4 1

Az OB2 legjobb négy csapata között a BEAC Vízilabda alakulata!

2023. 04. 18.
4 1

A 24 csapatos OB2 bajnokságban elképesztő menetelésen van túl vízilabda csapatunk. Reményeink szerint májusban sem lesz megállás és fiaink elhozhatják a hőn áhított érmet!

A 2022/2023-as szezonban 24 csapat nevezett az OB2 bajnokságba és ősszel területi fordulókat rendeztek, ami azt jelentette, hogy 4 csoportban 6-6 csapat küzdött a továbbjutásért. BEAC csapata ősszel megnyerte a nagyon erős budapesti csoportot, olyan csapatokat megelőzve, mint a tavalyi 5. helyezett MAFC és tavalyi bajnok Semmelweis SK.

Idén tavasszal a nyugati csoport győztesével (PTE-PEAC) és a déli csoport második helyezettével (Szegedi UVTE), valamint az északi csoport másodikjával (Váci VSE) kerültünk össze, ahonnan a második helyen jutottunk tovább a PTE-PEAC mögött.

Mint azt Várhelyi Zoltán, a BEAC Vízilabda Szakosztályának vezetője elmondta, "az év elején fókuszba helyeztük mind a fizikai mind a szellemi felkészülést, hogy bebiztosítsuk a továbbjutásunkat a budapesti csoportból, amely annyira jól sikerült, hogy elsők lettünk. A srácok folyamatosan motiváltak, és tudják, hogy minden edzésen a csapat eredményéért-, és nem utolsósorban a saját fejlődésükért tesznek. Vannak ingadozó teljesítmények a csapatban, ami azt hordozza magával, hogy variálni kell az összetételen, valamint csiszolni kell a taktikán, de ez evidens ilyenkor. Több játékosunk van, aki egyénileg nagyon ügyes és egyre jobban tisztázódik, hogy ki és melyik poszton, mikor és mennyi ideig vethető be, hogy győztesen kerüljön ki a csapat a vízből. Összességében nagyon büszke vagyok az összes játékosra az elért eredmény miatt, mindamellett, hogy jó játékosok és nagyszerű emberek is."

CP1 9743 1 logo

A végjátékban 3 fordulón keresztül 6 mérkőzést játszik csapatunk, tehát minden csapattal oda-visszavágót rendeznek és mindegyik mérkőzés sokkal nehezebb lesz, mint az eddigiek, hiszen mindenki az éremért küzd. Az év elején kitűzött célt már elértük, azaz a legjobb 4 csapat közé kerültünk, de innentől kezdve azért ugrunk vízbe minden meccsen, hogy érmet tudjunk hazahozni. Azért hazahozni, mert a június 10-i utolsó fordulót már biztosan Pécsen rendezik, mivel idén 100 éves az egyesületük és szeretnék megadni a módját az ünneplésnek. Bízunk benne, hogy a pécsi OB2 eredményhirdetés számunkra nem lesz majd érdektelen és a 125 éves BEAC vízilabdázói is dobogóra állhatnak!

Legjobb 4 közé jutott csapatok:

  • ELTE-BEAC
  • PTE-PEAC
  • Semmelweis
  • Szeged

A rájátszás játéknapjai:

  • 2023. május 6.
  • 2023. május 20.
  • 2023. június 10.

Kövessétek Szakosztályunk Facebook-oldalát a részletekért!

ELTE BEAC waterpolo team
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech