrehaladás már nem olyan gyors, mint a kezdetekben. DE! Jó sok hibátlanul sikerült mérkőzéssel a hátad mögött, valamint a nemzetközi színtéren való bizonyítást követően, akár a legmagasabb szintre is eljuthatsz.
  7. A World Curling Federation a Curling Világszövetsége felkérhet, akár egy Európa bajnokságra vagy Világbajnokságra. A végső cél, pedig az ötkarikás játékokon, az Olimpián való közreműködés.

Jelentkezz mielőbb! Ha bármilyen kérdésed van, vagy további információra, részletekre lennél kíváncsi, keresd Kiss Bálint Sportigazgatót az alábbi elérhetőségeken egyikén: [email protected] |+36-30/744-4421.

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech