DSC 6713

BEAC-os díjazottak a MEFS éves közgyűlésén

2024. 04. 25.
DSC 6713

Április 25-én, csütörtökön tartotta a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség a Tisztújító Közgyűlését Budapesten, ahol több BEAC-os is az egyetemi sportért kiemelkedő munkájáért díjazásban részesült.

A MEFS Tisztújító Közgyűlésén Juhász Péter a MEFS főtitkára köszöntötte a megjelenteket csütörtök délelőtt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Athén termében. A Közgyűlésen hagyományosan a MEFS által alapított díjakat is kiosztották, az egyetemi sportért megvalósított kiemelkedő munka elismeréseként.

A díjakat Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a MEFS elnöke, Dr. Gál András Levente és Prof. Dr. Bács Zoltán a MEFS alelnökei, Dr. Freyer Tamás, Rakaczki Zoltán, Vladár Csaba, Molnár Dániel a MEFS elnökségi tagjai, és Frenkl Orsolya a MEFS örökös tagjának Frenkl Róbertnek a lánya adták át.

MEFS Hajós Alfréd Aranyplakettje az Egyetemi-Főiskolai Sportért díjat kapott dr. Székely Mózes, a BEAC korábbi ügyvezető elnöke, a BEAC Polythlon-Triatlon szakosztály alapítója:

Székely Mózes aktív egyetemi oktató az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán, mindeközben aktív triatlon versenyző és egyetemi sport-szervező. 2007-ben alapította meg a BEAC Polythlon
Triatlon Szakosztályát, ahol számos egyetemista edz és versenyez és értek el általános versenysportban hazai eredményeket. Egyetemi sport-szervezői tevékenysége országos szintre és később nemzetközi szintre lépett és lett sikeres. 2009-ben a BEAC ügyvezető elnöke lett, 2012-ben lett a MEFS főtitkára.

DSC 6602

MEFS Csik Ferenc Ezüstplakettje az Egyetemi-Főiskolai Sportért díjat kapott Szalay Krisztián, az ELTE sportügyekért felelős rektori megbízottja, a BEAC elnökségi tagja:

Szalay Krisztián 2019-től dolgozik mint az ELTE sportért felelős rektori biztosa. Már ezt megelőzően nagy odaadással vett részt az egyetemi sportélet szervezésében. Munkájának köszönhetően a sportra fordítható egyetemi források célzottan, hasznosan kerülnek felhasználásra, amelynek köszönhetően az ELTE az EUSA 2023. évi sporteseményén harmadik helyezést ért el az összesített egyetemi rangsorban. A hallgatói sportösztöndíj-rendszer felügyeletével alapos szakmai döntésekkel segíti a hallgatók sportolását. Élsportolókkal személyes kapcsolatot is elkezdett kialakítani, így személyre szabottan tudja segíteni őket egyetemi ügyeikben, amennyiben az szükséges. Az egyetemi sportolás fontosságát szem előtt tartva intézményi együttműködési szerződéseket alakít ki sportszövetségekkel, amelynek köszönhetően további lehetőségeket szerez az egyetemi sportélet fellendítésére. Szalay Krisztián kapcsolatépítésének, a saját és a többi felsőoktatási intézmény sporttal foglalkozó kollégáival kialakított együttműködésének köszönhetően hatalmas fejlődést tapasztalható a egyetemisták sportolói karrierjében és sportolói lehetőségeinek fejlődésében.

DSC 6573

MEFS Elek Ilona Emlékérmet az egyetemi sport támogatásáért kapott Árendás Tamás, a BEAC Futsal szakosztály vezetője:

Az ELTE – BEAC futsal csapat alapítója 2008-ban. 2017-ben munkájának elismeréséül az egyetemi futsal, az ELTE és a BEAC sportéletének szervezéséért a MEFS Németh Angéla díjában részesült. Edzőként, sportvezetőként, sportigazgatóként a 2022/2023-as szezonban a klub legnagyobb sikerét érte el az első osztályba jutással, ezzel azon első osztályú klubok szűk csoportjának lett tagja, amelyek egyetemi egyesületként tudtak a legfelsőbb osztályban szerepelni. Számos férfi és női MEFOB, KEK és U17-es magyar bajnoki cím elérése fűződik a munkájához. Ügyvezetőként a klub szakmai és TAO-s programját is vezeti. Emellett 2013-tól 10 éven keresztül a MEFS futsal referenseként szervezte a honi egyetemi futsal életét.

DSC 6523

MEFS Elek Ilona Emlékérmet az egyetemi sport támogatásáért kapott Sándor Ádám, a BEAC Kosárlabda szakosztály technikai vezetője:

Műegyetemen végzett villamosmérnökként, informatikusként dolgozott, majd a Vasas kosár szakosztálytól 2013 nyarán érkezett a BEAC-hoz az idén 70. évében járó sportszakember, és lett a női NB I-ben szereplő EON ELTE-BEAC kosárlabda csapat technikai vezetője, a BEAC Kosárlabda szakosztály és a BEAC Újbuda Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia vezető munkatársa. Közel 30 csapat, több mint 200 sportolójának mindennapjait szervezi tíz éve. A felnőtt csapat mellett, a női egyetemi csapat munkáját is segíti, akikkel 2023-ban egyetemi bajnoki címet nyertek. A BEAC kosár szakosztályának szíve és lelke, akire mindig számítani lehet: segítőkészségével, problémamegoldó képességével és soha el nem apadó kedvességével nemcsak a munkatársakkal, de az ellenfelek csapatvezetőivel is már-már családinak, barátinak mondható kapcsolatot ápol. Az elmúlt 10 évben számos korosztályos országos bajnokság megszervezéséért felelt. Az MKOSZ kötelékében Mészárosné Kovács Andrea szövetségi edző mellett a női utánpótlás válogatottak mellett dolgozott technikai vezetőként: többek között a 2010-es EYOF bronzérmes, a 2017-es U17 Eb ezüstérmes és 2018-as Európa-bajnok U18-as csapat mellett.

DSC 6554

Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Halassy Olivér Hallgatói Díjban részesült Varga Réka, a BEAC elnökségi tagja:

Varga Réka, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának (EHÖK) korábbi elnöke nagymértékben hozzájárult a látássérült hallgatók inkluzivitásához, hallgatótársai körében az empatikus attitűd kialakításához. A szabadon választható testnevelés kurzus keretében felvehető Csörgőlabda kurzus népszerűsítése, valamennyi egyetemi hallgatóhoz történő eljuttatásában kiemelkedő szerepet játszott. Szerepelt a 2023-as csörgőlabda MEFOB győztes csapatában, támogatva a csapat látássérült sportolóját. Varga Réka 2021 novembere óta a BEAC elnökségi tagja, ahol folyamatosan az egyetemi sport fejlesztéséért dolgozik, kiemelten támogatja a szociálisan hátrányos hallgatók sportolását. A BEAC keretein belül űzhető közel 40 sportág fejlesztésében elévülhetetlen szerepet játszik, valamint segíti a hallgatói sportösztöndíj rendszer fenntartását is.

A díjazottakról ITT tájékozódhattok bővebben.

Forrás: https://mefs.hu/ujabb-negy-evr...

DSC 6459
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech