Atlétika

BEAC sikerek a 10000 méteres Magyar bajnokságon!

2020. 10. 01.
Atlétika

Szeptember 27-én került lebonyolításra a 10000 méteres Magyar bajnokság Budapesten, a Vasas Pasaréti Sportcentrumban! Bár a verseny eredetileg a tavaszi szezonban került volna megrendezésre, az aktuális helyzetre való tekintettel a szervezők őszre halasztották. A bajnoki cím eldöntése mellett a résztvevők megemlékeztek Garay Sándor és Kovács József egykori atlétákról, valamint Küsmödi Árpádról a Vasas egykori edzőjéről.

Csere Gáspár a BEAC atlétája mindössze egy másodperccel maradt le a dobogó legfelső fokáról, míg Farkas Dárius Ádám szintén BEAC színekben egyéni csúcsát megdöntve a negyedik helyen zárt.

Atlétika1

„Nem kifejezetten készültünk erre a távra, mégis nagyszerűen sikerült a mai “tízezres bajnokság”. Csupán egy másodperccel maradtam el a bajnoki címtől (és az egyéni csúcsomtól), de nem vagyok csalódott, mert értékes tempót raktunk össze Jenkei Péterrel, az utolsó 1100 méteres hosszúhajrát meg különösen élveztem. Végül Szemerei Levente nyert, ezúton is gratulálok neki! Legközelebb beszerzek egy szöges cipőt és kicsit jobban rákészülök a 25 körös megmérettetésre!”- nyilatkozta Csere Gáspár a megmérettetés után.

Atlétika2

Sportolóinkra 2020. október 11.-én még nagyobb megmérettetés vár, ugyanis aznap rendezik meg Magyarország Maraton Bajnokságát, ahol a résztvevőknek 42 195 méteres távot kell teljesíteniük.

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech