DSC 1721 2

Az NB1-ig vezette futsal csapatunkat Dunai András - interjú

2022. 06. 24.
DSC 1721 2

Id. Dunai András négy évvel ezelőtt egy kiesés ellen menekülő NB2-es csapatot vett át, a 2021/22 idény végére pedig az élvonalba vezette az ELTE-BEAC Futsal csapatát, ezzel beírva magát a BEAC történelemkönyvébe.

Fennállása legnagyobb sikerét érte el az ELTE-BEAC, jórészt egyetemistákból és öregdiákokból álló férfi futsalcsapata, amely Dunai András vezetőedző irányításával nemrég kiharcolta a feljutást. Hogy hogyan jutottak a fiúk az első osztályba? Az UniSport interjújából kiderül.

DSC 9724

„A szezon előtt nem voltak túl biztatóak a kilátásaink – emlékszik vissza Dunai András. – Sokan itthagytak bennünket, ennek ellenére arra összpontosítottam, hogy a meglévő gárdából ütőképes csapatot állítsak össze. Volt egy erős mag, amely köré igyekeztem beépíteni ifikorú tehetségeket: egy 17 éves kapust és két 20 éves mezőnyjátékost. Szerencsére a rutinosabbak hamar befogadták a fiatalokat, mindenben segíttették és támogatták őket, így idén is viszonylag bátor tervekkel vághattunk neki a bajnokságnak.”

DSC 9547

A csapat célja a 2021/2022-es kiírásban is az volt, hogy bejusson a felsőházi rájátszásba, de az alapszakasz második felében egyre inkább úgy tűnt, hogy az NB I sem elérhetetlen célkitűzés.

„Sorozatban jöttek a kedvező eredmények, a csapatnak sikerült megszilárdítania a helyét az első-második helyen. Ennek köszönhetően az alapszakasz végén az Újpest mögött a második helyen végeztünk, ami azt jelentette, hogy készülhettünk a rájátszásra. Ekkor az öltözőben még csak viccből említettük az NB I-et, később azonban komolyra fordult a tréfa”.

Futsal1

Olyannyira, hogy az első osztályozómérkőzésen a csapat tekintélyes, 8–1-es győzelmet aratott a Kistarcsa felett. A fölényes siker okát elsősorban abban látta Dunai András, hogy a játékosok rendkívül ösztökélten léptek pályára, így nem is volt kérdés, hogy mindent megtesznek a történelmi sikerért.

„A mérkőzés előtt átbeszéltük a taktikát és azt, hogyan állítsuk meg az ellenfelet, hol támadjuk le őket, illetve hogyan szerezzünk labdákat. Arra is részletesen kitértünk, miként vigyük végig a kontrákat. Félelem nélkül mentünk ki a pályára, és az idény legjobb meccsét játszottuk.”

Futsal3

A felkészülést az NB I-re azonban már nem Dunai Andrással kezdi meg az alakulat, hiszen a szakember a csapat évzáró rendezvényén bejelentette lemondását. Ezt elsősorban azzal indokolta, hogy az első osztálynak megfelelő licenccel rendelkező, játékosként és edzőként már bizonyított, a szakma által elfogadott szakemberrel kell nekivágnia az ELTE-BEAC-nak.

„A jövőben a lelátóról szorítok a fiúkért és azért, hogy megvessék a lábukat a legmagasabb osztályban. Kötődésem a csapathoz a jövőben is megmarad, hiszen a fiam az együttes tagja. Ha igazolnak egy-két tapasztalt játékost, biztos vagyok benne, hogy nem lesz probléma megragadni az NB I-ben.”

DSC 10000 76 7 2

Az ELTE-BEAC NB I-be jutott futsalcsapatának tagjai: Kovács Gergely (ELTE), Szini László (ELTE), Spáth Henrik Márton (Óbudai Egyetem), Béni Zoltán (ELTE), Tóth Dávid, Boros Roland (ELTE), Daradics Attila (Testnevelési Egyetem), Tarjáni Péter Máté (Testnevelési Egyetem), Horváth Barnabás (Budapesti Corvinus Egyetem), Dauner Kristóf (Testnevelési Egyetem), Kinics Bálint, Hoffer Csaba, Szekér Zoltán Ákos (ELTE), Várkonyi Barnabás (ELTE), Kupás Vendel Péter (ELTE), Dunai András (ELTE), Appl Kristóf (Óbudai Egyetem), Szamosi Péter Endre (Budapesti Metropolitan Egyetem), Sajben Marcell (ELTE), Szokoli Milán Zoltán, Lovas Tamás

Stábtagok: Dunai András vezetőedző, Árendás Tamás szakosztályvezető

Forrás: UniSport

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech